Rocktjejensblogg

En blogg som handlar om mig och min vardag. En blogg som går som en Berg -och Dalbana.

Yes!

Publicerad 2011-03-31 16:51:46 i Arbete

Blev gladare av mig för någon timme sen!
Blev uppringd av en chef som ansvarar för Gruppbostäder i grannstan.
Hon ville att jag skulle komma på intervju nästa vecka, på tisdagen för Sommarjobb! :)

Får bara hoppas att jag hittar till stället, det ligger visst 3 km från Tågstationen, men det fixar jag tror jag. Jag har fixat karta över grannstaden. :) Har ej jobbat i den staden innan.

Nä nu ska jag fixa mat, sen gå & simma. :)

Längesedan

Publicerad 2011-03-31 14:19:28 i Min Vardag

Ja redan torsdag igen... veckorna forsar fram som Nigarafallet. Snart är det Midsommar typ.

Här är allt bra annars, känner av Pollen utomhus, blir mer snorig när jag kommer ut. Vackra dagar har vi haft med solen strålar & det är lite värme.
Vad har hänt då? Tror det inte har hänt så mycket här. Igår tog jag en promenad med min Emelie & hennes dotter. :) Riktigt skönt & få gå med henne igen. Å jag fick köra barnvagnen.... oj oj det kändes konstigt. Jag blev iaf godkänd för dottern sa inget. :)

I tisdags fick jag en TV-bänk bara sådär, jag fick den av henne som jag hjälpte & flytta i lördags. Ska lämna något för den tänkte jag. :) TV-bänken står nu i källarförrådet & väntar, det va bra att jag tinga på mig den för annars hade jag köpt en. Så nu sparade jag pengarna. :)

I morgon fredag har jag inget för mig som jag vet nu. Ledig från skolan med. Ska plugga iofs, men det hinner jag med. På lörd. ska min yngsta brorsdotter & gudsonens syster ska få gå på en rolig grej på Biblioteket med mig. De ska följa med hem hit efteråt med. :) Tror de ska tycka om det, vara själva en stund utan sin familj. De behöver komma från sina syskon.

Nä nu vill jag ha 7:e maj... ja jag toklängtar. :) Hoppas att april går fort. :)

Nä nu ska jag ta & fixa lite kaffe sen ska jag njuta av koppen, ja inte koppen utan innehållet. Blev lite tokigt det där. Hm, jajja.

Ha en bra torsdag alla.

Matteprov

Publicerad 2011-03-31 14:07:42 i Skolan

Fast det stod inte att det va det.
Tror att det låser sig i huvudet när jag hör ordet Prov. Så läraren hade tagit bort ordet på "provet". Ja jag vet det kan låta konstigt, men jag tror jag låser huvudet liksom.

Jajja, det var iaf samma prov som jag gjorde sist, & då kunde jag ingenting under den tiden jag satt, men sen när jag fick räkna provet på lektion. Så kunde jag nästan allt... skumt det där.
Idag gick det bättre än tidigare. Divisionen låser sig fortf. men jag gjorde ett sätt för mig som jag tycker bättre om. Men det tar längre tid, men skit samma det gillar jag. Ska jag dela 42 genom 7 t.ex så ritar jag upp 42 stycken prickar på ett papper sen delar jag in 7 prickar & sen kollar jag hur många ringar jag kunde få. Om det är ett större tal t.ex 525 genom 5 så låser det sig...
Multiplikationen går bättre än sist. :)

Så nu visar det sig nästa vecka hur det gick.

Kanske!

Publicerad 2011-03-28 14:52:03 i Bloggen

Ska kanske ta en promenad snart med en vän, ska ta med kameran då tänkte jag. Har fint väder idag.

Tänkte be vännen ta lite bilder på mig då, så jag kan posa på olika platser.
& kanske att nån av bilderna kan hamna här senare.

Annars är allt bra här, fick en till tegelsten av från axlarna idag. :) Konfliktanalysen om Libyen blev Godkänd. :) Yes! Härligt. :)

Facebooks oanade biverkningar

Publicerad 2011-03-28 14:45:28 i Allmänt

Köpte tidningen Må Bra idag. Hittade en liten notis där i som handlade om Facebook.

Jag skriver av notisen:

"Fy Fejjan, va' deppigt!"

Facebook kan ha oanande biverkningar. En studie visar att deb kan orsaka depression, avundsjuka och mindervärdeskänslor. Andledningen är att vi jämför oss med andras liv - och just på Facebook tycks alla vara extra framgångsrika och lyckade. Sanningen är att förstås att många bara lyfter fram det positiva i sitt liv där, men många tar det för sanning och ser därför sitt eget liv som mindre lyckat.

Källa: CBS News.

 Hur reagerar du på dina Facebooks vänners statusar?
 
 Skriver du både Positiva & Negativa statusar på din logg? 

 Blir du deppig av dina Facebooks vänners positiva statusar?
 

Trötta ben

Publicerad 2011-03-27 12:28:51 i Fest/Kalas

Idag är både benen & huvudet trött. Huvudet har värkt med. :(

Igår hjälpte jag en vän (eller jag vet inte vad jag ska säga, vi är släktingar men vi har inte umgåts så mkt, så jag kallar nog henne bekant) & flytta. Flytten gick bra, jag hade sönder en grej... jag bad om ursäkt på en gång. Jag sa att hon fick döda mig om hon ville. "Ja det gör jag när du minst anar det" fick jag till svar.
Fick veta senare av en vän igår kväll att jag blev förlåten. Så nu visar det sig om jag blir dödad eller ej.

Kom hem, landade & pustade ut. Duschade & bytte om & laddade upp för fest. :)
Var hem till grannen/vännen på en liten förfest före den andra förfesten vi skulle till. :)
Hade det trevligt hos vännen som hade förfest. Sen gick vi till det ena lokala stället för att Rocka loss. :)

Kom hem (före 02.00 för engångs skull, det har väll inte hänt på länge) blev illamående, men kräktes inte för det orkade jag inte.

Nä nu ska jag duscha, mor kommer om en halvtimme drygt. Ska & handla mat & annat.

Tack SmallThingsInLife för en trevlig kväll igår! :)

Min torsdag

Publicerad 2011-03-25 16:51:09 i Allmänt

den började bra. Blev upphämtad av brorsan & hans familj. Åkte till far & hans sambo.
Tog en kort promenad där ute. :) De hade köpt en ny bil. En Volvo V70, snygg bil. :) Brorssonen var go & glad. Hon hade slutat vara lika blyg för mig nu. :)

På kvällen var jag hem till en nyfunnen vän. :) Hon flyttade hit i årsskiftet med sina söner. Hon fick en blomma av mig som en försenad Inflyttningspresent & födelsedagspresent. :) Vi fikade & pratade lite. :)
Hoppas vi kan ses mer så jag får lära känna henne bättre.

Vi har en gemensam vän, + att vi gick på samma Gymnasieskola, vi är födda samma år med så när jag träffade henne första gången (för cirka 5 år sen) så visste jag vem hon var. :) & hon kände igen mig med.

Idag fredag då:
Jag har mest slöat & läst bok. Läste ut boken idag. :) Härligt så nu får jag börja på en ny. :) Kna inte välja vilken, tror det står mellan Morgan Allings självbiografi eller första boken av Svensk Maffia.

Nä nu blir det tvättstugan, roligt att ha den på en fredagskväll. Äsch jag ska bara vara hemma. Måste tvätta ändå, ska ut & lufta mina lurviga i morgon. :) Ska hem till en vän på f-fest sen ut på det ena lokala stället & kolla på ett lokalt band. :)

Nä ta & ta tunnan & springa till tvättstugan. Varför säger man Tvättstugan, det är ju ingen stuga. Hm. Ska ta & tänka på grejen.

Min onsdag

Publicerad 2011-03-24 00:29:28 i Allmänt

Onsdagen var lugn till en början. Jag va så trött.
Jag & en vän tog en promenad på e.m i Stormbyarna, kände mig som Carola Häggkvist när hon sjöng "Jag är fångad i en stormvind". Efter promenaden fikade jag & vännen. :)

Kom hem & åt. Sen blev det soffan.

Nu har det redan blivit torsdag. Idag, har jag en rolig grej inplanerad, det händer inte förräns mot kvällen. :) Ska e.v få träffa min ena bror, hans sambo & brorssonen. :)
Å så får jag A-kassa pengar med. Jippi! :)

Nä, nu ska jag ta & sova.

Ja just, jag nu har jag lagt upp lite nya länkar med här. Kolla in de vettjá. ;)

En fråga till er läsare.

Publicerad 2011-03-22 18:55:06 i Bloggen

Jag får ju kommentarer från vissa läsare. Nu undrar jag om jag får lägga in era bloggadresser här på min blogg så jag visar vilka bloggar jag följer. Jag vill inte göra det innan jag får klartecken från er.

Ni som inte svarar kommer inte med på den listan.

Mvh/ Rocktjejen.

Fråga!!

Publicerad 2011-03-22 13:38:58 i Bloggen

Är du kunnig på att göra bakgrunder till en blogg? Gärna blogg.se med.
Samt det där med besöksstatistik, var in på susnet idag & försökte men jag misslyckades. :(

Så om du känner att du kan & vill hjälpa mig, så hör av dig. Vill göra bloggen lite Vårfin. ;)

Måndag 21 mars

Publicerad 2011-03-21 11:57:28 i Allmänt

Vårdagjämning idag! Hm... ja våren är på g, men det tror man inte. Inte efter det senaste snöfallet som mättes med 15 dm typ. Någonstans där under finns Vårblommorna, det vet jag, har sett de.

Idag känns det bra för mig. Allt som jag har omkring mig. Har pratat med Syon idag om hur jag lösa min framtid efter 24.e april (då väntas jag vara klar med mina studier) men jag kan säga att jag blir ej klar. Ja kanske med Samhällen. Hon förstår att jag är trött på att plugga. Skriver senare hur jag löser min framtid, för jag & syon ska ses om några veckor igen.

Läraren i Samhällen tycker att det flyter på bra för mig, & jag håller mig till planeringen. Känns underbart. :) Nu fick jag en ny uppgift idag, det är Den politiska makten och hur den styr Sverige. Hittade en bok på skolan som heter Hur sverige styrs... :) Bra med gratis böcker! :) Fast boken var gammal, men det går nog & använda den. :) Så nu ska jag kämpa med denna uppgift i 2 veckor.

Åh jag mår så bra nu med! Underbara vänner har jag, våren är på g (då mår jag extra bra), ser att studierna löser sig & de går bra, har endel saker & se fram i mot med. Det är bra det. :)

Ni som brukar komma i håg att jag brukar skriva om den årliga Tjejfesten som jag brukar gå på runt april månad. Inte för nån har skrivit någongång att ni är intresserade att gå, men jag måste hålla traditionen i liv. Jag fick veta förra veckan när Tjejfesten ska bli av, 7:e maj. Jag vet inte om jag får någon inbjudan nu för jag kan inte gå på den. Min fars sambo tyckte att jag skulle boka in det datumet i min almenacka, ja det har jag redan gjort. Men jag fick ju säga att det inte var för Tjejfesten. Hon förstod mig att jag ville hellre på Yusuf Islam/Cat Stevens i stället för Tjejfesten. Men som skrivet 7:e maj är festen för er om undrar.

Nä nu ska jag försöka hitta på fakta till min nya uppgift.
Ha en bra måndag alla. :) ♥

Var rädd om dig, va rädd om varandra.

Söndag.

Publicerad 2011-03-20 23:12:42 i Allmänt

Har tagit det mest lugnt idag. Jag gick till farmor vid lunch. Hon & jag lunchade i hop, hon tog upp 2 matlådor från hennes restaurang hon har på sitt serviceboende. Kotlett, potatis & potatismos (hon tog en av varje för att testa), sås & grönsaker. Efterrätt blev Persikor med grädde. Allt var gott. :)
Upptäckte att det var lite smuligt på golven så jag tog & dammsög lite i köket så hon slipper gå runt i det. Tog & dammsög av balkongen med, & ställde ordning en stol åt henne så hon kan sitta & njuta. :)

Efter det besökte jag mina syskons mamma, vi hade inte setts på länge. :) Syrran va hemma, men henne märkte man inte av. Instängd på rummet. Ja jag va lika dan när jag var 15 år. Brorsan lyste med sin frånvaro.

Har bara slappat sen nu i kväll. Hann klart med Konfliktanalysen igår, lämnade in den med. Så det kändes helt befriande. :) Älskar att analysera men i bland finns det ämnen som man inte vill analysera om. Det va både och med Libyen. Får se hur det går nu för herr Kadaffi (hans namn stavas olika) & hans män.

Nä nu ska jag bara kolla f.b & bloggar sen gå & lägga mig. Har börjar läst "Änklingen" av Ray Kluun. Så jag kan knappt slita mig från boken. Kan varmt rekomendera den om du inte har läst den. Den är fortsättnings boken av "En sorts kärlek".

Hoppas du hade en fin söndag.

Ja min lördags kväll var fin & trevlig. :) Vi pratade & pratade & myste. :) Tack tjejer! :)

Vara sig själv.

Publicerad 2011-03-19 12:56:06 i Vänner

Först vill jag slå ett slag för Me And My Army- Andreas Kleerups band. Tycker inte så mkt om Kleerup, men hans band var bra. De spelade för några veckor sen hos Skavlan. Sen har jag glömt bort de lite, sen idag letade jag upp de på Spotify. :) Kleerup har en fin sångröst reagerade jag då. :)

Igår hade jag inge helgplaner, ja jag skulle plugga, tvätta & e.v ses med en vän. Det blev ändrade planer helt. :) Till positivt.
Igår kväll blev jag bjuden hem till Malin på middag. :) Vi åt egengjord Klyftpotatis, Kycklingfilé & ungsbakade grönsaker. + egengjord Aioli. :) Mums! :) Vi kollade på Skavlan & Big Brother (ja jag har fallit för det) tror jag inte har skrivit om det här på bloggen. Jag säger så här; "Ja jag har fallit för det - tyvärr". Orkar inte ens dra upp allt här för om ni som läser inte vill veta av det.
Efter det kollade vi på kultfilmen Dirty Dancing. :) Malin hade inte sett den.

Kom hem runt 02.00. Innan jag gick hem till Malin igår så sa jag "Vad har jag förtjänat för att bli bjuden på mat?" För jag berättade att jag ska bort i kväll (vi skulle ha ätit i kväll men det blev ändrat). "Ja du jag vet inte, för du är kanske snäll", sa Malin. För vännen som jag ska till i kväll ville ha med mig för jag är så go. :) Jag sa jag kanske får Lyxhelg för jag är mig själv.  

Idag hoppade jag upp & åt pannkakor till frukostbrunch. Gjorde de på Fullkorns dinkelmjöl. :) Mycket mer mättande, det märks inte så mkt tycker jag. Bara att man blir mättare.
Tog en promenad med en vän, sen blev det endel shopping på byn.

Blev hembjuden till en annan vän i kväll. Hon & jag ska dricka lite vin med två andra brudar (nej, inte med de girlsen som jag brukar festa i hop med).
Nu har jag laddat en maskin i tvättstugan, ska väll snart ner & tömma & stoppa in en ny. Ska plugga med, fick lite trubbel med uppgiften. Men det löste sig för en stund sen. :)
Ringde till min ex. svägerska, hon är Samhällslärare. Ibland är det tur att behålla kontakt med sina ex. svägerskor.

Nä nu ska jag stoppa in Kadaffi i datorn... han är på USB:et ha ha. Han är ingen rolig person & ha en relation med, så försök undvik det du. Men Analysera är roligt, även om det handlar om Libyen. Lovar det. Man får lära sig mycket då. :)

Ha en trevlig lördag mina läsare. :)

Torsdag

Publicerad 2011-03-17 12:18:33 i Allmänt

Oj redan torsdag, denna vecka har sprungit maraton fram (tycker jag). Sista skoldagen innan helg med, sitter i  skolan nu & ska plugga Samhälle, ska skriva en Konfliktanalys. Fick ner lite på papper igår, vilket känns skönt.

Ska försöka skriva mer idag så jag kan förhoppningsvis få lite helg. Vore bra.

Annars då? Här är det lugnt, småförkyld annars, men inget synd om mig för det. 
Yngsta brorsdottern fyllde 6 år i tisdags, hon fick ett par byxor & en bok av mig. Tyvärr hade hon boken redan, så jag tog hem den. Filippa sa att det gjorde inget om att jag tog hem den, för hon hade ju den redan. & hon blev inte ledsen heller, sa hon. Hon är klok hon. :) 
Så nu har vi ingen liten brorsdotter längre, hon ska börja Förskoleklass (Lekis) till hösten, spännande för henne.

Nä nu har jag haft min rast i 45 min. dax & plugga.

Ha en bra torsdag alla.

Kram

Vila i frid.

Publicerad 2011-03-17 12:09:02 i Allmänt

Skickar tankar till Max & Saga Jangestig idag. Idag är det tre år sedan de mördades brutalt i sitt eget hem. Deras mamma, Emma fick allvarliga skador med. :(

Vila i frid Max & Saga. ♥

En rolig grej!

Publicerad 2011-03-14 17:34:02 i Allmänt

Bögparet skulle äntligen få gifta sig. Dagen var fastställd, & tre av parets vänner, en snickare, en elektriker & en tandläkare diskuterade vilka hyss de skulle hitta på för dem på bröllopsnatten. Snickaren menade att om han sågade av sängbenen så fick de något att skratta åt.
Elektrikern bestämde sig för att lägga en strömförande kabel i sängen.
Tandläkaren ville inte säga vad han skulle göra men lovade de andra att hans hyss skulle bli ihågkommet för alltid.
Bröllopet & festen gick som planerat & någon dag senare fick alla parets vänner följande brev:
"Bästa vänner! Vi hade inget emot att sängbenen av avsågade & rasade i hop då vi lade oss. Elstöten var bara ett tillfälligt problem. Men det lovar jag, när jag får fatt i den som har lagt lokalbedövning i vaselinburken, då blir det krig!!!

Ny vecka, nya tag & nya förväntningar.

Publicerad 2011-03-14 17:22:38 i Allmänt

Jo jag lever. Har bara inte haft insperation för att skriva här. :(

Idag har jag haft en bra måndag. Pluggat på f.m, gick bra. :) Hittat mycket fakta till min Konfliktanalys. :) Tack Cissi för länken, den var toppen. :)

Efter skolan gick jag hem & åt lunch, sen cykla jag till Malin & pratade & pratade. :) Efter en stund kom hennes vän med. :)
Vi satt ute på altanen & njöt av solen & drack kaffe. :)

Efter det tog jag & en vän en promenad. :) Lovely!

Vad händer i veckan då?

Tisd. Skola, sen kalas för min brorsdotter som fyller 6 år. :) Lilla Stora Filippa. :) Fasters andra Guldklimp.
Onsd. Skola.
Torsd. Skola. Badhuset på kvällen.
Fred. ?
Lörd. & Sönd. ?.

Nä nu ska jag avverka diskberget som har vuxit här... Konstigt det där är... Den dagen jag får tag på den som ställer till här hemma, ja då e det synd om den... Ha ha.

Skickar Energi & kramar till min fina vän som jag tycker synd om. Hon ligger hemma med Magsjuka... des för innan hade hon influensan å dess för innan va hon hemma för en bruten fot.
Skickar även Energi & kramar till en annan vän som har nyss blivit frisk från Magsjukan. Tycker synd om henne med.

En stol & ett bord fram

Publicerad 2011-03-12 15:58:59 i Allmänt

Åh, ska det fortsätta som idag då får jag vårkänslor inom mig. För annars har jag inga vårkänslor på g. Det e ju bara 12:e mars & mkt kan ske än.

Tog en promenad med vännen/grannen idag till OK/Q8 (fast jag säger bara OK än). Köpte mig en Kaffe Latte där (den smaka bra trots att det va en liten fusk) vill ju ha en riktig sådan. Får vänta tills jag kommer till en större stad så jag kan få en riktig Kaffe Latte. :)
Drack Latten på vägen hem, var underbart & vandra efter landsvägen & njuta av latten & solen.
Har tvättstugan nu med, så jag har haft Trappmaraton på e.m, e nu inne på sista maskinen så jag ska ner & tömma sen njuta av att jag har varit duktig idag. :)

Medans jag var i källaren så tog jag upp en stol & bordet till balkongen. Kan ju va lite mysigt & sitta där korta stunder om nu solen vill komma fram mer.

Idag skulle min farfar fyllt år med. :) Han gick bort 1983 så jag har ej så många minnen med honom, men jag kommer i håg honom som en skoj frisk & glad människa. :) Funderar gå & tända ett ljus för farfar på Kyrkogården med. :) ♥

Idag är det lite jubelium med. Men ett inte så roligt. Idag är det 19 år sen jag, min mor & min ena bror flytta från barndomsbyn till hit. Så det är alltså 19 år sen mina föräldrar skilde sig. :( När vi flyttade ner så bodde vi 3 i en 5 rums & köks lgh. över byns Biograf. :)

Vad har Du gjort idag?

Vill inte...

Publicerad 2011-03-09 19:58:25 i Allmänt

Skulle bara tala om att jag lever, men har inget & skriva om. Eller jo men inget som jag vill att du ska läsa för det blir inget roligt då.
Återkommer när jag har något roligt & berätta. :)

Om någon som läser har överskotts energi som du vill bli av med, skicka energin hit då. För jag behöver den.

Nä nu ska jag ta & se Årets första avsnitt av "Arga Snickar'n, samtidigt vill jag se på Sveriges Mästerkock med. Jag hejjar på Jennie där! Kolla in hennes sida www.kalasgott.com.

Tjipp tjipp.

Yes!

Publicerad 2011-03-07 23:22:51 i Allmänt

Tack Phil Collins för allt & alla bra & fina låtar! Synd att du inte fortsätter. Idag gick han i "graven", han lägger av som artist fick jag veta via P3 nu i kväll, hörde nå't om det tidigare med. Vem kommer glömma "Another Day In Paradise" bland annat, inte jag.

Jag satt upp till 01.30 natten till idag & kämpade med Argumentaanalysen om högstadieskolan i byn. Lämnade in den då med. Nu i kväll fick jag veta att den är granskad av läraren. Jättebra kämpat skrev hon! Därmed med andra ord är den KLAR nu!! Studiefrågorna till Massmedia är dock inte granskade. Så jag får vänta. Men en tegelsten ramlade av axlarna. :)
Nu ska jag hoppa på nästa analysering, ska göra en Konfliktanalys. Fick i uppgift & skriva om Libyen. Oj oj, letade på källor idag, ska till skolan i morgopn & leta mer.

Åh, tårarna fälldes nu i kväll med, en ny serie på tv 4 började idag, "En unge i minuten". En serie i 10 delar som utspelas från BB i Västerås.

Nä nu ska jag facebooka & kolla bloggar sen sova.
Natti natti.Karlstads Zoologiska

Publicerad 2011-03-07 15:48:18 i Tips

                     

Karlstads Zoologiska är Hanna Hellquists första bok som hon har gett ut, 2009. Om du tycker att du känner igen Hanna så kan det bero på att hon är med i Morgonpasset i P3, hon är även skribent & krönikör. Och så gör hon ett eget Tv program med- Jakten på lycka (tisdagar svt 2 21.30).
Med detta vill jag bara säga att jag tycker om henne som person, hon verkar vara så rar. :) Boken har hon skrivit bra! Funderar lägga mig på soffan & läsa några kaptitel nu. Fast jag vet jag vad jag borde göra... boken ska vara tillbakslånad nästa vecka & jag måste ju läsa ut den, för vem lämnar tillbaks en halvläsen bok?...

Ha en bra e.m alla. Kram

Tack!

Publicerad 2011-03-07 00:34:42 i Vänner

Chaffismorsa & min granne tilllika vän snett under mig. Ni fick höra mitt gnäll i går söndag. :( Sorry, men söndagen kändes blä.

Tack för ni finns i mitt liv. :) ♥

Kram på er med. ♥

Lördag!

Publicerad 2011-03-05 15:44:05 i Allmänt

Idag när solen lyser & värmer som mest, så är jag inomhus... Typiskt. Hade bokat in tvättstugan tidigare i veckan. Jajja, kläderna får iaf luft, ställde ut torkställningen på balkongen så nu hänger kläderna där. :)

Fick njuta av vädret en stund, men gud va det blåste med... va tvungen & springa ner till ICA, tvättmedlet tog slut.

Idag el. i morgon kommer min syster hem från Teneriffa, hon är där med sin kompis & kompisens mamma. Pratade med systers mamma, fick veta att allt va bra där nere. :)

Fick se en tråkig sak idag på f.b, fick se att en kille i grannstaden hade visst gått bort. Vet ej när, det va i veckan. Kände inte honom, men visste vem han var. Han var ett år yngre än mig. Vila i frid!

Nä dax & springa ner till tvättstugan.

Vad gör Du idag?

Vem hejjar Du på kvällens omgång av Melodifestival? (Om du ser på det). (Jag hejjar på Pernilla Andersson).

Är du sjuk? Krya på dig.

Min fredag (hittills, varning på ohängdsamt inlägg)

Publicerad 2011-03-04 16:47:13 i Allmänt

Jag snoozade bra länge innan jag tog steget ur sängen. :( Jag vill inte va en som ligger länge, bara för det är skönt. Bättre att gå upp då man har tänkt & göra nå vettigt av dagen. Även om jag har skollov så måste jag göra saker, & nu är klockan 16.20 & jag är expert på att vänta ut saker & ting. Nu har jag ringt & bokat en Soltid senare för jag ska anpassa mig till att göra nå vettigt (typ städa & plugga). Tror du att jag har gjort det?! Var är min plugggnista??? Jag måste ha tappat den igen.... 

Tankar runt mina studier är: Pluggar jag bara för att plugga el. pluggar jag för jag vill göra nå't? Jag menar, är jag rädd för att leva på a-kassa & vikarielön igen (gjorde så i 7 år). Jag måste pendla med buss el. tåg till en annan kommun för att kunna jobba. & det har jag gjort under sommarna ändå nu i 3 år. Pga jag blev LAS:ad i denna kommun. Jag fick ingen anställning pga pengarbrist... tror jag. Men de gjorde en väldigt ful grej mot mig. Men det vill jag inte nämna här.
Så ska jag sluta plugga 50 % efter mitten av april & leva på vikarielön? Skulle va skönt & slippa plugg, är liiiiiiiiiite (å inte så lite heller) trött på det. Värt & tänka på. Måste nog boka in en tid hos Studievägledaren för ett snack, hon är bäst!! :0)

Jag har lagt fram Kycklingfileér så de kan tina, ska försöka mig på Baconlindade Kycklingfileér, jag har bott hemmifrån i 11 år, det är först nu i 32 års ålder som jag vågar mig på nya recept, för jag är så osäker på mig själv. Jag ska väll avslöja att jag har nyss lärt mig & göra egen brunsås. Innan blev det Knorr & Blå Band... Nä slut på de paketen i mitt skafferi. Ja Bea sås kommer jag inte våga mig på & göra själv förrän jag är typ 50 år kanske. Ha ha.
Nä till kycklingfileérna ska jag ha egengjord Klyftpotatis blandar ner morötter med bland potatisen. :) Till det ska jag göra en Tzakikisås (osäker på stavningen), ja grönsaker ska serveras med. Det blir min Fredagsmiddag. :)

Vilken blir din Fredagsmiddag?!
Min helg då? Vad har jag inplanerat? Hm, ja plugg & tvättstuga... Inte så otippat va'... Får se om jag får träffa en vän med, vi träffades igår & sa att vi skulle kanske sammanstråla & inte göra ingenting tillsammans. Andra Chansen på "Mellon" med, kom inte Pernilla Andersson dit? I så fall hejjar jag på henne! :)

Nä, nu ska jag dammsuga & torka golv så jag har gjort nå't vettigt idag. Igår postade jag sommarjobbansökningar!! Håll tummarna för mig! Det var inom Vård - och Omsorg. :) Jag hoppas på att jag får jobba på samma ställe som i somras, vore guld! :)

Med andra ord vill jag bara önska dig en TREVLIG HELG! :0) ♥ ♥

Jag kunde!

Publicerad 2011-03-04 10:31:14 i Bloggen

Jag fick in en bild på mig här. Så titta på. :) Den är relativt nytagen.

Fråga!!

Publicerad 2011-03-03 23:23:16 i Bloggen

Jag har försökt lagt in en profilbild på mig här på bloggen. Men det vill inte fungera.

Nu kommer frågan: Hur gör jag? Har jag gjort rätt om jag gör: Går in på profilen, väljer en bild, klickar på "Spara profil".

Har försökt flera gånger, men det kommer ingen bild.

Så snälla svara, om Du vet.

Trolleriskola med Filiokus Fredrik

Publicerad 2011-03-03 13:03:03 i Allmänt

Här i byn kan man gå på olika aktiviteter på biblioteket, barn i olika åldrar kan få se olika saker. Biljetterna är oftast gratis.

Igår var det dax för Trolleriskola med Filiokus Fredrik. Jag hade med min Gudson & äldsta brorsdottern, för det var för barn över 6 år. De tyckte om det! Barnen fick se hur han trollade med olika saker, & han busade med de. Barnen skrattade för fullt. En mamma i publiken satt med sin telefon öppet, & han fick se det & han kollade vad hon gjorde. "Aha, facebook" sa han bara. & alla skattade & kollade på henne. Hon fick höra det flera gånger under föreställningen med. Hon tyckte va pinsamt säkert för man såg det på henne med.

Det barnen fick prova på var: Balansera med en tallrik, de fick låna en pinne & en plasttallrik. & försöka själva. Sen fick se stå vid väggen & göra olika Skuggfigurer. Han hade lagt ut lite bilder man kunde se efter att man kunde göra.

Sen kunde barnen klippa sönder papperstallrikar & göra trolleritrick med den flata delen genom att rita dit prickar så man kan dölja en av prickarna. Kanterna fick vara Ögonbryn. :)
De barn som jag tog mig med tyckte detta var roligt, men lite tråkigt ändå.
Stannade kvar sen på bibilioteket ett tag med de så de fick kolla i böcker. Vi fick även hjälpa till & bygga en Samspelskrans eller hur jag kan kalla den. De hade hängt upp stålstänger i olikahöjd i taket, & barnen fick binda upp garn med pärlor på el. andra band på. Gudsonen & brorsdottern gjorde med lite kul.

Sen gick vi till en lekpark & lekte lite, sen hem. Då fick de baka Chokladbollar helt själva. :) De läste & kollade hur många de skulle ha i.

De njöt att slippa sina syskon & föräldrar.

Driftstörningar

Publicerad 2011-03-02 23:48:50 i Allmänt

Vi har för tillfället driftstörningar som påverkar tjänsten. Vid besök på vissa bloggar kan man få meddelande om att bloggen är borttagen eller avslutad. Detta är felaktigt och varken bloggare eller läsare behöver oroa sig. Vi beklagar och hoppas vara igång igen så snart som möjligt.

Ville bara meddela er om detta, i fall om det har visats sig så här. Så snälla stanna. Bloggen är här, jag lovar! ;-)

Ville bara meddela att jag är här, men jag har inte bara hunnit bloggat. Har Sportlov nu, idag har jag tillbringat tid med min Gudson & min äldsta brorsdotter. Jag är så trött nu & jag känner av att jag är matt i kroppen med.
Så jag kommer igen i morgon & då skriver jag & berättar vad vi har gjort idag. :) Så håll utkik. :)

Hoppas Du har det bra.

Jag skänker tankar & energi kramar till SmallThingsInLife & Chaffismorsan, de behöver ha lite omtanke nu.
Kramar till er med, gullhönor! ;-)

Om

Min profilbild

Rocktjejen

Igentligen ville jag heta Linduz här, men det var upptaget, så då fick det bli Rocktjejen. Jag är en tjej, som är för det mesta glad. Jag är faster till fyra fina barn. Gudmor/Fadder till en fin pojke, "Moster" till en fin flicka. Har fyra syskon (två av de har en annan mamma), har en mamma, pappa & två bonusföräldrar. Jag gillar musik som är från Punk-Rock-Pop-Reagge. Tex. Ramones, Ebba Grön, Sator, Asta Kask, Crash Nomada (f.d Dorlene Love), Lars Winnerbäck, Pernilla Andersson, The Hellacopters, Bod Dylan, Bob Marley, Melissa Horn, Miss Li, Niel Young, Yusuf Islam (Cat Stevens), Creedence Clearwater Revival, Lisa Miskovsky, R.E.M, Idde Schultz, Nationalteatern mfl.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela