Rocktjejensblogg

En blogg som handlar om mig och min vardag. En blogg som går som en Berg -och Dalbana.

Tack!

Publicerad 2011-12-31 15:20:09 i Fest/Kalas

Alla ni underbara fina & snälla läsare för att ni har följt bloggen under 2011. Det är ni som gör så att jag fortsätter & skriva!

Tack igen! Ni är bäst!

      


GOTT NYTT ÅR på er fina läsare!! =)

Gott slut, Gott nytt.

Publicerad 2011-12-31 12:01:36 i Fest/Kalas

Jahap så var 2011 slut. Vilken konstig känsla. :( Året började nyss väll...

Året har bara svischat förbi känns det som. Mycket har hänt under året med, jag har skrivit min egan Årskrönika här så läs den om du vill veta mer.

Ska strax gå & hämta cykeln som blev kvar hos en vän igår. Jag var dit på f-fest, sen gick jag & hon & en till byns ena uteställe. Hade det trevligt, men ändå kunde jag vara utan det besöket.

Ska även hem till ett par vänner & gosa med en katt. De är inte hemma, & katten är själv. Så jag ska dit & se efter den.

Ska bort till en vän & hennes familj i kväll. Vi ska äta tre rätters & ha det allmänt bra. :)

Nä ska ta & skynda mig.

Ha en fantastisk Nyårsafton alla!

& du: Kör inte bil onykter!! & var varsam med nyårsfyrverkerierna om du nu måste hålla på med sånt!!

Skänker en tanke till alla ensamma som inte har någon & fira in 2012 med.

Födelsedagsbarn!

Publicerad 2011-12-31 11:50:13 i Födelsedag

Barn & barn... hon är 29 år idag!

Det handlar om min ena kusin. :)
Hon är släkt på mors sida. Hon bor i en liten stad utanför grannstaden med sin man & två barn. :)

Vi var mycket i hop var när vi var yngre, hon var nästan i samma ålder som mig. Nu umgås vi sällan, senast vi sågs var under Alla Helgons dag.

Hon är en go & snäll person. Vi var & såg Dee Dee Ramone i hop i ena grannstaden för säkert 10 år sen. :) Mäktig känsla!! =)

Vi har tyvärr tappat kontakten lite, vi hörs då & då.

Grattis Eva på din dag!! =)

Mitt 2011.

Publicerad 2011-12-31 11:40:19 i Min Vardag

Det började med att jag ragglade hem från en mycket trevlig Nyårsfest... ha ha.
Jag pluggade Matematik & Samhällskunskap B på komvux. Ja det va en resa för sig, både uppgång & nerfall. :/ Kämpade så jag blödde ut genom öronen (kändes som det).

Min födelsedag kom strax in i månad februari, 32 år blev jag tydligen... hm. Det kan ej stämma, jag är väll 25?! Firade hela helgen lång, både familj & vänner kom. :)

I början av Maj så var jag plats i Hovet, jag skulle äntligen se Yusuf Islam (Cat Stevens), jag var lycklig. Kan ej beskriva känslan hur det kändes när han kom ut på scenen. Kan skriva att det var en av de bästa konserterna jag har varit på. Var där med min ena bror & hans sambo. :)

Sverige kom på 3.e plats i Melodifestivalens grandfinali.

Det som kanske var mest händelserikaste i år, var att jag blev Faster för 4:e gången. Det blev en Albin. :) 3645 g & 50 cm. & i går blev han 6 månader. :) Fasters Guldklimp nr. 4. :)

Storebrorsan fyllde 35 i slutet av juli, hade en trevlig fest. :) Kom hem till fars hus runt 04.30... var helt mör i kroppen.

Sista dagen i augusti fyllde min vän 30 år, hade en trevlig fest någon dag innan. Träffade folk som jag inte hade sett på länge. Kom hem 04.30.

Jag kommer aldrig glömma de tappra själarna som lämnade oss i år, många som förlorade livet. Unga som äldre. Det fick mig & få en annan syn på livet.

Vila i frid alla ni! <3

Och sen vill jag välkomna alla nya människor som har kommit detta år. :) Fick ett Kusinbarn några dagar efter att mitt äldsta kusinbarn gick bort. Det var som att Emeli kände på sig att han gick bort.


Ja det här var min egna årskrönika.

Buss & tåg resor...

Publicerad 2011-12-29 22:38:38 i Vänner

Har varit en torsdag med fantasi. :)

Följde med en vän & hennes två barn till en annan vän. De äldsta barnen lekte så fantasin flödade. :) Vilket jag gillar.
Det var allt från Buss - och tåg resor till Piteå för ena vännens syster bor där. Motorsågsmassakern, spöken, café som var dyrt, 50 :- för en glass... det var nog Östermalmscafé el. café på NK. :)
Det hela slutade med en picknick som var härlig. En doktor fanns på plats, vilket kändes tryggt. Doktorn lyssnade på mitt hjärta, det lät bra sa han. Problemet var att doktorn lyssnade på ryggen... men doktorn sa att stetoskåpet hade starka slangar i sig så man hörde hjärtat ändå. Ha ha.

Fick bära på en 8 månaders bebis med, mysigt! :) Hon hängde mest bara med.

Nu tvättar jag, fick börja tvätta en timme för sent pga grannen hade inte fått torr tvätt. Men men snart är all min tvätt klar. :)

Fick nog igår, tog bort julen här hemma. Ja jag vet det är kanske tidigt, men jag tycker att julen är slut (vilket den är med), nu ska nya gardiner upp i vardagsrummet, sen är det klart.

Å så blev nyåret fixat med, blev bjuden på en liten fest med. Trevligt! :)

Årets krönika kommer, tänkte skriva den på lördag (eftersom det är årets sista dag).

Äntligen vardag!

Publicerad 2011-12-28 00:16:24 i Allmänt

Vardag igen! Som jag har längtat (ja inte som en tok, men nästan). ;)
Inte för det har hänt mirakel under jul (typ som att jag har fått jobb...) men jag ogillar julen. Har fortfarande svårt för det där att fira jul i olika dagar med mina föräldrar. Även om det har gått 19 år sen skilsmässan... men men nån gång släpper det kanske. Vet inte vad mor tänker när hon vet att hon inte har fått firat jul med oss barn på julaftonen, utan nån dag efter. Äsch det kan va bra ibland & va skilsmässobarn, man får fler paket, men ej under jul.

Har ej hänt så mycket idag, en dag med minimala händelser faktiskt. Var till kyrkogården & tände ljus. Tappade kameran på marken så den gick sönder... Men fick ordning på den! Yey! Med lite envishet så funkar grejorna.  Tände hos mormor & morfar, mitt kusinbarn, bekanten & gamla klasskompisen. Hittade henne, eller vad jag skriva, jag vill inte skriva gravplatsen, det låter negativt. Hennes plats var fin, stenen hade tre stjärnor, precis som hennes tatuering hon hade. :)

Var hos grannen/vännen en stund med. :)

Juldagen.

Publicerad 2011-12-26 17:58:53 i Högtider

Somnade sent natten till juldagen, låg & grubblade på mycket. Efter 03.00 somnade jag. :(

Fixade mor & hennes sambos blomjulgrupp & packade badkläder.
Gick mot badhuset, vi firade jul med mor där. Det var trevligt alla badade utom storebrorsan & guldklimp nr. 4. Gudldklimp nr. 3 var emot det, det va ju kallt... :( men efter ett tag satt han på en stor leksak, så då gick det bra. :)

När alla hade tröttnat på att bada så bytte vi om för att äta lite. Stek, potatis, grönsaker & Kantarellsås. :)

Följde med till mor sen. :) Oj oj vad det blåste sen, men det va värre för de uppe i norra landet. :( Vi fick strömlöst i en timme, sen försvann elen igen i natt. Sen kom den tillbaka efter 6 el. 7 timmar.

Köpte en egen julklapp till mig, CD-skivan från tv programmet "Så mycket bättre". Favoriten är nog Timbuktus tolkning av Mikael Wiehes "Flickan och kråkan".
Köpte en till egen julklapp, en fotfil med fyra funktioner. :)

Påtal om julklappar, så var filten jag fick av 100 % Polyester. Undra på att den är mjuk! :)

Skönt nu är julen klar! Känns så skönt. Träffade på bekantens (han som gick bort) mor. Nu i dag, har inte träffat henne sen det hemska hände. Hon & jag är överrens att julen behöver bara en dag, sen räcker det. Det är jobbigt annars med det, iår är det värre sa hon. Självklart är det så tänkte jag. :( Gav henne en stor kram. Sa ej så mycket för jag vet inte vad jag ska säga till en anhörig när den har mist någon kär person.

En fråga till mina vänner som bor här i byn:

Vad ska du/ni göra på Nyår? Får jag vara med på ett hörn, om ni/du ska fira?
Jag har inget inplanerat, är öppen för förslag.

God fortsättning!

Mindre.

Publicerad 2011-12-25 01:02:25 i Högtider

Kom hem för en stund sen. Har haft en trevlig Julafton.
Den började med Julfrukost hos gudsonens familj.

Mamman & pappan fick en liten egengjord blomgrupp med en Kalanchoe (det ska vara 2 punkter över e:t) Jag säger Våreld om den blomman. Barnen fick en varsin bok & spel (Svarte Petter & Löjliga familjen). De blev glada. :) Fick en Glas skulptur el. vad man säger. En glas grej med texten "En speciell person". Det stod en liten text om vän, mamman sa att varje ord stämde in på mig. Nedanför texten sitter en nallebjörn.

En speciell person

Du finns alltid tillhands för alla,
du är hjälpsam
och omtänksam
vid alla tillfällen. Din utstrålning och
förståelse inger förtroende.
Du är väldigt speciell.

Efter ett tag gick jag ut till storebrorsans familj, solsken & fåglar kvittrade hörde jag, fast jag hade musik i öronen. Rätt skönt & gå. :)

Kom ut till brorsan, han sov i soffan, sambon jobbade, Guldklimp nr. 1 & 2 lockade mig till deras rum, & vi spelade spelen Ali Baba & Råttfällan. :) Roliga spel. :) Jag förlorade mycket, men det gjorde mig inget. :)

Kollade på Kalle Anka & hans vänner där.
Har du någon/några favoritscener?

Mina är: När tomenissen målar Schackbrädorna med färdiggjord Schackrutefärg, Musses husvagnssemester, den där husvagnen skulle jag vilja ha. Eller rättare sagt det huset... :) samt när ena musen sticker in hela sin arm för att sy Askkungens klänning. :)

Efter ett tag gick vi till far & hans sambo. Klumpen var i magen, ja den har vart där i en månad. Men klumpen växte mer & mer ju tiden gick.
Vi åt efter ett tag, jag bävade för den situationen pga fars ord för juldagen för 2 år sen. De orden sitter kvar i mig än, jag vet aldrig hur han beteer sig. Jag hamna vid samma bord, vi hade 2 bord för vi var 13 stycken som åt.
God mat! Köttbullarna blev mycket godkända! :)

Julklappsutdelning blev det med. :) Fick 3 julklappar, en stor & härlig filt av ena brorsan, en Trisslott av syrran (nit lott). & en tvål av brorsdöttrarna.
Far & hans sambo fick en liten blomjulgrupp av mig. Med en blå hyacint, täckt med mossa, en liten grankvist & lite lingonris.
Jag blev kär... kär i filten som jag fick av brorsan!! Han köpte den på Hemtex. Kan ta en bild på den, underbart material! :) Storebrorsans sambo sa att hon tänkte köpa en sån till mig, men gjorde det inte. Vilket var tur.
Av brorsdöttrarna & deras storasyskon fick jag presentkort på bio. :)

Klumpen blev mindre & mindre hela kvällen för jag märkte att far inte ville dricka så mycket. Men jag kunde inte va säker kände jag. När jag följde med storebrorsans sambo & farmor till byn, för att skjutsa hem farmor så kom sanningen från mig till mina svägorskor. Tårarna rann... men ena svägerskan sa: "jag tror att ....... har sagt åt honom, för han är lugn av sig". Ja det var han, men jag var så orolig så jag visste inte om det kunde ske ändå.
Men storebrorsans sambo sa att jag kunde sova hos de, så jag bestämde att följa med tillbaka efter att jag har hjälpt farmor. Sagt & gjort, kom ut igen. Men sen erbjöd storebrorsans sambo sig & köra hem mig. Skönt & sova hemma i sin egen säng. Jag vaknar så tidigt när jag sover borta, sen kan jag inte somna om. Jag hade nog sovit på soffan hos far & då känner jag att brorssönerna inte kan göra vad de vill på morgonen sen.
+ att jag är tvungen & fixa lite innan jag ska fira jul med mor & bröderna idag (ja klockan är efter 00.00).

Klumpen är kvar än, men är mindre. Men huvudvärken kom när jag var hos farmor, slappnade av tror jag.

Mors sambo kom till hemstadens sjukhus i fredags. Han har blivit mycket bättre & piggare. Han fick beröm av läkaren för han var uppe & gick. :)

Hoppas du & din familj hade en trevlig julafton. :)

God fortsättning på julhelgen.


Musik gör det lättare...

Publicerad 2011-12-22 23:54:09 i Recept

Jag va med mor in till ena grannstaden, för hon skulle handla det sista inför jul. & jag skulle köpa allt inför att fixa Köttbullar inför julen.

Jag tog en promenad på 1 timme med nu i kväll. Var & lämnade julkort till en vän & hennes familj. :) Kom hem & tog tag i Köttbullsrullandet.
I söndags fixade brorsan så jag kunde ladda in musik i lurarna till mobilen, så under mina promenader så lyssnar jag på musik. :) & jag skruvade på Spotify när jag rullade köttbullarna. Allt gick lättare då. :)

Gjorde köttbullar, vi blir 16 personer på julaftonen. Men bara 15 som äter, ja 4:e guldklimpen är lite för liten för att äta.
Iofs inte, för jag fick mata han i helgen. Oj oj han har humör han med, han tyckte det gick för sakta mellan matintagen... ha ha. & va gullig han va med, han skulle prompt ha skeden själv i handen & mata sig själv med. Jag fick hålla i skeden så den inte åkte in för långt. Jag sa: "Det är första gången i mitt liv, som jag ser att en 5 månaders bebis ska äta själv".

Köttbullarna blev bra & goda. Jag hade i lite julkryddor d.v.s Kryddpeppar, Muskot, Nejlika, Ingefära & Salt.
Hittade det receptet på www.recept.nu för 2 år sen.

Nä nu ska jag ta & packa in Köttbullarna & plocka ordning på disken. Sen ska jag sova tror jag, längtar efter att få läsa boken som väntar på mig. "Svensk Maffia - fortsättningen".

Ha en bra Dagen innan dopparedagen.

Välkommen.

Publicerad 2011-12-22 13:22:45 i Nya läsare

Kör en Välkomst hälsning till nya läsare.

Vet att det var ett tag sen jag gjorde en sådan.

Vem är jag?

Jag heter Linda, men här kallas jag Rocktjejen. Varför vet jag inte, det var ett Lunarstorms nickname jag hittade på bara när jag hade ett konto där. Igentligen ville jag heta Linduz här, för jag hette så i min gamla blogg. Den hittar du här.

Jag gör ingenting just nu jag är 100 % arbetslös. Jag saknar grymt mycket & göra något. Jag har arbetat inom barnomsorg, äldreomsorg & LSS-verksamhet. & nu vill jag jobba, helst inom LSS-verksamheten.
Jag söker arbete i hela landet, för jag har inget som binder mig här.

Bor i en liten by i mellansverige. Har alltid bott här, men vill igentligen inte bo här, vet inte varför jag inte har tagit mitt pick & pack. :( Skulle nog tänka mig & bo nästan var som helst. Har sagt förut att Stockholm är inget för mig, men mer & mer jag är där så kan jag tänka mig det... dock då inte i smeten. Utan någon förort.
Göteborg & Örebro ligger varmt om hjärtat med. :)
Bor i en etta, har bott här i 6 ½ år ungefär. Så länge har jag aldrig bott på samma ställe sen jag flyttade hemmifrån. :) Trivs som fisken i havet här. Jag är 32år, fyller år i februari. Jag lever ensam, träffar ingen karl heller. Vilket får mig & bli negativ i bland, men det är rätt skönt & göra vad jag vill.

Du hittar all information om mig i "Rocktjejen", under min bild. :) Där finner du allt möjligt. Om du undrar över något, lämna ett spår av dig, så ska jag försöka uppfylla dina undringar. :)

Ha en bra dag/kväll.En hälsning!

Publicerad 2011-12-22 13:08:40 i Allmänt

     

 

                                                 

 

Jag vill önska er mina fina läsare en fin Jul!

Hoppas ni får en fin sådan & att tomten kommer på besök. ;)

  

Bloggtips!

Publicerad 2011-12-22 00:16:50 i Tips

Förra veckan när jag hade en bildrebus, så fick ni läsare gissa vart jag skulle.
En läsare gissade, & hon gissade rätt med. :)

& jag lovade att lägga ut "vinnaren" som Veckans blogg.

Nu ska jag göra det!

Den som gissade var Helena :) Gör ett besök hos henne vettja, hon skriver om olika recept bla. :)
Jag har ej följt hennes blogg, utan jag tog en titt nu innan jag skulle länka.

Tack för du läser min blogg Helena. :)

Ängel.

Publicerad 2011-12-22 00:05:55 i Vänner

Idag har jag mått mindre bra. Huvudvärk hela dagen. :(
Klump i magen har jag med, men klumpen har varit där i en månad. Klumpen kommer varje jul el. en annan högtid el. en vanlig helg som jag ska umgås med en viss person. Ni som jag har pratat i telefon om detta, vet vem.

Jag säger bara: Julen är barnens högtid! & jag tycker den ska firas utan alkohol! Den ska alltså vara vit, ja nu menar jag inte snö. Utan alkoholfri.
Mina tankar går till barn & ungdomar som har föräldrar el. andra vuxna i sin närhet som missbrukar alkoholen nu i jultiden. Ja iofs alla högtider. & sen tänker jag även på de som inte har ett hem, ett hem där du kan få mat, dryck & en plats & sova på. Jag kan inte ens föreställa mig hur det är att sova under utomhus el. i en trappuppgång under kylans tid el. alla dagar på året.
Snälla & goa Anna, även kallad Apan, Apans drog i gång #ejfa (En jul för alla). Kolla gärna in hennes blogg. :)

Idag var jag till farmor, vi fixade ett Lotteri, som hon ska lotta ut på julaftonen. Sen tog jag mig en promenad, lämnade julkort till vänner. :) I morgon blir det att handla köttfärs & annat som behövs för att göra Julköttbullar. :) Jag fick äran att göra Köttbullar till julaftonen, vi blir 16 personer då.

Medans jag var ute & gick fick jag ett mms av en vän. Den var en bild på en Ängel. :) Texten löd: Linda du är en ängel! Mms:et kom från en vän som betyder grymt mycket för mig. :)

Tack, igen Lina för mms:et. Du är en ängel med! <3

Förkylningstips!

Publicerad 2011-12-20 22:51:53 i Tips

Här får ni ett Förkylningstips, det lindrar även den onda halsen. Ja sen kan man ta den för den värmer & den är god (tycker jag).

Skala av lite av en färsk Ingefära, riv den & ha ner det i en kopp. Skiva Citron, & lägg ner skivan/skivorna bland Ingefäran. Häll på varmt vatten, ha ner en klick Honung.

Klart!
Tyckte detta tips passar bra nu i dessa förkylningstider.

Krya på dig!

Bilder från helgen. + Julpyssel.

Publicerad 2011-12-19 23:14:48 i Shoppat  

       

     

     

     

Bildförklarningar:

Börjar med bilden högsta upp, sen följs det från Vänster.

1.
Hyacinten som jag fixade till. Idag när jag kom hem, så låg själva blomman nedåt, beror på att den blev lång. Vattnade den innan jag åkte. La 2 olika sorters mossa på Hyacintlöken, sen satte jag i Lingonris & en Grankvist.

2 (Räknar med båda fotona). Min dörr dekoration. Granris med en liten tomte i.

3. Stadshuset.

4. Vy i Sthlm (är kanske något speciellt, men jag vet ej vad).

5 - 7. Gamla Stans Julmarknad.

9. Mot Drottninggatans håll från Gamla Stan.

10. Stadshuset på en närmare bild.

11. Svägerskan & Guldklimp nr. 3, guldklimpen skulle sitta på Lejonet.

12 - 14: Saker som jag har köpt.

12: Nyckelhhållare från Hemtex, 79 :-. Finns i vit med.

13: Allt som jag köpte, måttsats, Julpapper, Julettiketter & pocket boken "Svensk Maffia, fotsättningen".

14: Whiskeyosten.

 

Idag skötte S.J sig. :)

Publicerad 2011-12-19 22:38:11 i Resa/Semester

Hej, har du saknat mina inlägg???

Nu är jag hemma igen. Skönt att komma bort ett tag, men mindre skönt & komma hem. Jo i så mitt fall är det de flesta gångerna. Beror på att jag inte vill igentligen bo här i byn... men jag trivs ändå, pga mina vänner & familj. Det är guldvärt. :)

Idag skötte S.J sig exemplariskt!! Tåget avgick på pricken då det skulle & inga trubbel efter vägen & tåget delade sig i grannstan, så jag fick hoppa av & gå fram 2 vagnar. Härligt S.J, om ni ska sköta er som ni gjorde idag så får ni en kund mer oftare. :)

Tror de flesta tänkte samma som mig: "Jag åker hem på måndag, då är det mindre med folk...." Jag fick frågan igår av min svägerska: "Vill du åka hem idag?, du får stanna om du vill". Självklart valde jag & stanna en natt till! Jag tänkte: "Yes, jag vill ju gosa med mina Guldklimpar nr. 3 & 4.

Guldklimp nr. 3 babblade mycket, var snäll mot oss alla, pussade på sin bror, gav han leksaker då lillebror inte fick låna just den leksaken som Guldklimpen nr. 3 skulle ha. Underbara barn!

Idag gosade jag med den minsta, vi åt lunch på Centralstationen, & jag tänkte att jag kunde äta lite snabbare, så får föräldrarna äta i fred om de kunde. Så jag tog den minsta, han är så j*kla go!! Ler & skrattar för det mesta! =)

Vi gick till Gamla Stans julmarknad. :) Mysigt, ja jag måste säga det. Jag som ogillar julmarknader, men hm, jag kanske har ändrat mig... var mysigt & gå där på torget. Köpte glögg, Whiskeyost & Brända mandlar.
Osten kom från Birgittas Matbod på Öland. Hemsidan är: www.birgittasmatbod.se, jag tog smakprov på den, jag gillade den så jag köpte en halv. :)

Gick längs Drottninggatan sen, det va ett tag sen jag gick där, folk överallt... jag passade på & fotograferade lite. Ska slänga in lite bilder här. :)

Tog hand om Guldklimp nr. 3 själv i lörd. föräldrarna & Guldklimp nr. 4 åkte & shoppade. Gick bra, han va snäll & go. Vi gick ut en stund med, men det va ej så rart ute, regn/snö nederbörd... slask... usch!
Natten till idag kom det mer snö i Sthlm, men det va slask.
När jag kom hem så va det mer snö & kallare. Så ska snön få ligga till Julaftonen... det är frågan det.

Idag gjorde min mors sambo en större Hjärtoperation, det gick bra, men ena klaffen kunde de ej göra något åt, så han fick en ny, den andra kunde de rädda. Nu ska han ligga på Akademiska veckan ut, & sen ska han få ligga på sitt eget sjukhus i sin hemstad. Så nu får han fira jul på sjukhuset... Trist. :( men jag är glad att operationen gick bra, för det här har han gått & väntat på en längre tid.

Jag gjorde en liten Bildrebus här i fredags (tror jag), & Helena gissade rätt!!! Helena är en läsare som jag inte "sett" tidigare. Välkommen Helena! :) Ska lägga ut din blogg i veckan så du får mer läsare.

Bilderna får komma i ett eget inlägg.

Ha det bra.
Tack för kommentaren, Nursen. God Jul på dig & din familj. :)


Rebus...

Publicerad 2011-12-15 23:01:32 i Resa/Semester

     

I morgon, ska jag bort i några dagar.

Nu ska Du får gissa var jag ska!

Vart är jag på väg (säger det som Kristian Luuk)?

Den som gissar rätt ska jag lägga ut som ett bloggtips! :)

Redemption Song - Bob Marley

Publicerad 2011-12-15 00:52:28 i Musik
Här kommer ett klipp på Bobban, när han sjunger Rememption Song. Hörde den i tisdags på Musikhjälpen. Har hört den förut med, men har glömt bort den bara.

Valet i kvalet...

Publicerad 2011-12-14 22:39:01 i Tips

I år tänkte jag testa en ny Julmust. Jag har nästan alltid kört med Guttstas julmust. Varför? Jo för jag tycker den smakar bäst.
I år köpte jag Sodastreams must.


              V.S           

Vad tyckte jag då?
Ja Guttstas är godare, men sen tänkte jag mer ekonomiskt, man häller inte i så mycket i en S.T flaska, så det räcker längre. S.T's must funkar med, men javisst smaken kunde ha varit bättre. Men jag tror det beror på att jag är van med den andra sorten. Men men i år kör jag med S.T's must.

Luciadagen

Publicerad 2011-12-13 15:50:45 i Allmänt

                                                                        

Idag är det Luciadagen! Det innebär att det är elva dagar kvar till Julafton.

Hoppas ni har haft en bra Luciadag. & att du har sett någon fint Luciatåg.

Jag har inte sett något idag (ja om jag inte räknar med de två klipp jag såg på Musikhjälpens hemsida), jag såg byns Luciatåg i söndags.

En fråga:
När du var med i skolans Luciatåg. Vad ville du vara helst då?

Jag var nog mest Tärna, tror inte att jag var Lucia någongång, kanske någongång på Förskoleklass, men inte i skolan. Jag va Tomte med.

Grattis!!

Publicerad 2011-12-13 15:40:11 i Vänner
                               
Idag klarade en av mina närmaste & äldsta vänner sitt KÖRKORT!! Hon är även mor till min Gudson.

GRATTIS Linda till Körkortet!! =)

 

Finch

Publicerad 2011-12-12 16:16:10 i Vänner

Hm har du gått & blivit tokig tänker du nu... ha ha.

Finch? Ja vad kan det vara...

Apans skriver det ordet på sin blogg. :) Vet ej om det är hon som kom på ordet, men jag tyckte det lät bra.

Finch är en sammanfattning av Fika & Lunch. Hm...

Förklaring:
Idag blev jag hembjuden till en vän & hennes son. Jag fick fika & lunch. :) & då tog vi en Finch kan man säga. :)

Tänk om detta ord kommer in i ordlistorna i framtiden. :)

Efter besöket tog jag & gick promenad på en timme, tror det. Vet inte exakt. Mötte en vän & hennes två barn med efter vägen. Barnen låg nerbäddade i vagnen, de var ej krya, men lite luft blir bättre. :)

Sen lekte jag bergsklättare typ... nä men jag vandra upp för en stor brant backe. Igår när jag pyntade min hyacint, så skrev jag att jag skulle ut idag & leta mossa. Kom hem med en påse med mossa (två olika sorter) & tall & gran ris & lingonris.

Fixade till en Dörrdekoration på min dörr med granris, band fast med rött band, satt i en tomte med. :) Gulligt.
Bild kommer.

Visa fram fötterna!

Publicerad 2011-12-12 15:56:16 i Tips

I kväll klockan 18.00 låses Jason Diakité, Kodjo Akolor & Gina Dirawi in i Musikhjälpens glasbubbla eller vad man säger på Gustav Adolfs torg i Göteborg. :) De ska vara där inne i sex dygn, utan föda.

Årets tema är att alla världens flickor ska ha rätt & gå i skolan.

Du hittar all information på hemsidan. Du kan se Musikhjälpen på SVT 2 med, mellan klockan 15.30 - 17.00 och 22.45 - 06.00. Och på svtplay.

Jason, Kodjo & Gina.

Första snön...

Publicerad 2011-12-12 00:13:24 i Allmänt

Eller ja det här sidan av årets första snö... Jag menar att vi har ju redan haft snö i år... men detta är första snön efter våren, sommaren & hösten. Du ser på kortet när den kom & vilken tid. & alla vet ju vad snö har för risker med sig... hur länge har vi haft den... jo i 6 dagar, idag (eller ja igår om man ska petnoga) så halkade jag.... SEX dagar... Hallå, trodde det skulle kanske gå 26 eller 36 dagar innan jag skulle halka... dumma is! :(

Julpysslat.

Publicerad 2011-12-12 00:06:59 i Allmänt

Jag fick se en bilagstidning till Expressen el. Afonbladet för några veckor sen att man kunde göra en Ljusstake av ett äpple. Förra helgen gjorde jag den. :) Skär ut toppen på äpplet (där stjälken sitter), skär ut så att ett litet värmeljus får plats. Sen sätter du dit värmeljuset. Klart! Nu i kväll ställde jag det i en av mina lyktor som jag har på balkongen. :)

Jag köpte en Hyacint nu i kväll, sen gick jag hem & pysslade lite. :) Satte den i ett vanligt dricksglas, sen band jag fast en servett runt glaset med ett snöre, sen satte jag dit en "klocka" som lite juligtpyssel. :) Ska titta efter mossa i morgon (senare idag) så jag kan lägga mossan ovanpå så det täcker själva löken på Hyacinten. :)

Tomtarna har jag ej gjort, de gjorde min mormor.

Julmarknad med Luciakröning.

Publicerad 2011-12-11 23:59:21 i AllmäntMin vän fick ett Ungdomsstipendium för han har engagerat sig i många år för ungdomarna i byns innebandyförening.
Han fick 1000 kronor. Han är guld värd detta! Han borde fått det för länge sen. :)

Liten bild av Julmarknaden. Här brevid fick man gissa vikten på en gris. Jag gissade aldrig.Lucian & hennes tärnor kom.Kröning pågår.

Då var det över...

Publicerad 2011-12-10 01:23:11 i TV-program

Tänk vid denna tidpunkt varje år sen 2004 har svenska folket haft sina fingrar i munnen typ... jo du vet nog vad jag skriver om... Ja just Idol.

Jag ska påminna er lite... & analysera. :)

  Daniel Lindström var först ut att vinna Idol i vårt land, 2004.

Vad jag tyckte? Jo han var den som skulle vinna tyckte jag. :)

Vad har han gjort sen han vann då? Hm... inte så mycket. Enligt Expressen i en undersökning. han gör mindre spelningar.

   Sen kom Agnes Carlsson. Hon vann 2005.

Hon var den rätta tyckte jag då med. :)

Vad har hon gjort sen hon vann? Jo det vet nog alla, hon har ju tagit sig över mot USA. :) Hon är den ända som har lyckats riktigt ordentligt i svenska Idol.

  År 2006 vann Markus Fagervall.

Jag hejade på honom med. :)

Vad har han gjort sen han vann? Inte mycket, nu har han lagt ner musiken, han ska bli kock.

  Marie Picasso vann 2007.

Jag hejade inte på henne, utan på Amanda Jenssen som kom tvåa.

Vad har hon gjort sen hon vann? Inte mycket, nu är hon sjukskriven för tumör.

 År 2008 vann Kevin Borg.

Jag tyckte inte att han skulle vinna, utan Alice som kom tvåa.

Vad har han gjort sen han vann? Inte mycket, lite spelningar på kryssningsfartyg samt musikaluppträdande.

 Erik Grönwall tog hem allt 2009.

Jag hejade inte på honom, utan tvåan, Calle. :)

Vad har han gjort sen han vann? Han sjunger i gruppen H.E.A.T.

  Jay Smith vann år 2010.

Jag hejade på honom, även om Minnah var minst lika duktig.

Vad har han gjort sen han vann? Ja det vet nog alla, skandal rusningar med droger. Vilket jag tycker inte om.
Han spelar med sitt band som han spelade med innan Idol, von Benzo.

  Amanda Fondell vann i år, 2011.

Det var hon som jag hejade på. Även om det fanns andra som var lika duktiga, men Amanda var bäst tyckte jag. Det var hon som hade utvecklats mest under tiden. Hon gjorde sångerna till sina egna.

Födelsedagsbarn!

Publicerad 2011-12-09 11:09:46 i Födelsedag

Idag fyller min käre Gudson 8 år!!!! <3

Grattis Leo! =)

Redan 8 år? Herregud. Han föddes ju nyss...
Kommer i håg än hur det va när han föddes. Han kom sex veckor för tidigt så han fick vara på prematuren, trist. Han fick fira jul hemma, men blev dålig så de fick åka in strax efter. Så det tog ett tag innan jag kunde vara med honom.
I år ska han få ett Presentkort i present. Jag satt & gjorde ett eget Presentkort på ett Biobesök. Så det ska han få. Tror det blir uppskattat. :)

 Här ses Leo med sina föräldrar & Faddrar. :)

Älskar dig, Leo!

Julklappstips!

Publicerad 2011-12-09 10:56:00 i Tips

Jag fick en kommentar av Fia. Tack! :)

Hon undrade hur man gör Ljuslyktor som jag gav tips på förra året. Samt annat julpyssel.


Här är de ljuslyktorna.

Ta en glasburk el. ett glas som du har tröttnat på, gör den ren. Ta bort ettiketterna, torka den torr. Stryk på lim, jag hade Skollim (för papper, textil, trä m.m). Rulla den sen i strösocker. Enklast är det om du har sockret i en djuptallrik. Låt torka en stund, annars faller sockret bort. :)

Klart! En uppskattad julklapp el. en present. :)

Andra julklapptips?

Klassiska Apelsinen med hela Nejlikor gör jag. Har en nu hängandes i vardagsrumsfönstret. :) Vet ej så många till, jag lät barnen göra egna julkort med färgade papper & julservetter förra helgen. Det var uppskattat.

Jag är dålig & pyssla jag har kunnat fler saker, men har glömt. :( Jag hade fler tips när jag jobbade inom Barnomsorgen. Google är ett bra tips!

Snö.

Publicerad 2011-12-08 00:43:22 i Allmänt

Ja så kom den (äntligen). Jag tillhör till de som kan gilla den ibland.
Jag har en vän som kör långtradare, när hon jobbar så tänker jag extra mycket på henne.
För jag är rädd om henne. :)

(Vad är det för fel på bloggs "skapa inläggsida", den har liksom hamnat mer åt höger så jag ser inte allt jag skriver. Störande.

Snön kom i måndags, idag snöade det mer, jag var ute & gick i en timme i vädret. Igår tog jag e promenade på 2 timmar. Var skönt.

Oro har jag inom mig med, min mors sambo ska genomgå en större hjärtoperation på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Han blir inlagd på fredag. Själva operationen sker nästa vecka, när vet inte de.

Nä, dax & sova, så jag orkar upp vid 08.00, annars sover jag bort halva dagen. Vilket är lätt.
Har gått & lagt mig sent, ibland väldigt sent. :(

Ha en bra dag.

Bilder från helgen.

Publicerad 2011-12-07 00:38:06 i Allmänt

Från fredagens promenad.   Från fredagens promenad.

Pepparkaksbak.  

Min restaurang.   Gästerna.

Utelek.   Julpyssel.  

OCH DU, detta är MINA bilder, får jag se de någon annanstans så blir det en anmälan. Så titta på de, men ej sno! Tack!

Vad jag är dålig...

Publicerad 2011-12-07 00:21:08 i Allmänt

Har ju glömt bort vad som hände i helgen.......

I fredags var jag ute & gick med en vän & hennes hund i en timme. :) Sen på kvällen kom min käre gudson & hans syster. De sov här. De har ej sovit här så ofta, men det gick kalasbra. :)

På lördagen skulle gudsonen leka fotomedell, han skulle till byns fotograf & ta skolfoto. Jag & hans syster & han gick dit, 5 minuter tog fotograferingen. :) Vet inte vad som gjorde det, om det är han som är duktig el. om fotografen är duktig, tror på båda. ;)
Fotografen är sambo till min ena kusin, hon sa då att hon hade jobbat i 15 år. Kan stämma tänkte jag, hon tog kort på mig när jag gick i gymnasiet. & kanske i högstadiet, kommer ej i håg.

Sen gick vi hem, efter ett tag kom mina brorsdöttrar & Pepparkaksbaket kunde dra i gång! :) De fyra var duktiga, jag lekte bagare, jag gräddade de. Sen fick de sätta Kristyr på sina kakor. :)

Sen förvandlade jag mitt kök till "Lindas restaurang". Jag ställde upp strykbrädan som en disk, sen fick de låtsaspengar för att handla med. Jag serverade Pannkaka. Sen fick de sitta i min restaurang. Detta uppskattades av alla fyra! :) Jag hade ett förkläde på mig & sen pratade jag med en lite konstig dialekt. Så de fick skratta & så. :)

Sen blev det utelek i regnet, men det var ingen som klagade. :)

Senare på kvällskvisten fick gudsonen & hans syster julpyssla. Nejlikor i apelsin, göra julkort. :)

I söndags var jag till min farmor & sen till mina syskons mamma.

Jag tog foton från helgen, jag ska lägga in de. :)

Igår, måndag ja då var det mörk dag, men den blev ändå lite ljus. Jag tänkte mycket på mormor. :) Tände ljus & tänkte tillbaka på tiden då hon var här. Tårar kom, men ändå lite leende.
Var ute & gick ett tag med. Har fått mors stegräknare med, så jag har den på mig nu. :)
Vill kunna uppnå 10.000 (det rekomenderade om dagen).

Idag tisdag, mådde jag lite havt dåligt. vakande med mer snuva, halsvärk & huvudvärk. :( Låg & vilade, sen tog jag mig en promenad på 2 timmar. :)

Sen jag bara softat. Satte i gång & baka Pepparkakor för ett tag sen, det blev mycket deg kvar sen helgen. Men nu är det slut. Väntar på att de ska svalna, så kristyren kan sättas på.

Idag öppnade P3 Guld sina röstportar med!! =) Du som känner mig vet att musik ligger varmt om hjärtat!
I år kunde man sms rösta, vilket var enkelt & bra! :)

Jag surfade in & röstade! Jag röstade inte på alla Kategorior.

Du kan enkelt rösta med, här går du in. 

Mina röster föll på dessa:

Årets nykomling: Den Svenska Björnstammen.

Årets grupp: Deportees.

Årets artist: Melissa Horn.

Årets låt: "Vart jag mig i världen vänder" av Den Svenska Björnstammen.

Årets live/Guldmicken: Melissa Horn.

Loggade in på f.b senare, då länkade en vän en länk. Där man kunde rösta på hans band till Årets nykomling. Jag kommenterade den & skrev: Jag röstade på er som nykomling & Årets låt. Hans var blev: Gött!

Så rösta nu, om du nu gillar musikgalor! Du hittar all information på hemsidan. :)

& sen har jag varit busig med... följer en blogg som drivs av en tjej i sthlm. Hon la ut en singelkille på hennes blogg, sen fick singeltjejer höra av sig till honom... Gissa vad jag gjorde... Jag tänkte: Asch, jag har träffat en kille på "blinddate" förr, & jag lever än. & ja det kan va otäckt, men vet du, det kan ske farliga saker även om du träffar killen/tjejen på krogen med. Apan hade lagt ut en bild på killen med, så jag vet hur han ser ut. Sthlms kille med.

Vi ses i Nangijala.

Publicerad 2011-12-05 17:44:09 i Jobbiga saker

Idag är det en lite tung dag. Denna dag har ett mörkt minne med sig varje år. På denna dag för sex år sedan gick min kära mormor bort.
Jag kommer fortfarande i håg den dagen, tror att jag kanske kan komma i håg den många år till.

Minnet av mormor är ljust, just för hon var en snäll, rolig, kärleksfull & positiv mormor. Hon var aktiv. Man kunde inte tro att hon var runt 80 år.
Hon va en mormor som fanns där, hon bodde nära mig, så det tog inte ens fem minuter att gå till henne. När jag tittar upp på lägenheteshuset där hon bodde så tänker jag på henne, sen tror jag (om hon inte har gått bort) att det finns en dam här i byn som är lite lik mormor, första gången jag såg den damen blev jag rädd. Just för jag trodde det var mormor.

Mormor dog av en Hjärtinfarkt. Hon somnade in lungt på sjukhuset, bredvid fanns min mor, moster & mormors ena syster. De hann säga allt som de ville säga, vilket kändes skönt. Jag hade ångest ett tag, för jag brukade gå & hälsa på henne i jämna mellanrum, men just då hade det gått c:a 14 dagar. Ja jag vet jag ska inte tänka så, men jag gjorde så.
Efter nå't år så föll ångesten bort, för jag kunde inte göra något åt den.

<3 Annie-Marie, vi ses i Nangijala, jag saknar dig.

Bloggtips!

Publicerad 2011-12-03 22:57:40 i Tips

Nu vill jag tipsa er om en blogg som jag har följt säkert närmare ett år, vet inte. Kommer inte ens i håg längre hur jag hittade på den.
Men jag blev fast direkt.

Bloggadressen är http://gaymasen.se

Han som driver bloggen är en 21 årig kille som bor i Skövde med sin Puss i en studentlägenhet med fiskar som husdjur. Gaymasen är bördig från Dalarna, därav namnet, ja han är homosexuell med.

Han skriver om allt från himmel & jord. Skriver oftast roliga & skojfriska inlägg, jag kan bara le & skratta.
& han kommer va med på Tv sen med, nästa år. :)

Tycker du kan besöka honom & ge honom en chans. :)

1:a December.

Publicerad 2011-12-01 23:41:58 i Känslor

Och vad innebär det? Jo en ny månad igen, årets sista med (vilket känns mycket märligt, för jag tyckte att året började inte så längesen). Men det är väll så & va vuxen, för när jag va barn el. yngre så gick åren sakta.

Tänkte göra en Årskrönika här i slutet av månaden. :) & denna månad har en högtid med, en högtid som jag gillar mindre, men jag tar fram saker & pyntar lite. & jag får besök här i helgen av fyra barn, vi ska baka Pepparkakor. :) Alla fyra är i samma ålder, 8 & 6 år. Får två nattgäster här i morgon kväll med. :)

Denna månad ger mig mer ångest med. Julklappar... 10 stycken i år. Får hoppas att de inte ökar på några år. Eller så får jag hoppas att jag får ett jobb så jag har råd & fixa julklappar, för visst vill jag ha mer syskonbarn.
& för en gångs skull blev jag klar med alla julklappar innan denna dag!! Nej, där ljög jag. Fy! Jag har några till & inhandla.

Fick ett sms av min ena bror i veckan, han undrade vad jag önskade mig. Tack Sebbe! Första person som frågar mig i år. Först sa jag ingenting, men sen kom jag på lite böcker som jag skulle vilja ha. :) Så han fick tips.

& orolig blir jag med inför jul. Hur ska den kvällen vara... känner min far! Jag kan säga så här: Jag kommer lämna hans hem, om han kommer med något negativt om mig eller något som har hänt. Mor frågade om jag ville komma till henne & hennes sambo på Julafton. Bara för jag ska slippa få höra negativa ord.

ORKAR inte med hans negativa ord!! Har fått nog av hans betende. & inte kommer han i håg de heller pga alkoholintag. Så du kan nog ana vad jag vill helst... men samtidigt vill jag vara med alla hos far med. Syskon, syskonbarn, farmor & fars svärföräldrar. Men samtidigt vill jag inte va där... Pga det som har hänt tidigare när han har druckigt alkohol. Var nära & lämna hans hus för 2 år sen på juldagen för han betedde sig illa, det va då han började klanka ner på mig för hur jag ser ut! Jag VET att jag är mullig eller vad man ska säga. Men jag vill inte höra en massa negativa ord. SPECIELLT av min egen far!! Tre gånger har det hänt, han använder inte ord jämt, men han hånar mig.

Jag har ändå tänkt & åka hem pga ont om sovplats.
Detta tåls & tänka på.

Nä, en vit jul skulle va bra, ja inte en vit med snö, utan en jul utan alkohol.

Idag har jag varit ute & tagit en promenad med en vän & hennes barn. En timme blev det! Skönt! & sen hade jag trappmaraton, hade tvättstugan på e.m. & nu i kväll gick jag & simma, 30 min.
Fick mors stegräknare så den kommer jag använda! Ska söka efter omvandlingar så jag kan se hur många meter, kilometer & mil jag har gått. Ska undersöka om jag har en stegräknare på mobilen med, för jag tror det.

Nä, ska ta & lägga mig & läsa boken som jag läser just nu. Det är Mia Skäringers "Dyngkåt och hur helig som helst". Har läst mer än halva & jag kan varmt rekomendera den! Hennes "Avig Maria" skulle jag vilja ha. :) 

Ha en bra Fredag.

Om

Min profilbild

Rocktjejen

Igentligen ville jag heta Linduz här, men det var upptaget, så då fick det bli Rocktjejen. Jag är en tjej, som är för det mesta glad. Jag är faster till fyra fina barn. Gudmor/Fadder till en fin pojke, "Moster" till en fin flicka. Har fyra syskon (två av de har en annan mamma), har en mamma, pappa & två bonusföräldrar. Jag gillar musik som är från Punk-Rock-Pop-Reagge. Tex. Ramones, Ebba Grön, Sator, Asta Kask, Crash Nomada (f.d Dorlene Love), Lars Winnerbäck, Pernilla Andersson, The Hellacopters, Bod Dylan, Bob Marley, Melissa Horn, Miss Li, Niel Young, Yusuf Islam (Cat Stevens), Creedence Clearwater Revival, Lisa Miskovsky, R.E.M, Idde Schultz, Nationalteatern mfl.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela