Rocktjejensblogg

En blogg som handlar om mig och min vardag. En blogg som går som en Berg -och Dalbana.

Awesome!

Publicerad 2011-01-31 22:13:51 i Allmänt

Dagen började med att jag drog mig en timme längre än jag hade tänkt. *Måndag morgon*...

Gick till skolan, fick min nya uppgift ganska fort av läraren, så nu ska jag skriva om Massmedia i Samhällen. Får se hur det ska gå.
Gick sen & fika med mina klasskompisar. :) Ena tjejen känner jag lite sen förr, & den andra är lite ny för mig, men vi hittar nog snart till varandra som vänner. :)

Hann hem en snabbvist innan jag gick & mötte upp min gudsons mamma.
Fick en Ayurvedisk massage av en tjej. Det var AWESOME!! Hon masserade hela kroppen på mig. :) Fick en för tidig födelsedagspresent av min gudsons familj (jag fyller år på torsdag). Kan säga att jag känd emig som en ny människa efter. Nu är jag lite mör. :) Ha ha.

Hon som masserade frågade om jag hade ont i ryggen medans hon masserade. Nä, sa jag, för hon märkte att jag fick röd irritation, huden blev röd för hon hade tryckt där, Likaså på ena skinkan. Denna massage är lite intim, hon masserade vid bröst & på skinkorna. Jag har inget emot det (ja om en man skulle massera mig) men en kvinna går bra. Hon sa att vi ser ju likadan ut, men endel av oss har lite mer & lite mindre av vissa delar av kroppen.
Vi kom in på hur man är som människa, hur man kan äta så mycket socker... hon & jag var likadana.
Jag ska göra allt för att dra ner på mitt sockerintag nu sa jag till henne.

Jag googlade på Ayurvedisk massage, fick upp en bra sida om det.
Den är: http://www.ayurvedicmassage.se. Kvinnan som masserade mig har en egen hemsida med. :)
Den är: www.harmonikallan.com.

Nä, nu ska jag planera vad jag ska bjuda mina fikagäster på torsdag samt i helgen. :) Undra om jag ska va så duktig så jag inte tar något av mina bakverk själv då?! Jag kan iaf försöka.

Förskottspresent!

Publicerad 2011-01-30 14:51:07 i Allmänt

Usch idag har jag inge lust med något. Vaknade med mör kropp & ryggvärk. :(
Spikmattan har jag använt 2 gånger idag, men nej ingen bättring. :(

Ska strecha ut ryggen sen ta det lugnt idag, hade planerat in en 40 minutes promenad idag, men jag tror att den får bli inställd. Får bli en kortare promenad, om nu jag orkar det.

I morgon ska jag möta upp gudsonens mamma sen ska vi gå hem till de, & jag skulle få en Förskottspresent av de då. :) Skulle få ryggmassage! :) Jippi! Det va ett tag sen jag fick det. :)

Nä nu ska jag strecha ut ryggjäveln sen ska jag se på Handbollsmatchen.

Mör i kroppen...

Publicerad 2011-01-29 22:52:07 i Allmänt

Kom hem runt 19.00 nu i kväll, har vart barnvakt från 11.30 till 18.00. Gick bra kan jag säga. Vi va en stund i pulkabacken, jag stod mest & försökte hålla reda på hunden som ville mest nosa & äta allt som låg på marken. Hunden är en valp, tyvärr vet jag ej rasen.
Efter pulkabacken gick vi hem & åt mat. Sen tyckte gudsonen att han kunde gå till en kompis, vilket han fick. :)
Hemma blev det jag & systern.

Efter ett tag gick barnen på fest hos sin kompis. & jag tog en långpromenad med hunden. :)
Kom hem då hade föräldrarna kommit hem med, jag gick & hämta hem barnen från festen. De hade dansat & lekt så kläderna var ut & in. Ha ha.

Gick hem sen till mitt gryt. Hade planerat in en timmes promenad idag, det blev över 2 timmars kan jag avslöja. :) Jag hade stegräknaren på mig med, när jag kom hem så hade jag över 19.000 steg. Tyvärr hoppar räknaren fram själv, så exakt hur många steg vet jag inte.

Tog en dusch nyss, det va underbart! :)

1 ½ år.

Publicerad 2011-01-29 00:26:43 i Allmänt

Detta inlägg tillhör fredagskvällen.

Under kvällen beställde jag en pizza, jag va så lat så jag tog hemkörning med. Då är man lat, ja jag vet. Skit i samma. Gjort är gjort.
Den var iaf god. :) Längesen jag åt en köp pizza en fredagskväll.

Jag kollade på Handbollsmatchen mellan Sverige & Frankrike, Frankrike tog hem spelet. Så nu väntas det en bronsmatch mellan Sverige & Spanien.
Efter det blev det På Spåret. Efter det blev det Skavlan. Ja sen Nyheterna på 4:an. Det var min fredagskväll på TV. Jag håller mig nu mer på SVT kanalerna, kalla mig gammal. Men jag har tyckt att deras program är intressanta för man får lära sig något nytt. Kunskap är aldrig tungt.

Jag pratade med min syster innan jag beställde pizzan, jag sa att hon kunde kolla på På Spåret, men hon skulle se på Let´s Dance, men jag tyckte hon kunde kolla på På Spåret för att lära sig lite saker. "Man lär sig & dansa på Let´s Dance", blev hennes svar. "Mm, & du står säkert framför din TV & dansar själv samtidigt när de dansar med" blev mitt svar. "Ja..." blev min systers svar. Nä hon dansar inte framför TV'n, så mycket känner jag min syster.

Efter ett tag "hittade" jag Lars Winnerbäcks bok (112 sånger) i min bokhylla, den har "bara" stått där i 1 ½ år. Jag har bläddrat i den innan men har aldrig lyssnat på CD'n som följde med.
ÅH, varför har jag inte gjort det, frågar jag mig. Suck. Han sjunger helt själv på 8 låtar & spelar med Akustiskgitarr. & det är en av de bästa sakerna jag älskar & lyssna på. I mellan låtarna säger han lite småroliga kommentarer med.
Nä nu ska jag banne mig lyssna mer på den CD'n, varför tog det mig & lyssna på den i 1 ½ år. Blir trött på mig själv. Ett plektrum följde också med... men gitarren saknas.

Nä nu blir det snart sängen med.
I morgon lördag (senare idag) ska jag hem till gudsonen & hans familj. Ska vara där på f.m, ska ta hand om gudsonen & hans syster medans föräldrarna är & handlar. Enligt väderkartan skulle det vara sol & någon minusgrad. Det får mig & bli inspererad. Utelek med barnen + deras hund. :) Promenad med hunden. Njuta av solen med. :)
Ja det visar sig.

Hoppas du hade en trevlig fredagskväll.

I ett ögonblick

Publicerad 2011-01-28 13:55:36 i Allmänt

Igår kände jag mig lite låg i humöret, det beror på matten. Ja jag vet att jag ska gå vidare, men just känner jag mig lite värdelös i det ämnet.
Jag vill lära mig så jag kan gå vidare. Men hur lätt är det när man försöker räkna ut tre tal i divison på 1 ½ timme?!
Jag vet att jag är duktig på andra saker. Som tur.

Igår satt jag med en kopp kaffe brevid datorn på köksbordet. Jag hade bestämt träff med en nyfunnen vän (en klasskompis) & jag skulle ta bort koppen. I samma stund så välter jag koppen av misstag........
Jag ser hur kaffet letar sig in under tagenterna & under datorn... NEEEEEEEJ, FAAAAAAAAAAAAAAAAN I HELVETE kommer ut ur min mun. Jag såg att pengarna flyga i väg som i den där Red Bulls reklam filmen...
Jag tog direkt papper & torkade överallt som en tok. Vände datorn upp & ner, inget rann ur. Shit....
Stängde av datron,sen satte jag på den igen. & den fungerade. Som du märker så fungerar den idag med, fast den va avstängd under natten som vanligt. Fick vet sen igår kväll att problemet kan komma senare om man har otur... så nu kan du gissa om jag har en oro klump i magen.

Efter att jag kollade om den fungerade första gången så gick jag hem till den nyfunna vännen. :) Hon & hennes man har stor koll på det där med Multiplikation & Division. Hm... privatlektioner där kanske...
Blev lite förvånad med. Hennes man träffade hon för längesen, jag fick berättat att han bodde i Norrland. Så jag tänkte ja han är därifrån. Igår när han kom ner & vi pratade om matten. Så kom vi in på husköp (de ska e.v köpa hus) då kläckte han ur sig att han kände en gammal klasskompis till mig (ja han visste inte det, men jag berättade att den klasskompisen & jag gick i samma klass) sen låg - & mellanstadiet. Så det visades sig att han hade gått i samma gymnasieskola som mig. :) Han är ett år äldre än mig, & han gick om ett år. Idag letade jag på honom på F.B, ja vi hade några fler vänner gemensamt. Världen är bra liten ibland. Ha ha.

Efter pluggandet & träffen (det va första gången som jag va där). Så gick jag hem & åt en mindre god Pastasallad, en sån där man köper i butiker. :( Nä jag åt inte ens halva. Gick sen & simma i 30 min. :)
Kände mig duktig.
Idag löper jag ner & upp i trapporna (har tvättstugan) & det är 5 trappor ner. Så du kan gissa om stegräknaren går på högvarv idag.
FREDAG idag med. Jippi. Helg. Man är lite lyckligare.
Mina tankar går till 2 goa vänner de ska på begravning i e.m för sin mormor/farmor. :(

Nä dax & rusa till tvättstugan.

Min kompetenta lärare

Publicerad 2011-01-27 14:36:41 i Skolan

Idag kände jag inte så motiverad på matten. Jag satt där i 1 ½ timme & kämpade med Divisions tal...
läraren som är mycket kompetent hjäpte mig med samtliga, hon lät mig försöka själv med. Två av de tog hon & jag på tavlan, vilket gick lättare.
Hon ska kolla upp vad jag behöver träna på & samt hur vi ska lägga upp det.
Innan lektionen skrev jag ut 4 sidor från Vårdguiden om Dyskalkyli. De hade skrivit ut 14 punkter om kännetecknen om det, jag kände igen mig på 6 el. 7 punkter. Men det betyder inte alls att jag kan ha en släng av det, men man vet inte. Idag kände jag osäker som bara den, ville kämpa & siffrorna blandades i hop i huvudet som en portion av Havregrynsgröt.

Det här med Dyskalkyli fick jag tips om av en nyfunnen vän (bekant till mig). Hon gav mig tipset för hon hade (säkert) suttit & tänkt på mig. Hon själv är lärare med, dock inte i ämnet. Jag blev glad att hon tipsa mig om sidan. Tog inte det negativt. Helt tvärtom! :) TACK snälla Cissi! :)
Min lärare ska kolla igenom Dyskalkyli papprerna. 

Det blev många suckar & tveksamheter på lektionen idag & ögonen fylldes lätt med småtårar. Men inte så att de fälldes på kinden. 

Har du något bra tips hur man kan lära sig Multiplikationstabellen, så får du mer än gärna dela med dig tipset!  Kan du tipsa om någon bra hemsida, så skriv den med.
Ska strax hem till en annan nyfunnen vän (en klasskompis) som kan det här med Division & Multiplikation, vi ska kolla igenom & traggla.

Underbart med vackert väder!! :) Vårkänslor finns inte i min kropp, de lär inte komma än på länge.

Ha en fin eftermiddag!

Suck!

Publicerad 2011-01-26 15:27:16 i Skolan

Just när jag har fått tillbaka min Plugggnista så får jag veta resultatet från förra veckans Matteprov...
inte ens hälften va rätt. Det var inte ens G. :(

Satt & räkna ut de tal på provet idag på lektionen som jag hade gjort fel på. Alltså jag vet inte ärligt talat nu, kan jag ha Dyskalkyli?! Eller behöver jag bara träna på Multiplikations tabellen så jag kan den som ett forsande vattenfall?!
Min lärare tror på det sistnämnda.

Jag ska iaf ta upp det här med Dyskalkyli med läraren i morgon.

Nä nu ska jag & ta plugga Samhälle, Lagarna & rättsamhället. Igentligen ska jag plugga Massmedia nu, men det har inte min lärare lämnat till mig, så jag går på nästa uppgift i stället.

Hoppas du hade en bättre start på sin onsdag.

5942

Publicerad 2011-01-25 22:46:21 i Träning

Vad står rubriken för tänker du kanske nu? Summan för mina tankar? Summan för framtiden? Summan för mina räkningar för denna månad?
Nä, jag kan tala om att det är summan för alla steg jag har tagit idag!
Ja, jag vet att runt 10.000 steg är rekomenderat för varje dag... men va tusan jag har pluggat idag. ;)

Men jag va iaf duktig, jag var ut & promenerade i 50 minuter! :) Igår var jag också ute & gick i 50 minuter. I söndags samlade jag i hop 1533 steg, igår samlade jag i hop 7744 steg. Gårdagens resultat kan jag avslöja att det beror på att jag hade stegräknaren på mig längre än idag.

Jag har börjat ta dagliga promenader, ibland själv ibland i hop med en vän. & nu har flera vänner sagt att de vill vara mitt sällskap. :)
Jag har stegräknaren på mig varje dag (började i söndags).

Jag har lagt upp ett lite träningspass om man säger så. Jag tar det lugnt nu, för sen kanske öka på. Jag tycker om att ta promenader, & om nu jag ska gå ner i vikt så tycker jag att dagliga promenader är det bästa för mig. Jag ska försöka gå ner i vikt pga min sjukdom, Köldkörtlen (Struma). När man har den som jag har så går det trögare att minska i vikt.

Månd. Promenad, 60 min.
Tisd. Promenad 40 min.
Onsd. Promenad 40 min.
Torsd. Simma 30 min. (men det ska ökas med tiden ju längre jag simmar).
Fred. Vila.
Lörd. Promenad 60 min.
Sönd. Promenad 40 min.
(Jag lägger kanske till en dag i veckan med att gå till badhuset).

Jag försöker ändra mina matvanor med. :) Funderar & köra en Detox. Blev inspererad av Gaymasen. :)

Ja nu fick ni veta mina små hemligheter. ;) Hojta till om du vill ge mig sällskap. :)

Studieteknik.

Publicerad 2011-01-25 14:58:08 i Skolan

Det här med att ha en studieteknik kan vara svårt i bland.

Min är att man ger sig tusan att klara det, att ha den inställningen räcker långt. Sen har jag lite småsnacks brevid mig, nötter, en vattenflaska, lite musik (jag har skapat en "Plugglista" på Spotify. Den innehåller lugna låtar). Efter ett tag när jag känner att jag behöver en paus, så klickar jag ner sidan & lägger bort boken. Sen på't igen. Sen efter ett tag till så tar jag en paus igen, då kan jag ta en promenad. Men om jag ska göra det så vill jag hinna bli klar med hälften av arbetet. Sen när jag kommer hem igen, så tar jag upp sidan på datorn sen ger jag mig tusan på att det här arbetet ska bli klart idag före 00.00 & jags ka lämna in det med då.  (för det blir ju en ny dag efter 00.00).
Tyvärr funkar inte detta jämt. Utan jag måste fixa allt annat innan. Typ städa, diska & fixa ordning mig själv för att kunna lyckas.

Idag har jag disken kvar, men just nu skiter jag i den, för bara för att liksom. Idag har jag lyckats & göra en hel del. Men visst jag har mycket kvar.

Varför skriver jag ner min studieteknik?!
Jo jag vill ha tips hur jag kan bättra mig, & jag vill ha nya tips.

Så om Du har tips hur jag kan få en bättre studieteknik, skriv en kommentar & tipsa mig. Snälla. :) 

Zombie

Publicerad 2011-01-24 14:53:52 i Skolan

Kommer du i håg den där låten som The Cranberries gjorde som heter Zombie? Den där gamla låten som va populär på 90 talet.
Jag kommer iaf i håg den, & idag känner jag mig som en Zombie med.

Usch får man va så här trött? Gick & la mig i 1 ½ timme nu på e.m, så ska jag försöka tända på stubinen så plugg gnistan får fyr.
Läraren frågade mig hur det går med uppgiften idag, jag erkände för henne att jag skulle ha gjort den i helgen, men jag va bakfull i lördags, varpå sa den andra eleven, "du är ärlig mot läraren". "Ja, ska man inte vara det" frågade jag då. Läraren bara skrattade åt mig... för hon själv har väll vart bakfull så hon vet hur det kan vara.

Åh, igår gjorde jag eget Limevatten. :) Kolsyrade vatten i min Soda Streamer, sen hade i 2 klyftor av Lime & sen fick de ligga i flaskan. Oj oj, det blev min nya last. :)

Nä nu kom elden & nu ska jag tända på stubinen... ha ha.

John Blund

Publicerad 2011-01-23 22:33:40 i AllmäntNej, nu känner jag att jag måste tacka för mig för denna helg. Vilket ska bli skönt.
Jag skulle ha pluggat, tror du att jag har gjort det? Skulle ha gjort som igår... men nej, bakis va jag. :(
Å idag va jag kalastrött... ja jag vet de va dåliga ursäkter.

Nä, så nu ska jag borsta tänderna & kissa sen ska jag lägga mig & vänta in John Blund.

Ha en fin måndag! :)

Söndag

Publicerad 2011-01-23 13:18:37 i Allmänt

Åh, idag är jag sådär trött så man vill bara sätta tändstickor mellan ögonlocken. Måste va från i fredags. Hihi.

Igår satt & lyssnade på spotify, helt plötsligt kom "Love Is My Religion" med Ziggy Marley. Åh jag blev direkt nyfiken mer (jag kan ej så mkt om Ziggy).
Nu kan du lyssna på låten med, bara att du bläddrar ner till det föregånga inlägget & klickar på play. :)

Nä, nu måste det bli ändring känner jag. Ska ta & gå in i duschen (nej jag ska inte hoppa in som man brukar skriva).
Efter det ska jag ta tag i pluggandet som blev helt lidande igår pga min bakfylla.

Idag fyller en person som jag känner, vi har lärt känna varandra mer på det senaste året. Han har en liten plats i mitt hjärta med, fast jag kanske tvivlar å honom.
Vet en grej, saknar honom.

Ha en bra söndag.

Lugn kväll blev urspårning.

Publicerad 2011-01-22 16:28:21 i Fest/Kalas

Igår tänkte jag att det skulle bli en lugn fredagskväll här hemma med Tacos. :)
Helt plötsligt fick jag ett sms av en nära vän.

Hon bjöd över mig på mat & vin. Trevligt & god mat va det. Fick Klyftpotatis & Ytterfilé & sås. :)
Hon undra om det va finare kött än Fläskfilén, jag sa till henne att det är samma kött, men de döper det Fläskytterfilé bara för att folket ska bli lurade.
Rätta mig om jag har fel.

Vi tittade på På Spåret. Jag har sett Let´s Dance förr om åren så här dags, men i år skippar jag det. Orkar inte med det programmet, det är ju 6:te året det går. Nä jag ser hellre På Spåret & får nya kunskaper. :)
Jag är kanske på g & bli gammal... ha ha.

Vi hade tänkt att bara sitta hos henne & ta det lugnt. Men det blev ändrat, jag förslog att vi skulle ta oss till ett av våra uteställen. Här finns det inga dansställen & krogar. Utan två pizzerier med rättigheter samt ett café med rättigheter. Vi klev in på stället, lite runda under fötterna. Kom in & fick se 3 själar där... ha ha. Såg en fjärde senare. + ägaren + en vakt.
Nån timme senare blev stället mer fyllt.
Det slutade med efterfest... hos nå'n jag inte ens kände... jag kände knappt de som va där också.
Kom hem 05.00...
Shit idag mår jag inte bra... Märks tydligt att jag inte är 25 längre. Roligt hade jag iaf, det är ju huvudsaken.

I kväll blir det en lugn hemma kväll, det kan jag lova dig. Ska strax hoppa in i duschen, för sen ta en promenad. Taco blir det att äta. :)
Stjärnorna på slottet (svt 1, 20.00) & P3 Guldgalan (svt 1, 21.30) kommer jag knappa in på TV-dosan. :) Åh, jag längtar tills jag får höra Kitty Jutbrings sköna röst! :)

Vad har du för planer för kvällen? Vad tycker du om Musikprisprogram? Vad tycker du om Stjärnorna på slottet?

Blandad kompott

Publicerad 2011-01-21 11:56:19 i AllmäntDetta inlägg kommer blir en blandad kompott.

Tänkte först skicka varma omtankar och kramar till några av mina närmaste vänner + en vän som jag inte känner lika väl (men snart är hon kanske också en nära vän). För de har mist en kär mormor/farmor.

Tyckte att bilden passade. Den visar kärlek, vänskap, omtanke, att man kan prata om allt mellan himmel & jord, framtiden & att man kan ses vilken tid som helst på dygnet.

Fredag idag med. En fri skoldag, men ska kanske till skolan ändå. För att lämna en present till Studievägledaren. :) Hon har funnits många gånger för mig. Hon är en fantastisk Studievägledare. :)
Tvättstugan är bokad med, lika bäst & ta & tvätta. Å så ska jag posta ett Grattiskort idag, till en fin vän.

Å gala blir det i helgen med. :) Jag ska ej dit, men jag ska se galan på tv. :) I morgon lörd. klockan 21.30 i svt 1. Det blir P3 Guldgalan, musikpriser ska delas ut till artister för deras jobb under 2010. Programledaren är en av mina favoritkändisar, Kitty Jutbring. :) Galan sänds från Lisebergshallen i Göteborg. Du kan lyssna direkt på galan på P3, klockan 20.03.

Nej, hög tid för att byta kläder, i fall om jag träffar på nån Brandman (ja, faktiskt, Brandkåren ligger under min lgh.) i trappan eller någon annan. Jag vill inte att den personen ska få sin fredag + helg förstörd.

Hoppas du får en trevlig helg.
Om du ska jobba: Tänk på OB'n.
Om du är ledig: NJUT!
Om du är sjuk/eller tendens till det: Krya på dig.
Om du är frisk: Var glad.
Om du är ledsen eller nedstämd: Bestäm en träff med en god vän.
Om du ska festa i helgen: Drick varsamt. & håll i hop med dina vänner.

Kram!

Förflyttningar

Publicerad 2011-01-20 22:32:24 i Allmänt

Jag hade i lite honung i tet i morse, & vips så va den lilla halsvärken borta. :)
Men den kommer nog åter snart, det va andra gången som jag kände av den på kort tid. Honung, säger jag bara, den varan ska man inte underskatta.

Mattelektionen gick bra idag, iofs så fastnade jag på lite, men min duktiga lärare hjälpte mig. :) Jag fick inte veta resultatet från provet.

Efter skolan blev det inhandling av Grattiskort som jag postade idag, inhandling av mat med. :)
Gjorde ordning Chili con Carne till middag, men var Chili smaken tog vägen kan jag fundera på. Det belv Chili con Carne utan chili typ. Jajja, den som lagar mat, den lär sig av sina misstag.

Ja, förflyttningar pågår i denna by nu. Ena lågstadieskolan fick läckage under jullovet, & nu har Förskoleklass - 3:orna flyttats till den nerlagda Gymnasieskolans lokaler.
& nu har Högstadieskolan drabbats av möggel. & nu ska årskurs 6 - 8 också flyttas till den nerlagda gymnasieskolan. Årskurs 9 ska få ha undervisningar i baracker.
Rektorn på skolan kund einte svara på om det var skadligt. Oron på skolan växer nu fram & igår gick en hel del elever hem. På tv inslaget säger rektorn att skolan har haft problem de senate 10 åren. Shit, va... Varför inte har de inte gjort en ordenlig renovering i stället för att stänga ner vissa delar av skolan.

De stängde ner mellanstadieskolan pga för lite elever, nu byggs det lägenheter i den skolan. & lågstadieskolorna fick byggas ut...
Nej, jag va emot detta. Jag är glad att jag slutade skolan här i byn 1995. Men självklart tycker jag synd om eleverna + lärarna. Men mest eleverna. För de kan renovera skolorna ordentligt, & inte provisoriska renoveringar. Satsa på skolorna, det kommer ju nya elever varje år.

Nog om det.

Köpte hem en fin bukett Tulpaner idag. Den står nu på köksbordet & pryder. :)

Nej, tack.

Publicerad 2011-01-20 08:26:08 i Allmänt

Känner av halsvärk & lite mer suva. Hostan har suttit i sen i höstas, men hostar ej så mycket.
Så Nej, tack, jag vill inte ha mer förkylning nu. Tycker det räcker med de jag fick i höstas, 3 förkylningar. :(

Snälla gud, gör så att jag slipper förkylning nu.

JA!!

Publicerad 2011-01-19 14:30:07 i AllmäntJa, det stämmer! Idag var brorsan & hans sambo på Ultraljud. :)
Så nu får jag/vi (ja vi i familjen) gå & vänta & se vad det blir. :) Jag vet inte vad det är, men jag gissar på en pojke. Så det visar sig i Juni. En grej vet jag, det är att bebisen kommer få en kalasbra storebror & kalasbra föräldrar! :)

GRATTIS till er Robin, Carola & Fabian. :)

Matteprovet

Publicerad 2011-01-19 13:47:30 i Skolan

Ja, just ja. Glömt & berätta.

Idag gjorde jag matteprov som va på Division & Multiplikation. Äsch, det gick sådär för mig.
Får se när jag får domen av läraren. Det där med multiplikation är värst. :( Bara att traggla mer på den kära Multiplikationstabellen...

Nu ska jag ta & skaffa fram nya hjärnceller & börja skriva på Demokrati, diktatur & politiska ideologier.
En kopp kaffe skulle sitta bra nu!

Välkomna

Publicerad 2011-01-19 13:34:59 i Nya läsare

Den här idén har jag fått från Apan. :) & jag tänker göra likadant.

Jag välkomnar nya läsare! Hoppas ni ska trivas här & ni vill följa min blogg. Är det något som ni undrar över så är det bara att lämna en liten kommentar & fråga.

Vem är jag då? Jag är en tjej i mina bästa år, snart 32 år. Bor i en liten by i mellansverige. Jag pluggar 50 % på komvux. Pluggar upp betyg från gymnasiet. Läser just nu Matematik GRUV (den matten man läser i högstadiet) & Samhällskunskap B. Jag är utbildad Barnskötare i botten, för c:a 3 årsen hoppade jag på en Undersköterska utbildning, så nu är jag det med. :)

Jag bor ensam i min lilla etta, har gjort det i lite mer än 5 år. Trivs som fisken i havet här (jag jag vet att man brukar skriva "Trivs som fisken i sjön", men trivs så pass bra så det passar bättre med havet).

Jag har skrivit info. om mig i "Om", om du klickar på mitt bloggnamn som står under den där rutan som man kan ha en profilbild i, så kommer du in på informationen om mig.

Ha en bra onsdag.

Soliga (ja solen lyser så fint här just nu) Hälsningar Rocktjejen.

Anonyma Klubben

Publicerad 2011-01-18 22:14:49 i TV-program

Nu i kväll startade ett nytt program på svt 2. Programledaren är Hanna Hellquist, ja vem är hon? Känner du igen hennes namn? Hon jobbar på Sveriges radio, närmare bestämt på P3 Morgonpasset, månd. - fred.

& nu i9 kväll gjorde hon ett program om Lycka. :)
www.svt.se/jaktenpalyckan.se
En del i programmet tyckte jag om, ja det fanns flera delar. Men detta gjorde mig lite mer lyckligare.

Hanna testade på en grej, hon & en annan testade att bjuda en fika till en helt främmande person. De frågade vad som beställdes mest där på cafét, & då betalade Hanna & den andra Kaffet & Bullen. Den som som då beställde, fick veta att han skulle bli bjuden på fikan. För den är redan betald. Hur då, sa mannen. Jo, Anuonyma Klubben har betalt Kaffet & bullen.
Man fick se hur detta gick till, & mannen som fick fikan blev glad. :)

Hanna testade detta själv med, hon betalade en biljett i luckan på en Tunnelbanastation. Nästa person som kom & skulle köpa en biljett fick då ett positivt besked, för biljetten var redan betald. Hanna kunde inte gå i väg, utan hon väntade in tjejen (som det nu va) & frågade henne hur det kändes.

Jag blev lite sugen & göra samma grej, alltså bjuda någon på en fika. :)

Ja!

Publicerad 2011-01-18 17:15:56 i Bloggen

Igår fick jag se att jag har en prenumerant på min blogg!! Ja jag vet jag kan låta löjlig, men det är första gången som jag har en prenumerant! Så lite stolt kan jag väll få bli?!

Blir lite stolt när jag tog & åt ett nyttigt mellanmål idag med. Ett äpple & en näve Osaltade Chashewnötter. :)

Nä nu ska jag ta & plugga, matte. Ja, vad annars. I morgon efter lektionen ska jag plugga Samhällkunskap. :)

Ett tips vill jag också ge ut. www.bloggdesign.nu är en sida som man kan fixa olika saker till sin blogg. Smilisar & bakgrunder, det finns både gratis & de som man får betala för. Och man behöver skapa ett konto där med.

Ha en bra tisdag, gott folk.

Fick en...

Publicerad 2011-01-17 23:15:24 i Blogg award.Bloggaward nu i kväll. Av snälla & goa http://ellisol.blogspot.com.
Hennes motivering var: En ärlig och kärleksfull person som jag inte känt så länge. En genomsnäll människa som jag gillar massor!
När jag läste det, så kom det en tår i ögonen.
Lena, vi kan ses oftare, så har du fler chanser & lära känna mig. :) För jag vill också lära känna dig bättre.

När man har fått en award så ska man skriva sju saker om sig själv. Hm...

1. Jag har fobi mot Leguaner & ormar.

2. Jag försöker komma i tid till allt. Till jobb & möten är hellre 5 minuter tidigare.

3. Jag är mellanbarn, eller hur man ser på det. Jag har en storebror, två lillebröder & en lillasyster.

4. Jag är en person verkar snäll, men om jag ogillar en grej som en person gör mot mig. Så har jag lärt mig mer & mer & säga i från.
5. Jag är en person som både kan planera saker någon vecka innan, & så kan jag göra saker spontant. Gillar spontana saker mer.
6. Jag gillar att träffa nya människor.

7. Jag har hellre mysbyxor på mig när jag är själv, än jeans.

Och när man har fått en award så ska man skicka den till 7 vänner med, man behöver inte skriva en motivering, men det ör ju skojigt. :)

1. http://redtulip.blogg.se - En fin & kärleksfull tjej som jag har kännt i många år, vi har aldrig setts. Vi kan prata om allt. :)

2. http://vijo95.blogg.se - En tjej som jag inte känner så väl, men hon är en ung & bra tjej som har ordning i sitt liv.

3. http://chaffismorsa.blogspot.com - En trebarnsmamma som gör allt för sina barn. Älskar hennes blogg för hon skriver om allt möjligt, hon skriver om vad som helst. Hennes egna berättelser får mig & tänka till extra mycket.

4. http://www.ivanalipovac.com - en tjej som hade hittat till min förra blogg, jag vet inte hur hon är. Hoppas hon följer min nya blogg.

5. http://apans.se - Apan är en tjej som har många järn i elden. Två barnsmamma som älskar sina barn & Chailatte.

6. http://ninaruthstrom.se - Nina är en tjej som bor på Gotland som varkar vara en vettig person, hon bloggar om allt möjligt. Hon vågar stå för den hon är. Hon har skapat sin blogg så fin.

7. http://gaymasen.se - En kille i sina bästa år, som bor i hop med sin Puss. Hans blogg får mig att skratta, han skriver om allt möjligt. :)
Tips!

Publicerad 2011-01-17 12:59:37 i Tips

Jag har två nya tips som jag ger ut.

Det första är en sida som är när man ska plugga Matematik, man får lära sig Multiplikationstabellen.Man får själv välja vilken tabell man ska träna på, man tävlar mot sig själv på sekunder, eller så kan man tävla mot fler.

www.mult.se

Och sen har jag ett tips om bloggar. :) Där får man tips hur man ska locka fler läsare till sin blogg, stilmallar & bakgrunder, m.m. Man kan använda den sidan om man har bloggen på blogg.se eller blogspot.com.

www.snyggareblogg.se

Ha en bra måndag. :)

Tack.

Publicerad 2011-01-16 14:14:47 i Filmklipp

Tack Viktoria för hjälpen för filmklippet! :)
Härligt så nu kan jag lägga in fler klipp. :)

The First Cut Is The Deepest

Publicerad 2011-01-16 12:38:35 i Musik

Text & Musik: Cat Stevens/Yusuf Islam, 1967.

I would have given you all of my heart
but there's someone who's torn it apart
and she's taking almost all that I've got
but if you want, I'll try to love again
baby I'll try to love again but I know

The first cut is the deepest, baby I know
The first cut is the deepest
'cause when it comes to being lucky she's cursed
when it comes to lovin' me she's worst
but when it comes to being loved she's first
that's how I know

The first cut is the deepest, baby I know
The first cut is the deepest

I still want you by my side
just to help me dry the tears that I've cried
cause I'm sure gonna give you a try
and if you want, I'll try to love again
but baby, I'll try to love again, but I know

The first cut is the deepest, baby I know
The first cut is the deepest

'Cause when it comes to being lucky she's cursed
when it comes to lovin' me she's worst
but when it comes to being loved she's first
that's how I know

The first cut is the deepest, baby I know
The first cut is the deepest


Jag skulle vilja ha lagt in en video med denna låt, men jag vet inte hur jag gå till väga. Jag ställde den frågan i det föregågna inlägget, så svara i en kommentar på det inlägget.
Jag har fastnat för denna låt, fast då med Sheryl Crow. :) Den låter fint med Cat Stevens/Yusuf Islam med. :)

Jag vill ha hjälp med en grej!

Publicerad 2011-01-16 12:10:53 i Allmänt

Hoppas någon kan hjälpa mig.

Jag vill ha hjälp att kunna lägga in You tube klipp, alltså med en sång eller filmklipp.

Hur gör jag?! Svara i en kommentar, tack. :)

Privat fröken?!

Publicerad 2011-01-15 23:10:03 i Allmänt

Idag blev mitt hem rent, från skåpluckor till golv i kök. Toan blev skurad, handfatet med & damsugen & torkad. Vardagsrummet likaså. Kändes bra efteråt. :) Disken blev diskad av min fantastiska diskborste med.

Efter städning + diskning kom min granne, tilllika vän till mig. Hon skulle hjälpa mig med Division med rest.
Kan säga så här: Hon sa likadant som min Matematiklärare säger: "Du kan räknesättet, men inte Multiplikationstabellen".
Jag svarade: "Jo, ja jag vet".
Jag hittade en grymt bra sida på internet senare, där jag kunde tävla mot mig själv genom att "traggla" multiplikationstabellen. Man fick välja vilken tabell man ville "traggla".
Man kunde tävla mot flera vänner med. Efter att jag hade "tragglat" klart så fick man se hur många sekunder det tog. Gissa om jag blev mer taggad eftersom sekunderna blev mindre.
Tillsut pricka jag in nästan rätt. :)

Efter "tragglandet" tog jag mig en promenad. Gick till min farmor, men hon va ej hemma.
Gick sen till två fina vänner.
Sen på affärn & köpte lördagsgodis. Jag älskar Hallon/Lakris döskallar. :) Samt Cocosprickar. :) Samt lite till... ha ha.
Jag önskar jag kunde ha mina äldsta bröders & min mors sockerintag. Då skulle jag inte lägga så mkt på godis köp. Undra om mans ka haka på modet, vet flera nu som ska försöka sluta med socker. Jag säger bara: TUR att jag lever ensam!! Ha ha.

Pratade med min ena svägerska nu i kväll, brorssonen är 1 år & 3,5 månad gammal. Nu hade han lärt sig att säga "Tio". :) Gullunge! Han kan säga "Två" & "Tre" med. När vi pratade så sa han "mommo". "Nej, det är inte mormor, det är Faster ******* i telefonen" sa min svägerska då. Det är så roligt & höra honom & prata. :)

Nä, nu ska jag "traggla" en tabell igen. Jag ska träna så mycket så jag kan få åtminstånde G på provet på onsdag. Då skulle jag bli mäkta stolt över mig. Får jag bli det?!
Tänk, jag har haft problem med Matematik ända sen lågstadiet, & nu vid snart 32 års ålder har jag lärt mig & tycka om ämnet. Det beror på min/a lärare som jag har haft/har nu på Komvux.

Hoppas Du har haft en bra lördag.

Handbolls VM

Publicerad 2011-01-15 11:50:13 i Allmänt

Nu äter jag frukost, eller ja jag dricker bara upp tet nu, juicen har jag oxå kvar.
Det blev 2 smörgåsar med ost & tomat på. :) + Örtsalt på.

Ska ta fram snabeldrakarn & suga upp damm & annat skräp som inte ska va på golvet. Ska diska med min fantastiska diskborste med. :)
Vädrar gör jag redan! Bor man i en etta som jag, & sover i vardagsrummet. Så vill (iaf jag) öppna balkongdörren nästan på en gång efter att jag har vaknat så det får komma in ny frisk luft. :)

Idag blir det Matteplugg, ska få hjälp av min vän. Hon har lite mer hjärna än mig om man säger så. Division med rest ska vi försöka oss på... & det har jag inte räknat på 4 år. :/ Kommer inte i håg ett dugg.

Ja det är Handbolls VM med, i kväll spelar Sverige & Slovakien. Kan bli kul, jag gillar & se på Herrarnas handbolls matcher.

Igår lämnade en fin dam oss här på jorden. Hon har det bättre nu, för nu slipper hon lida mer. Hon hade cancer, jag tror hon har träffat sitt ena barnbarn nu & de två håller i hop nu. & jag tror de sitter på ett moln & tittar ner & dinglar med benen.

Jag tänker nu på dottern, sönerna, barnbarnen, barnbarnsbarnen. <3

KRAM till er alla anhöriga. Jag beklagar sorgen.

Vad har Du för planer för dagen & kvällen, vad då?

Kycklinggryta.

Publicerad 2011-01-15 00:12:15 i Recept

Här kommer bilden på Kycklinggrytan. Ursäkta om bilden blev usel. Jag har inte förstått (än) hur man förminskar...

 

Kycklinggryta.

Publicerad 2011-01-14 17:47:27 i Recept

Valfri portion.

Kycklingfiléer

Morötter

Färska Champinjoner/Burk Champinjon

Basilika

Curry

Salt

Svart Peppar

Matlagningsgrädde/ Creme Fraiche/Turkisk Yougurt.

Gör så här:

Skär Morötter & svampen i bitar.
Skär filéerna i strimlor/bitar. Stek kycklingen.
Blanda i morötterna & svampen.
Häll på grädden/C.F'n/Turkisk Yougurten, krydda.
Koka tills du kan känna att morötterna är ätbara.

Serveras med Ris eller något annat som passar till Kyckling.

Lycka till.

(Bilden kommer senare i kväll, då jag har tilllagat denna mat).

Ett ryck!

Publicerad 2011-01-14 14:16:02 i Skolan

Nu får jag ta & sluta & surfa runt & pyssla med annat (ja tvätten måste jag ju pyssla med) men allt annat då? Internet finns ju kvar.
Ja jag vet det är usla undanflykter till att jag inte vill plugga. Fy på mig.

Nä nu ska jag sätta mig & plugga!!
Plugga matte & lyssna på P3 - på Christer.

Krullig gorilla & färgade pudlar i Kina.

Publicerad 2011-01-14 13:10:30 i Djur

Surfade runt på expressen.se, fick se denna gulliga Gorilla. :)   Den här lilla gorillan ger begreppet pudelfrisyr en helt ny innebörd. Kanske är det just därför han ser så bestämd och förbannad ut, med knuten näve och sammanbiten min. Han fotograferades av naturfotografen Andy Rouse i Virungabergen i Rwanda.  Pälsen på bergsgorillor är ofta tjockare och längre så att de ska klara sig i kylan och fukten på högre höjder.

Den här lilla gorillan ger begreppet pudelfrisyr en helt ny innebörd. Kanske är det just därför han ser så bestämd och förbannad ut, med knuten näve och sammanbiten min. Han fotograferades av naturfotografen Andy Rouse i Virungabergen i Rwanda.Pälsen på bergsgorillor är ofta tjockare och längre så att de ska klara sig i kylan och fukten på högre höjder.Nya hundtrenden i Kina - skönhetsvård


Med ett växande välstånd i Kina skaffar allt fler husdjur vilket skapar en marknad för animala skönhetssalonger. Sun Ruowen öppnade en salong för hundar i centrala Peking i maj och redan tvingas kunderna att stå i kö för en behandling.
"Folk har mer pengar och fler hundar nuförtiden och därför öppnade jag min salong som erbjuder lyxtjänster som spabehandlingar, pedikyr och massage", säger Sun Ruowen. Hon erbjuder sig också att färga eller omforma hundarnas päls så att de liknar seriefigurerna Ninja Turtles eller kinesernas favoritdjur pandan.

Bilder & text har jag tagit från expressen.se.

Personligen fastnade jag mer för Gorillan i stället för pudlarna, tycker synd om hundar & andra djur som blir stylade av sina mattar & hussar bara för de gillar det. Djur måste få vara djur & inte "dockor".

Ursäkta för rubriken ovanför pudlarna, texten blir knasig när jag har publicerat men jag vet inte hur jag ska få den bra.

Torsdag.

Publicerad 2011-01-13 22:12:58 i Allmänt

Idag vaknade jag först 04.45, somnade om igen, vaknade sen vid 08.00 av alarmet, men var så trött så jag orkade inte kliva upp då. Somna om, till 09.30, klev upp då. Var helt slut när jag vaknade. :( Var totalt slut i säkert nån timme. Jag somnade innan 23.00 igår kväll, vilket inte har hänt på de senaste 3 el. 4 månaderna.

På e.m sken solen, jag tog en promenad på en timme, vilket va underbart! :) Lagom kallt ute. Stannade hos en bekant till mig efter promenaden, kom hem senare.

Åh, jag blev så pigg & glad av solen. Mer sånna dagar, tack! Tog med mig kameran, om du har riktigt tur så kanske jag kan lyckas & ladda upp bilder här snart. :)

Redan fredag i morgon, lite skönt med helg. :) I morgon har jag bara en "måste grej" som jag känner nu, det är & tvätta. Jag har mer "måste-saker", skulle vara skönt & ta tag i de med. Får se om jag gör det. 

Idag tog min vän bort gipset, äntligen! :) Nu ska hon bara träna upp benet lite så hon kan gå, tänk hon har inte fått stött på det i 6 veckor.

Ha en bra fredag! :)
 

För en gångs skull

Publicerad 2011-01-12 21:28:26 i Allmänt

Tänker jag gå & lägga mig strax. Annars får jag hämta tändstickor som får vara stöd åt mina ögonlock, dessutom tror jag att det skulle bli jobbigt. Så jag går hellre & sover.

Tog en 40 minuters promenad strax efter 16.30, var awesome & komma ut igen & få in luft i lungorna. :)

Kände mig duktig efter promenaden.

Jag ska tänka på min goa vän i morgon, då hon ska ta bort sitt gips.
Hon råkade bryta sin fot i slutet av november, genom att bara dansa. Men efter en disskution, så tror jag att hon kan ha gjort liten skada i foten efter en arbetsskada.
Hon har suttit hemma, legat i sin "grotta" med en massa böcker & filmer. :) Jag har varit hos henne & besökt henne så hennes timmar ska gå fortare. Vilket hon har uppskattat.
Jag trodde hon hade stukat foten, för det sa hon själv den kvällen det hände. Men sen läste jag på hennes blogg att foten var av. :(
Så se upp för dansgolvet folk. Det kan göra så du kan få gips i 6 - 8 veckor. :(

Nä sängen va det.
ha en fin torsdag alla, en dag närmare lördag. :)

Jag har...

Publicerad 2011-01-12 14:34:58 i Bloggen

... fixat under rubriken Länkar, så finns det en liten ruta som du kan klicka på så kan du prenumenera på min blogg! :)

& under den finns det en länk till bloglovin, som du kan klicka på så kan du följa min blogg på www.bloglovin.com.

Älskar den sidan, den gör så att man inte missar inlägg i de bloggar man vill läsa. :)

Klicka på de vettja! ;)

Redan helg! :)

Publicerad 2011-01-12 14:29:45 i Allmänt

Natten till idag sov jag bättre än vad jag har gjort tidigare. :) Har somnat innan runt halv 5 - 5 om morgon. Nu i natt somnade jag snabbare. Fick en allergitablett så jag skulle bli lite mer trött och få bort lite oro.
Vakna vid 05.15, ett kort toabesök, utan att tända någon lampa (tänder jag lampor så får jag det svårare & somna om igen). Snart nog somna jag om igen. :)

Hade Mattelektion på f.m, efter det pratade jag med min Samhällslärare. :)

Har pysslat lite nu på e.m, igår började jag med lite inbjudan till familjemedlemmarna, som ska skickas till de i slutet av denna månad. Lika bra & få de färdiga.

Ska höra om min ena vän vill följa med på en promenad senare, så jag kan få mer luft. :)
Här har det kommit mer snö under natten & f.m. Så nu får man verkligen gå försiktigt, så man inte halkar. Har haft + grader så det har vart slask sen frös det på igen. :(

Ska passa på & förbereda middagen med tänkte jag så det går snabbare sen. :) Det blir Potatis (pressad) & Falukorv. + grönsaker.

Ja redan helg med! Matteläraren är ledig i morgon så då får vi jobba på egen hand. Men ledigt har jag inte, fullt upp med uppgifter. Ska göra Matteprov om en vecka, Multiplikation & Divisions prov... & jag fattar fortfarande noll. :/ Hoppas att jag kanske har lärt mig något efter det provet.

Trött

Publicerad 2011-01-11 11:57:23 i Skolan

Jag såg nu att jag skrev lite fel i det föregångna inlägget.
Jag menar att jag är glad att mina vänner följa med över hit. :)

Idag är jag trött... har kanske sovit 3-4 timmar i natt. :( Usch, jag vill kunna somna mycket tidigare än halv 5 - 5 på morgonen.

Idag börjar skolan igen, gud så skönt! :) Äntligen är rutinen inne igen! :)
Nä ska ta & äta upp min mat nu, sen kasta mig in i duschen sen gå till Matematiklektionen.

Ha en fin dag.

Glad.

Publicerad 2011-01-10 23:42:26 i Vänner

Åh vad jag blir glad när jag får se kommentarer här, men vänners bloggar. :)
& de har valt & följa med här. :)

*Lyckorus*

Presentation

Publicerad 2011-01-10 12:53:29 i Allmänt

Tänkte göra en liten presentation om mig så du kan få en liten bild av mig. Även om lite står i informationen.

Först & främst vill jag välkomna er varmt hit i vinterkylan (fast idag är det soligt & plusgrader). Jag hoppas att endel av mina gamla läsare som följde min gamla blogg hängde med över hit. :)
Hoppas du ska tycka om min nya blogg.

Jag är en tjej på 31 år, snart 32. Jag studerar 50 % på komvux här i byn, läser Matematik GRUV & Samhällskunskap B. För de andra 50%:en letar jag arbete.

Här i min blogg kommer jag skriva om det mesta, kanske inte det privataste, men mycket i alla fall.  Det du behöver veta mer om står i informationen.

Om du undrar över något, så tveka inte & fråga. :)

Ha en bra dag.

Hej alla.

Publicerad 2011-01-09 13:37:08 i Allmänt

Jag är ny här, så det kommer bli lite hur som helst nu. Men jag hoppas snart att jag kan funktionerna här.

Välkommen!

Om

Min profilbild

Rocktjejen

Igentligen ville jag heta Linduz här, men det var upptaget, så då fick det bli Rocktjejen. Jag är en tjej, som är för det mesta glad. Jag är faster till fyra fina barn. Gudmor/Fadder till en fin pojke, "Moster" till en fin flicka. Har fyra syskon (två av de har en annan mamma), har en mamma, pappa & två bonusföräldrar. Jag gillar musik som är från Punk-Rock-Pop-Reagge. Tex. Ramones, Ebba Grön, Sator, Asta Kask, Crash Nomada (f.d Dorlene Love), Lars Winnerbäck, Pernilla Andersson, The Hellacopters, Bod Dylan, Bob Marley, Melissa Horn, Miss Li, Niel Young, Yusuf Islam (Cat Stevens), Creedence Clearwater Revival, Lisa Miskovsky, R.E.M, Idde Schultz, Nationalteatern mfl.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela