Rocktjejensblogg

En blogg som handlar om mig och min vardag. En blogg som går som en Berg -och Dalbana.

S(eg)(ön)dag

Publicerad 2011-07-31 12:57:32 i Allmänt

Idag blir det inte många knop gjorda här. Hade det trevligt igår, & det märks idag. Trött som bara den, bakis deluxe med. :/ Huvudet är tungt idag.
Så idag får ni stå ut med att det blir bara detta inlägg (om inte något mirakel sker).

Ha det bäst.

Återigen!

Publicerad 2011-07-29 12:23:25 i Allmänt

Vill jag tacka min fina vän Annelie för hjälpen av texttyp här på bloggen.
Jag fick veta hur jag kunde göra det, men sen gjorde jag lite fel ändå, men Annelie "städade" upp efter mig så det blev rätt. Blev nöjd nu med all text. Hoppas ni läsare kan läsa vad jag skriver. :) Annars får ni hojta till.Idag är det 29:e juli, idag fyller mitt äldsta Kusinbarn år. Tänker på honom jättemycket, han blir 23 idag & han har en elak Cancerform som han har kämpat emot i 3 el. 4 år. :( Han mår just nu bra (som jag vet). Får e.v träffa hans föräldrar i morgon, får fråga min kusin då om han själv inte är där med.
Det är grymt att folk drabbas av cancer, oavsett ålder, men det känns mer grymt ju yngre folk är. Han är en kille som kämpar & är glad ändå. Han lever positivt & tränar lite för att bli starkare.

Grattis på din dag! :) Styrkekram till dig med.
Trots att det är fredag så känns det som lördag för min del. Men nu börjar jag fatta att det är Fredag! & det innebär Hanna Hellquist i radion idag + Nile City 105,6 i kväll på SVT 1, kl. 21.00. :)
& e.v att jag ska till min far i kväll. Får se hur jag gör.

 denna tittar fram idag & värmer! =)Caramel Chew Chew

Publicerad 2011-07-29 12:08:44 i Tips

Kolaglass laddad med rejäla bitar av chokladdoppad kola & virvlar av krämig kolasås.

Köpte denna glass i förrgår, åh gud vad den är god! :) Chokladbitarna kunde vara mindre tycker jag, annars är den god & bra.

www.benjerry.se är sidan så du kan undersöka smaker & mycket annat. :)

Bebismys & 35 års fest.

Publicerad 2011-07-28 17:03:49 i Allmänt

NU har jag HELG!! Hur känns det? Lovely är svaret! :)

Nu är jag ledig tills måndag klockan 07.00. & tänk nästa gång jag jobbar så är det augusti. Vet du vad det innebär? Jo, det innebär att vi är då inne på sommaren sista månad. Vilket jag ogillar! Jag älskar sommaren, vill helst ha sommar i 6 månader.
Jag tycker om mitt jobb, brukarna är snälla & mina kollegor är snälla med. :) Trivsfaktorn är hög. :)

Helgen kommer innefatta bebismys & 35 års fest. :) Längtar att få träffa lille Albin. :)

Hur har DU det? Har du gjort något skoj?

 

35

Publicerad 2011-07-27 18:09:31 i Födelsedag

Idag fyller min storebror 35 år!! han är världens bästa storebror (enligt mig). :)

Han är en egen person, gör inte som alla andra, följer ej mode, använder kläder & skor tills man inte kan ha de längre, förr hade han alltid t-shirts med tryck (ett år fick han bara vita t-shirts utan tryck av sina vänner, men han använde de ej som jag vet). Han äger barndomshemmet, har jordbruk, driver eget företag, har 2 döttrar, 2 bonusbarn + sambo. Det är han jag ringer när jag behöver ha hjälp, han är kunnig inom mycket, mycket tystlåten i nyktert tillstånd i onyktert tillstånd får man nästan be honom & vara tyst... ha ha. Hans yngsta dotter sa för några veckor sen att hon tycker han är fjantig för han ska jämt larva sig när han ska äta el. dricka.

Han har funnits där när man behöver honom, har ett tålamod till tusen! Arg blir han nästan inte, det blir kanske 2 ggr./ år. Men då blir han arg med.

I år när far & hans sambo fyllde så hade de fest då fick storebror rocka med rockring, något som han inte har gjort på många år, men jag hann fånga han på bild. Idag finns den bilden bland grattishälsningarna på en lokal tidnings hemsida. :)

    Några timmar senare samma kväll, men han är ej så onykter som det ser ut. Utan yngsta brorsan tog det kortet för skämta & då blev kortet så bara.

Ha en bra onsdag! Ikväll ska jag se när "Mat-Tina" är på Swedenrock & lagar mat. :) Klockan 20.00 i kanal 4.

Trött.

Publicerad 2011-07-26 10:41:13 i Allmänt

Idag är jag trött, men jag tvinga upp mig 07.15.

Jag kom hem strax efter 22.00 igår kväll, bokade tvättstugan nu på morgonen för jag skulle tvätta lite. Så nu är det avklarat. :) Kläderna hänger ute (i solen dessutom)!! =)

Igår jobbade jag en sån där klassisk tur som vikarier får åka på... delad tur kallas det. Det menas att du jobbar först e.x: 07.30 - 12.00 sen går du på rast i 4 timmar. Sen återkommer du & jobbar 16.00 - 21.00. Vilket jag tycker är helt onödigt. Men men pengar blir det!

Åker in om några timmar, ska äta lunch, sen jobba i 5 timmar.

Igår fick jag en bild på mina fyra guldklimpar, bilden visas på ett inlägg innan detta. Fick en bild på den fjärde guldklimpen med. På torsd. eller fred. får jag träffa honom!! =) Längtar efter min tredje guldklimp med samt deras föräldrar.

Nä, nu ska jag packa lite, så jag slipper stressa sen. :)

Jag följer en blogg, läste ett inlägg i morse från den bloggen. Jag fällde tårar. :(

Ha en lovely Tisdag!!

Mina fyra guldklimpar!

Publicerad 2011-07-26 10:29:49 i Favorit

Fr. V: Filippa 6 år, Elvira 8 år, Albin 3 veckor & Fabian 1 år & 9 månader. <3

Faster älskar er!

Filippa ser helt uttråkad ut & likaså Fabian.

Ogillar!

Publicerad 2011-07-24 14:39:01 i Allmänt

Idag är det många (eller ja några saker) jag ogillar.

1. SJ, Banverket & vädret. Det gjorde så jag inte kunde åka till mina vänner & fira dottern. Jag fick gå hem igen. Tågförseningar i många städer. Tågen är inställda pga det åskvädret vi hade i fredags.

2. Terrorattacken i vårt grannland. Jag har inte skrivit om det tidigare, för jag har inte vetat så mycket, jag har följt nyheterna & jag har inte velat skrivit pga för jag vill ha mer info. Men nu har ju de tagit han som gjorde allt & han har erkänt att han har gjort båda dåden. Vilket är bra att han erkänner & att han lever med. Det kan ju va så att de tar självmord. Men nu letar de efter flera gärningsmän, men jag vet inte i skrivande stund hur det går i det. Självklart är det hemskt. Tänker på de anhöriga & de som bor i Norge. Har bekanta där, både i Oslo & i Norge. De som jag känner har klarat sig.

3. Mig själv.
Ja jag klantade till det för mig själv. & nu vet jag inte hur jag ska ordna till det igen. Jag fick ju hjälp av att byta texten här förra helgen. Nu i veckan började jag byta bakgrund & den texten försvann. & nu är det som vanligt ingen. Vilket jag inte vill ha. :(
Så om du läser detta Annelie så vill jag ha din hjälp igen. Då fixar vi som vi gjorde sist. Förlåt vännen!

Nu ska jag ta & dammsuga får e.v besök senare av fina Lina & hennes barn. :) Det ogillar jag inte! Lina är fin vän som jag älskar! Hennes barn är fina med.
Jag beslöt mig & stanna hemma idag & i kväll & sen gå upp tidigt i morgon så jag slipper besvära min vän. Hon sover nu, för hon ska jobba i natt. Skönare & sova hemma i min egen säng med. :)

Hoppas du har det bättre. Kram!

Grattis!!

Publicerad 2011-07-24 10:21:34 i Födelsedag

Idag ska jag till vänner, deras dotter fyller 2 år idag. :) Hon är en go & glad tjej, som har mer & mer känna igen mig nu, vilket känns toppen. :)
Ska bli roligt & träffa vännen & hennes familj med. Ska ta & äta frukost nu, sen packa lite, för jag åker sen till "mitt andra hem" efteråt, ska jobba i morgon. Lika bra & åka dit & sova, så jag slipper gå upp 05.00.

Ha en fin söndag alla.

Tjo hej.

Publicerad 2011-07-21 19:17:57 i Allmänt

Hej, kommer du ihåg mig?
Jag lever, men har bara prioterat bort bloggen just nu. Satsar mer på jobbet, vilket går bra. Rutiner börjar sättas sig mer & mer. :)

Annars har jag det bra, smått förkyld, men det tillhör sommaren (tror jag). I morgon far jag hemmåt igen, vilket ska bli skönt. Skönt & få sova i sin egen säng. :)

Har köpt en bok idag; "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" av Jonas Jonasson. Den verkar vara rolig & bra. :) Köpte även 2 par byxor trekvartsbyxor, varav ett av paren som var nedsatta 100 kr. :) Det andra paret var i "jeansmodell" fast i tights. :) Hittade en termosmugg med, har alltid velat haft en sån, men har inte hittat en som har varit bra. Gillar inte alla modeller. Hittade present till en blivande 2 åring med, samt en body till min fjärde guldklimp. :)

Nu vill jag ha Din hjälp:
Vad kan man ge för present till en kille som blir 35 år? Han är ingen som följer mode, gillar rock, punk musik, använder kläder tills de går sönder typ, bor på landet. Han är en "egenperson".

När jag pratade med honom så sa han att han inte önskade sig något speciellt. Gillade hans kommentar:

"Din sambo sa att du skulle behöva ha kalsonger" sa jag.
"Nja, det vet jag inte, jag har ett par, å de fungerar bra" sa brorsan.

Jag tänkte att jag & mina syskon kunde slå i hop våra kloka huvuden & köpa något i hop.

Nä, nu ska jag ta & logga ut.

Ha det bäst.

Regn

Publicerad 2011-07-18 11:38:27 i Arbete

Japp nu kan det få regna i 5 dagar, det gör mig ingenting. Ska jobba...
Nä trist för de som har semester, men men svenska sommaren är ju lite blandad.

Lämnar byn idag, återkommer på fred. igen, ska bli skönt & slippa se byn i 3 dagar. :)

Har fått problem med min kära mobil med... den stängde av sig självt här om dagen. :( Så nu har jag fått rekomendation av min vän som jag sover hos & köpa en ny. Hon skulle va hemma denna vecka kanske så jag tänkte be hjälp av henne & kolla efter mobil på nätet.
Orkar inte med piss mobiler! Och nej, jag ska inte köpa en med Pekskärm, de hänger ju sig. :( Nej, så en hederlig med knappsats ska det bli. Ska kolla efter SonyEricssons, måste ju ta den oskulden någongång. :)

Jippi! I helgen kommer min bror & hans familj ner. De ska bo här (ja inte hos mig) i en vecka, så då skulle jag få bo med de om jag ville! =) Jippi! Då får jag mysa med mina fina brorssöner! =) Och snart fyller storebrorsan 35, då blir det fest! :)

Nä nu ska jag ta & fixa mig, sen bege mig. :)

Om jag inte skriver något mer, så vet du att det ploppar upp ett inlägg när du minst anar det!

Ha en fin måndag!

   

Faster älskar er mina 3:e & 4:e Guldklimpar! Nu är det klart, lillgrabben ska heta Nils Albin. Gillar det namnet. Nils kommer från min pappa, så alltså från Albins farfar. Någon på svägerskans sida hette så med. Albin tog de för det är fint & att det passar bra i hop med Fabian. De hade namnet Bosse (inte Bo) på tapeten med, jag tyckte det mer för det låter lite coolt. :)

Tack!

Publicerad 2011-07-16 23:16:35 i Bloggen

Vill ägna detta inlägg till en fin & kalastrevlig tjej, som jag har kännt i flera år, nu pratar jag mer än 10 år.
Vi har aldrig träffats, vi var brevvänner i många år. :)

& nu har hon fixat så det är nytt Teckensnitt här på bloggen!

TACK fina du Annelie. <3Skrattande flickor

Publicerad 2011-07-16 13:02:40 i Allmänt

Tjo hej.
Här har du en trött men en tjej som mår bra. :)

Jag kom hem runt 15.00 till byn igår, sen gick jag & åt på restaurang med min syster. :) Mysigt.
Syster följde med mig hem. Jag bytte om & packade om, skulle på Ljusparty.

Syster följde med mig dit jag skulle så jag fick sällskap. :)

Efter det blev det mycket skratt & ord som sprutade ut ur allas munnar. Fick se att klockan var 02.20... då gick jag hemmåt. :) Somna väll runt 03.30 i morse. Hade det trevligt igår kväll, fick med mig lite ljus hem, nä jag beställde inga, men jag fick av henne som hade partyt. :) Det var i olika dofter, så nu kan jag ha de tända. :)

Nu ska jag strax fixa mig så jag slipper stressa, ska in till stan sen för att jobba. Sen hem i kväll efter jobbet, fick dilemma, men det fixades sig. :) Så nu kommer jag hem med. :)

Fick hålla i en 2 ½ månads bebis igår. :) Mys.

Ha en fin lördag mina läsare.

En röd skrikande grej i hörnet.

Publicerad 2011-07-14 23:13:45 i Allmänt

Hm... det tog säkert 5 min. innan jag kom på en rubrik... ha ha.

Jag har det tomt innanför skalet. Ända som är just nu i huvudet är jobbet. Även om jag kan släppa jobbet när jag har lämnat dörren där. Ja jag har lärt mig det. Stolt. Tog kanske 7 år... ibland kunde jag det, ibland inte.

Sitter hos vännen nu, jobbade sent idag, börjar tidigt i morgon.

Innan jag åkte & jobba så skrek en röd grej i hörnet. Det har den gjort ett tag & jag har inte haft ork el. tid & göra den glad. Idag fick jag nog så jag tog fram den & gjorde den glad... ja dammsugaren var det som skrek. :)
Jag fick ta en dans med den & sen dansa med moppen med, så nu är golven fina & blanka.
Smart nog så hällde jag i Såpa & klorin i skurvattnet så det blev bakteriefritt med. :)
Så nu är dammsugaren mätt & glad. :)


Nä nu ska jag ta & avsluta.
Ha det fint alla mina läsare, tack för att just DU vill läsa min blogg. =)

Lite torka

Publicerad 2011-07-12 21:37:50 i Allmänt

Jo jag lever. Men bloggen har jag inte ägnat som första prio.

Kom hem sent igår kväll efter att jag jobbade, skulle e.v ha sovit hos vännen, men ändrade mig så jag tog bussen hem. :) Det va skönt & sova i sin egen säng.

Jag brukar slå på datorn direkt (ibland) när jag kommer hem el.när jag vaknar. Ja, jag erkänner det.
Va då, gör inte du det? ha ha.

Igår gjorde jag inte det, jag åt lite smörgås & mjölk, sen gick jag & la mig. Tror jag somna på en kvart. :)
Vaknade runt 07.00 i morse, men somna om till 10.00. Skönt.

Vid 11.00 kom min andra guldklimp (min yngsta brorsdotter) hit. Sen har dagen fortsatt i full fart. Jag & guldklimpen gick för att möta upp Emelie & dottern för en promenad, hm... promenaden blev till Konditori för att köpa en Take a away Kaffe, men just då kom regnat & det vräkte ner i en kvart säkert... så vi satte oss ner & väntade... sen gick vi in på konsum. Sen gick jag & guldklimpen in på biblioteket, sen hem. Så det va den promenaden...
Sen har det fortsatt regna & sol. Så planeringen för mig & guldklimpen sprack, för vi ville till stranden. Jajja, hon får komma en annan dag. :)

Annars är det lugnt här.

Tack för kommentaren Fanny, men nu hänger jag inte med vad du lärde dig. :) Tack för dina fina ord, ibland känner jag att jag vill inte skriva ett inlägg. Men sen kommer sånna fina kommentarer som din, & då vill jag fortsätta skriva. :)

Kakao

Publicerad 2011-07-11 00:19:01 i Tips

Källa: barnängen.se

Titta vad jag hittade! Jag hittade denna nya produkt i affären för någon vecka sen. Jag har inte börjat testa den, men den luktar gudomligt GOTT!! =)

Kolla in för fler produkter på www.barnangen.se

Fredag & Lördag

Publicerad 2011-07-10 14:02:17 i Vänner

Oups, sorry. Inga inlägg under sena fredagen & igår.

Kom hem runt 19.00 i fredags kväll, när jag kom in i "centrum" med bussen fick jag se 7 goa människor (de var fler, men det var de som jag såg först) på ett "hak". När jag gick av bussen, så gick jag ner dit & sa hej.
Jag sa att jag ville prata med byns vettigaste personer för jag hade inte pratat med nå'n bybor på 3 dagar. Deras svar blev: Vettiga? Gå vidare gå vidare... här finns ingen vettig. Ha ha.

Kom hem, grillade & tog det lugnt.

Lördagen:
Sov länge, lyssnade på "Ring så spelar vi". Ja jag lyssnar på det. Jag är bara 32, men jag har lyssnat på det programmet länge. Bra musik ibland.

Sen cyklade jag till Gudsonens familj, sen gick vi & plockade Blåbär (jag hittade Hallon med).

     

  

Mamman blev Getingstucken, hon & barnen råkade kliva i ett Bolgetringsbo (stavas det så?). Barnen klarade sig. Fick hjälpa mamman hemma sen med lite lindring så det kändes bättre.
Åkte sen till farmor, hade inte vart där på länge. Hon fick lite hjälp av mig, blomvattning & diskning. Hon fick Blåbären & Hallonen av mig, hon blev så glad. :)

Kom hem tittade på Tv'n. fast jag har lovat mig själv att inte ens slå på tv'n under de fina dagarna el. kvällarna för att det är inga bra program. Men men...

Fick ett fint sms på kvällen med, blev rörd. :)
Sen fick jag fina meddelande på facebook med av 2 vänner. Blev rörd då med, blev stum visste inte vad jag skulle svara, men kom på ett svar. Men jag hade velat skriva något mer, men jag blev stum. De fick varsitt hjärta på sina loggar sen. :)

Nä nu kan det få regna & åska så det blir bättre luft.

Ha en bra söndag alla. :)

Dejt! =)

Publicerad 2011-07-08 17:18:01 i Arbete

Sov bättre natten till idag. :)
Det har gått bra & jobba idag med, sista intro dagen. Så fr.om nästa vecka ska jag "klara" mig själv. Har alltid någon & fråga så det är ju bra. De kan ju inte förvänta sig att jag ska kunna allt från punkt till pricka fr.om nästa vecka. Även om jag har erfarenheten.

Yes, en dejt har jag lyckats & få till! =) Jippi!
När den infaller, blir idag, exakt när kan jag ej avslöja. Men det är iaf en mycket trevlig person. =)
Hon & jag har kännt varandra nu i ett år ungefär. Ja det är en tjej. Och nej jag är inte lesbisk. Jag har en dejt med en vän. Helt enkelt.

Erkänn nu, nu blev du lite nervös va & fundersam... ha ha.

Jag ska träffa henne, sen ska jag ta bussen hem.

Ha en fin helg.

Om du jobbar: Tänk på OB'n & att du har ett jobb!
Om du har semester: Njut!
Om du är frisk: Njut!
Om du är sjuk: Krya på dig!
Om du ska dricka alkoholhaltig dryck: ha det skoj, men drick lagom. Håll i hop med vännerna! & du, man har inte roligare med alkohol. Det är vännerna som är sällskapet.

Ovan stadscyklist

Publicerad 2011-07-07 22:13:04 i Arbete

Tjenare.
Att kliva upp 06.00 va lite tufft, speciellt när man inte har sovit ordentligt. Hade lite röda ögon idag... usch. Hoppas jag får sova bättre i natt.
Imorgon jobbar jag dagtur igen, sen efter det ska jag vara "fulllärd"... nja, det tar nog säkert 2 veckor till innan jag kan rutinerna & brukarna.

Blev uppringd av en vän som jag jobbade med förra året. Hon frågade mig om jag ville jobba extra där (på en av alla de tre avdelningarna som jag var på förra året). Jag har förberett mina lediga dagar för de, ifall om jag får jobba. För jag vill jobba där!! =) Trivdes kalasbra där. :)

Jag har lånat vännens cykel igår & idag, jobbet ligger c:a 10 minuters cykelväg från där vännen bor. Shit, vad det är ovant & cykla i en stad... cykelvägar här & där. Bilkorsningar överallt & ingenstans... Hellre att jag cyklar än går för då måste jag gå tidigare & det är skönt & cykla om jag jobbar sent & om jag börjar tidigt.

Tog en cykeltur nu i kväll, gick bra. :)

Nä, nu ska jag ta & dricka Resorb, sen sova.

Ha en fin fredag mina läsare.

Godkväll.

Publicerad 2011-07-06 22:22:49 i Arbete

Tjenare.
Nu har jag gjort mitt första jobbpass, det gick bra. Nu är huvudet fullt med information... men men så är det när man är ny.

Så nu har jag nyss duschat & sitter nu i soffan hos min vän. Har fotbollen på tv i gång (jag har inte följt fotbollen så jag vet ingenting, jag som burkar titta när det är större landskamper).

Ska väll sova snart så jag orkar jobba i morgon med.
Har en katt & två sköldpaddor till sällskap nu. :)

Hoppas Din onsdag har varit bra.

Tjipp tjipp.

Tredje guldklimpen & fjärde guldklimpen fick fasters ögon att bli tårfyllda.

Publicerad 2011-07-05 22:48:19 i Allmänt

         

Bjuder på två bilder på min Fjärde Guldklimp, min tredje guldklimp & min bror. :)

Visst är Lillgrabben fin? Visst ser Fabian stolt ut? Han ser ut som 2 år redan för han har rakat hår & att han är storebror. :) Fick en tår i ögonen när jag fick se bilden på min bror & barnen.

Idag har jag njutit av min sista lediga dag på 8 veckor. :) Ja visst kommer jag vara ledig, men inte så här länge som jag har varit nu, har varit ledig sen 27:e maj! =)

Om jag inte hinner skriva inlägg i morgon, så får du njuta av dessa fina bilder tills nästa gång jag skriver ett inlägg. :)

Hur har jag det dårå?!

Publicerad 2011-07-05 00:26:01 i Allmänt

Nu är jag inne på mina sista lediga dagar, sen börjar jobbet! Börjar jobba på onsdag, jobbar då i tre dagar. Det intro. dagar. Sen fr.om måndag nästa vecka ska jag jobba på egen hand. Ska väll klara det, har erfarenhet ju.
Ska jobba c:a 80% i 8 veckor. Så jag får hoppas att jag ska trivas.

Idag har jag träffat Lina & hennes barn, dottern hade tydligen saknat mig, hon ville leka med mig & så. Jag puttade fart på henne när hon gungade & jag lekte lite med båda barnen. :)
Efter det gick jag & lämnade burkar till mor på hennes jobb. Vi åkte till hennes ena moster med, trevligt & träffa henne & hennes man. :)

Sen gick jag & lånade 2 böcker, det var i en serie, så jag tog sommarlån på dessa nu, så jag hoppas att de ska vara bra.

 

lika bra & låna båda två tänkte jag om första är bra så kan jag bara fortsätta med bok nummer två. :) Finns två böcker till sen.

Är det någon som har läst dessa?

Sen gick jag hem igen, gjorde inte så mycket.

Fick veta en mycket tråkig sak idag som gjorde mig ledsen. :( Så nu tänker jag extra mycket på den drabbade & dens familj. Att det aldrig får vara bra, han ska bara få vara orolig. :( Livet är BRA orättvist. Det gäller mitt kära kusinbarn på 23 år. Tänker på dig & din familj!

Pratade med min svägerska, hon låg i soffan & myste med lillgrabben. Fabian & brorsan var ute & lekte. :) Svägerskan sa att allt var bra & allt gick bra med grabbarna. :) Hon avslöjade att de har nog kommit fram vad lillgrabben ska heta nu, Fabian säger namnet med nu. Så jag sa det är nog bäst att han får heta så. Men jag vill ändå inte avslöja ifall om de ändrar sig.
Lillgrabben är inte så lik Fabian, de vet inte riktigt vem han är lik heller.
Mamma sa idag att jag ska kolla upp hur jag jobbar om någon vecka, så ska hon & jag & brorsdöttrarna ta & åka & titta på lillgrabben. Tror jag ska passa på & stanna där då, så jag får lite semester. Brorsan börjar jobba snart igen, så det skulle vara perfekt så svägerskan kan få hjälp då. :)

Skulle ha inte vart hemma nu, skulle ha bott hos en vän nu i samma stad som jag ska jobba i, men det blev ändrade planer.

Nä nu ska jag ta & sova. Måste försöka lägga mig i tid nu, så jag inte blir så trött på jobbet. Det är så typiskt mig & vända lite på dygnet & bli Nattuggla.

Ha en fin Tisdag.

Lite gott fika i ensamhet.

Publicerad 2011-07-05 00:07:33 i ReceptNu i kväll tog jag & baka en Kladdkaka.

Receptet tog jag från en bok om Kladdkakor som jag köpte för flera år sedan. Boken heter "Kladdkakor - nya och gamla favoriter för den som chokladälskande hemmabagaren". Skriven av Maria Öhrn, och det är Ica bokförlag som som boken kommer från. I den bokserien finns det många andra böcker med, har en om olika Drinkar med.

Receptet är den klassika kladdkakan

100 g smör el. margarin
2 ägg
3 dl strösocker
2 ½ del vetemjöl
4 msk kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
½ krm salt

Gör så här:
Smörj & bröa en form. Smält smöret. Vispa ägg & socker pösigt, & tillsätt smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker & salt i en annan skål, blanda ner det i äggsmeten. Rör försiktigt. Rör sakta sönder e.v klumpar. Häll smeten i formen & grädda i 10 - 20 min. (beroende hur kladdig kaka du vill ha) i 200 grader.

Jag hade i hackad Daim, det blev supergott. Jag hade vaniljglass & jordgubbar till.

Kokt kycklingfile med Örtsås

Publicerad 2011-07-04 23:56:38 i Recept

Till 2 personer:

3 dl vatten
3 msk koncentrerad kycklingfond

2 kycklingfiléer

150 g färskost med örter och vitlök (16% fett)
1 msk vetemjöl (+ några msk vatten)

Gör så här:

Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.

Ångkoka brysselkålen eller koka i lättsaltat vatten.

Koka upp vatten med fonden. Innan jag la ner fileerna så brynte jag de lite i stekpanna så de skulle få färg. Lägg i kycklingfiléerna och låt koka under lock ca 15 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt d v s att köttsaften är klar utan rosa inslag.

Ta upp filéerna och vispa ner osten i buljongen tillsammans med vetemjöl utrört i lite kallt vatten. Låt såsen koka några minuter.

Lägg kycklingfiléerna i såsen.

Servera med Ris (eller vad du tycker) & grönsaker.

Fit for Fight

Publicerad 2011-07-02 13:31:55 i Allmänt

Så där ja nu har jag återhämtat mig från Magsjukan. :) Äntligen!!

Värsta som jag har haft i mitt liv.

Igår provade jag ett recpet som jag googlade på. Det var på kokt kyckling.
Enkelt & gott! Återkommer om det receptet. :)

Idag ska min gudsons lillayster ha kalas för sina vänner, hon blev 6 år i torsdags. Jag ska vara lekledare & hjälpa till typ... iaf hjälpa. Vid upphåll ska vi vara vid en lekpark vid regn ska vi vara hemma hos gudsonens familj. Håll tummarna att vi får vara vid Lekparken! :) Än så länge har det inte kommit regn, skulle komma senare. Mendet kan man inte lita på. 

Min nya brors son har kommit hem, han kom hem igår. Storebror Fabian blev så stor på en gång. Brorsan & svägerskan har lagt ut bilder på f.b så gissa om jag blev gråtfärdig. Så fin!! Namnet är oklart ännu, som jag vet. 

Nä ha en fin lördags eftermiddag. :) 

Om

Min profilbild

Rocktjejen

Igentligen ville jag heta Linduz här, men det var upptaget, så då fick det bli Rocktjejen. Jag är en tjej, som är för det mesta glad. Jag är faster till fyra fina barn. Gudmor/Fadder till en fin pojke, "Moster" till en fin flicka. Har fyra syskon (två av de har en annan mamma), har en mamma, pappa & två bonusföräldrar. Jag gillar musik som är från Punk-Rock-Pop-Reagge. Tex. Ramones, Ebba Grön, Sator, Asta Kask, Crash Nomada (f.d Dorlene Love), Lars Winnerbäck, Pernilla Andersson, The Hellacopters, Bod Dylan, Bob Marley, Melissa Horn, Miss Li, Niel Young, Yusuf Islam (Cat Stevens), Creedence Clearwater Revival, Lisa Miskovsky, R.E.M, Idde Schultz, Nationalteatern mfl.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela