Rocktjejensblogg

En blogg som handlar om mig och min vardag. En blogg som går som en Berg -och Dalbana.

Forts. på tisdagen.

Publicerad 2011-05-31 21:49:31 i Allmänt

Vad har hänt här sedan.

Jag var till mors jobb, ble kvar där en stund. Sen gick jag hem & fixade maten. Som blev god! :) Ibland behövs det inte så mycket.
Efter maten gick jag till grannen tilllika vännen. Vi kollade på B.B (Big Brother) reprisen sen igår kväll. Hon hade bakat 2 Sockerkakor, MUMS det var så gott med nybakad Sockerkaka. I den ena hade hon blandat i Rarbarber.

Sen gick jag upp de 2 trapporna till mitt place. Jag kollade på "Sofias Änglar - Vad hände sedan". Åh, vad tankarna väcktes till liv igen. Det var roligt & se de som var med hur det hade gått & hur de hade nu.

Nu väntar jag på kvällens avsnitt av B.B. På söndag är det final, då visar det sig vem som tar hem alltihop! Blir det Simon, Sara, Martin el. Peter?! Ja en av Sara & Simon fick lämna huset idag. & dessa fyra deltagarna har hållt i hop med varandra sen dag ett. Spännande! Eller inte... ha ha.

Om jag skulle kunna tänka mig & vara med i B.B el. en annan dockusåpa? Ja, Robinson i såfall, för då kommer jag iaf bli smalare... ha ha. Nä men där får man lära sig nåt med. Jag sa att jag skulle kunna tänka mig & va med i Fame Factory när det gick, för det var en bra såpa. I B.B får man bara tävla & klara sig borta från media, telefonen, dator, sina vänner, släkt & familj.
Tror min syster skulle behöva åka in där... hon spenderar mycket tid framför datorn & med sin mobil... ha ha. Nu va jag lite elak... ;) Oups, sorry syrran. ;)

Åt nyss Jordgubbar, årets första. MUMS! fast de va lite vattniga i smaken... :(

Hur var Din Tisdag? Vad gjorde du? Fick du veta något skoj? :)

Tjipp tjipp.

31:a Maj & en fråga!

Publicerad 2011-05-31 16:38:28 i Allmänt

Nu är våren inne på sin sista dag (anser jag)!! :)

I morgon börjar sommaren, som jag har längtat!! =) Yey!

Idag fyller min fars sambo år med, hon fick ett sms av mig. Presenten får hon (hon & far får samma present, en Ostkupa som jag inte använder som är från Tupperware) på fredag. Fredag fyller far år & då ska jag dit på fest. :) Fars sambo sa att det skulle bli "Fyllefest"... hm...

Idag har jag storstädat överallt & tagit ner saker som var under sängen till källaren. Känns fint! :)
Efter städningen gick jag till Emelie där fick jag mata hennes dotter. :) Åh vad hon var glad, hon & jag satt & pratade. :)
Strax därefter tog vi en promenad i värmen som kom idag, det va runt 25 grader förut, tippar på att det ligger runt 27 nu. Vi skildes åt efter en stund, sen fortsatte jag & gå själv. Vilket känns skönt nu efteråt. :) Jag var väll ute & gick i en timme tror jag. :)

Nu har jag njutit av kaffe (dricker det ibland, jag ska igentligen inte dricka det pga magen, men kaffe är ju såååå gott).

Kom på en enkel mat som jag ska fixa ordning senare.
Köpte en Burkskinka, en burk med Ärtor & Morötter. Ska blanda Ärtor & Morötterna med Creme Fraiché (El. Turkisk Youghurt) & krydda lite med Salt, Sv.Peppar & Grillkrydda. Sen har jag det till skinkan. :) & sallad med. Tror det kan bli gott, skönt & äta kall mat när värmen kom tillbaka. :)

Nä nu ska jag gå till Badhuset (mor jobbar där) & hämta sallad & Rarbarber (mor odlar sallad hemma & har Rarbarber så jag får det då & då, bättre & få egenodlad sallad i stället att köpa (nu vet jag med säkerhet att jag inte kan bli smittad med den där dödliga sjukdomen som kommer från Tyskland).

En fråga till dig som kan det här med Bloggdesign, är det någon snäll själ som kan hjälpa mig. Jag har vart in & kollat efter nya designer, men förstår mig inte på hur man gör. Så nu tänkte jag låta någon göra det åt mig. Vill du ha betalt för det, så säg till. Kommentera här så får vi komma överrens om pris & design.

Tack på förhand! :)

Nya balkongblommor & städning

Publicerad 2011-05-31 00:38:20 i Allmänt

Igår söndag fick jag låna min äldsta brorsdotter. Hon cyklade ner till byn med 2 av sin storasysters kompisar. Det gick bra. Vi gjorde lite av varje när hon kom. Sen åkte vi till en fotbollsplan, för vi skulle kolla på när gudsonens syster tränade. Men då drog gudsonen & brorsdottern i väg. Så jag satt där själv med gudsonens mamma & deras hund. Sen gick vi hemmåt. Var till en blomaffär. Där köpte jag nya balkongblommor, det blev 5 Petunior & 2 murgrönor. Sen följde vi med till gudsonens familj. Efter ett tag cyklade jag brorsdottern, jag skulle följa med henne en bit på vägen hem. Så skulle hon cykla hem sen, följde med en bra bit så hon slapp cykla så långt själv. På den vägen är det inte så mycket trafik som tur, & det tog säkert bara en 10 - 15 min. för henne & komma hem. Tyckte det var bra att hon fick cykla hem den biten själv, för då känner hon sig stor & att hon får ta eget ansvar själv. Jag sa till henne att cykla försiktigt & håll dig intill kanten. Jag stod kvar & tittade tills hon kom runt en sväng.
Fasters första guldklimp börjar bli så stor nu... jag jobbade ju nyss med henne då va hon 2 år... nu är hon lite mer 8 år... Det är tur att jag får en fjärde Guldklimp snart (om en månad). :)

Jag cyklade förbi gudsonens familj & hämtade blommorna, sen åkte jag hem & åt mat. Senare på kvällen planterade jag blommorna. Blev fint! Tycker att murgrönan blev bra för då hänger den ner lite från balkonglådan.

Köpte Amelia Sommar tidningen idag. Bland alla sidor fick man lite tips om sommarprylar. Bland alla tips fanns det en "blomlåda" som man kan grilla i. Den heter BBQ-Grill Bruce, den kan man fästa på balkongräcket om man har inte så mycket plats på balkongen el. om bordet inte räcker till. Man får fästa den på insidan pga säkerheten.
Den finns på www.coolstuff.se & kostar 595 kronor. :) Den tyckte jag va smart, synd att den inte fanns i Elgrill. För en Elgrill stör ju inte grannarna lika mycket som en vanlig grill. http://www.coolstuff.se/BBQ-Grill-Bruce är länken direkt till grillen.

 (bilden är lånad från coolstuff.se)

Hittade en till smart grej bland alla tips. Det var en Mobilladdare som man inte behöver el till. :)
Den har en solpanel. Du behöver bara solpanelen, ett batteri & en adapter. 10 st. adaptorer ingår. Den kostar 375 koronor. Den kommer också från coolstuff.se.
Nu var denna vara slutsåld, men nya inkommer i mitten av juni. http://www.coolstuff.se/Barbar_Solcellsladdare är länken direkt. :)

 (bilden är lånad från coolstuff.se)

Det fanns andra tips med.
De andra sidorna är: www.smartasaker.se, www.teknikmagasinet.se, www.roligaprylar.se & www.etrendstore.se.

Idag måndag har jag gjort nytta. Betalt räkningarna, diskat, vikt tvätt & städat. :) Ja det lät inte så mycket, men det syns lite. & jag vet att det låter värsta saken när man säger att man har gjort nytta. Endel tycker att städning, att diska & vikt tvätt är värsta grejen, men för mig är det ingenting, för det syns inte. Jo iofs det syns att man har städat, men det är ju en vardagssak.

Sen åkte jag & köpte en Fasadflagga (farmor ville ha en sån för mitt kusinbarn tar studenten om nån vecka & då ska han få den av farmor). Köpte ett kort med till studenten, för farmor tar sig inte till en affär själv. & det är lika bra att fixa de nu så får hon ro i kroppen. Hon hade blivit sjuk sa hon i telefon. Hon är förstoppad, så tjejerna som jobbar på hennes servicehem skulle hålla ett öga på farmor idag. Jag gav förslaget att hon & jag skulle gå till Konsum & köpa flaggan & kortet. Men det gick inte sa hon.
Var iaf hem dit sen & lämnade allt.

Sen tog jag en cykeltur, det va så skönt ute. :)

(Nu blev inlägget postat efter 00.00, men detta inlägg tillhör måndagen).










Halva helgen

Publicerad 2011-05-28 19:36:15 i Fest/Kalas

Fredagen gick så fort så jag glömde bort bloggen. Ja så kan det gå när inte haspen är på.

Hittade ett glasspapper i fickan i ett par jeans idag, sparade pappret för jag skulle betygsätta glassen här.

(Bilden är lånad från GB's hemsida)
Glassen heter Magnum Strawberry White. Den har funnits länge, men när jag åt den första gången så gillade jag den inte så mycket pga den vita chokladen, men nu gillade jag den. :)
På GB's hemsida fick den 4.4 stjärnor i betyg av 5 stjärnor. Av mig får den 5 GB gubbar av 5 möjliga. Så dne kan jag rekomendera! :)

Jag hade tvättstugan igår e.m, sen var jag bara hemma.

Idag lördag har jag varit & fira en vän som fyller år idag. Hon fick en Hjärtformad bakform av mig, hon blev glad för den. :) Fick Sallad & Rabarberpaj + kakor. :) Jättegott!!

Nä nu blir det soffposition. :)

Ha en skön lördagskväll.

Torsdag.

Publicerad 2011-05-26 21:08:39 i Min Vardag

DAGENS:

Skola, gjorde prov. Gick halvbra, kunde alla utom två tal (divisionstal) men jag gjorde alla.

Gick hem & åt lunch.

Träffade Emelie & hennes dotter, vi gick en promenad. :) Mötte upp min granne tilllika vän med. Så vi tog sällskap hem från hennes jobb.

Kom hem, städade toaletten.

Gick till Badhuset & pratade med mor.

Gick sen till grannen (samma som jag mötte upp).

Sen har jag inte gjort något mer intressant.

Ja det är min torsdag det. :)

Fredag är det i morgon, & från och med i morgon har jag SOMMARLOV!!! =) Jippi! Fick schemat igår, det såg väldans bra ut! Jobbar sex veckor, på de sex veckorna jobbar jag inte många helger! :) Blir ledig hela juni, men ska säga till att jag kan joppa in extra om det behövs.

Nä nu ska jag gå in i duschen. :)

Byns klantarsle...

Publicerad 2011-05-25 21:10:20 i Allmänt

Japp här är byns klantarsel... jag skulle fixa ordning kort till min far som Födelsedagskort, men jag sumpade alltihop. :(
Nu får jag hoppas att min kamera kan föra över bilden igen när jag ska föra över bilder igen i datorn.
Jag körde in minneskortet i datorn, men bilden kom inte med då heller. :( Surt!

Tror du att jag har pluggat då? Nä... fy skäms på mig. Jag vet att jag är usel. Jag tror jag är lite som http://gaymasen.se han gjorde som jag idag, städade.

Jag skurade ur ugnen, upptäckte att lampan gick sönder. Sen dammsög & skurade jag golven.

Jag får sätta mig nu & plugga, men du vet hur det är allt annat lockar, oavsett vad det är.

Längtar till i natt när pengarna rullar in på kontot, så jag kan gå & köpa mat i morgon. Det ekar i kylskåpet nu.

Nä nu ska jag plugga!!

Ha en bra kväll.

Välkommen.

Publicerad 2011-05-25 11:44:51 i Nya läsare

Du person som har klickat på som Prenumerations knappen nyligen, välkommen hit! :)
Fick se att jag har 5 stycken prenumatanter nu. :)

Låter kanske som en 14:is nu, men jag blir så glad när jag ser att bloggprenumerationen ökar. :)

Om ni vill veta mer om mig så klicka på mitt namn under min bild. :) Jag har skrivit ett "Välkommen inlägg", det hittar du under kategorin "Nya Läsare".

Hoppas du 5:te prenumeratant stannar som de andra 4:a. :)

Pysseldag & Pluggdag

Publicerad 2011-05-25 11:36:52 i Allmänt

Jag stannade hemma från Matematiklektionen idag för jag tänkte att jag kan va hemma & plugga inför provet i morgon. Ska göra ett prov med multiplikation & division. Har blivit mer & mer säker på mig själv. Vilket känns toppen.

Ska även leta på foton bland alla mina inlagda bilder, far fyller snart, likaså hans sambo. Jag tog en bild på far i Påskas (han var bra lik sin far på det) så jag ska fixa någon pratbubbla på det med. Ska hitta på en bild på fars sambo med.
De ska ha fest om några veckor, jag är bjuden. Ingen av de fyller jämt.

Tänkte ta mig en dans med med dammsugaren & golvmoppen med. Inte så roligt, men nödvändigt.

Blir kanske en promenad senare med Emelie & hennes dotter, det är inte så lockande när man tittar ut. Monligt med blandat med sol, mörka moln & typ orkan blåst. & säkert lite aska från Island med.

Vad gör du en dag som denna?

Ha en bra onsdag läsare.

Tuesday afternoon

Publicerad 2011-05-24 16:57:09 i Allmänt

Hello.

Nä ingen engelska här inte.

Matematiken gick bra idag, trodde skolavslutningen var på nu på fredag... Tji fick jag... den 9 juni slutar vi. Men jag har iaf sista dagen nu på fredag för jag har bara ansökt tills den dagen.

Men men jag får väll gå på avslutningen så jag får något betyg. Inte för jag kommer få betyg från Samhällen eller Matematiken, men från Svenska B kursen, för jag fick aldrig något betyg då... det var bara 1 år sedan.

Efter skolan var tog jag & Emelie & dottern en promenad. Först regnade det massor, sen kom solen & då slutade det. :) Så då gick vi, sen när jag gick själv hem så kom det en skur till.

Jag fick en chock när jag loggade in på min a-kassa, ska få flera tusen mer än vad jag brukar... men ett negativt besked hade kommit med. :( Så nu fick jag ett oro i min kropp. Har mailat min handledare på arbetsförmedingen, får se om hon svarar eller inte.
Att det aldrig ska vara lugnt... f*n! Jag som äntligen hade fått lugn inom mig.

SUCK!

Helooo

Publicerad 2011-05-23 23:35:21 i Allmänt

Jo jag lever trots cykelturen igår. Benen & rumpan har värkt idag... ha ha.

Har inte hänt ett dugg idag på dagen, jag sov mest, var så trött. :(

Nu i kväll var jag på årets musikal som årskurs 9 har för varje år. Min syster & storebrorsans bonusson var med. :) De spelade bra! :) Pressstop heter musikalen.

Annars har det varit lugnt, inget nytt.

Kram!

Min helg + recept tips!

Publicerad 2011-05-22 23:11:05 i Allmänt

Igår lörd. så var jag & grannen tilllika vännen på en MC & Bil utställning på byn, byns MC-klubb & byns Bilklubb (raggarnas medlemskulbb) körde upp sina fordon på torget, så kunde vi bybor gå dit & kolla på alla bliar & MC'n. När vi va där så var det inte så mkt, jag cyklade förbi lite senare då hade fler fordon kommit dit. Fina bilar & MC'n. :)

Jag gick hem & hämtade cykeln, sen cyklade jag till gudsonens familj. Jag hjälpte mamman i trädgården. Hon tyckte jag va värd & få bjuden på mat av de efter dagens trädgårdsarbete. :) Jag & dottern fixade pajdegar. Sen fixade jag pajerna, gjorde en vanlig Köttfärspaj utan något i, till barnen (hade velat haft i lök eller någon grönsak, men barnen är så kinkiga när det är något i en maträtt). + en Purjolök-Feta Ost paj till oss vuxna.
Barnen åt & tyckte om pajen. :) & de vuxna sa att vuxenpajen var god med. :)

Till vuxenpajen hade jag:

Pajdeg (jag hade Grahamsmjöl)
Purjolök
Feta Ost
Tomater
Riven Ost
Äggstanning

Gör så här:
Ja fixa en pajdeg, låt den via i kylen i 30 - 60 min.

Skiva purjolöken, skär Feta Osten i tärningar. Skiva tomaterna. Platta ut degen när den har vilat klart. Ha på Purjon & Feta Osten. Lägg på de skivade tomaterna. Häll på äggstanningen. Strö på den rivna osten. Sen in i ugnen.
Supergott & enkelt! :)

Til barnpajen hade jag:

Pajdeg (gjorde på Vetemjöl)
Köttfärs
Äggstanning
Riven Ost

Gör så här:
Ja fixa en Pajdeg (vila den i kylen i 30 - 60 min.)
Bryn på köttfärsen.
När degen har vilat klart, ha i köttfärsen. Häll på äggstanningen & strö på osten, sen in i ugnen.

Kom hem ganska sent därifrån. Gjorde inte så mkt hemma sen.

Idag söndag:
I fredags tänkte jag att på söndag ska jag cykla till mor & hennes sambo. Igår ringde jag mor & frågade om de hade något inplanerat idag.
Började cykla härifrån 10.30, kom till mor runt 11.50. :) På vägen dit får jag cykla på en landsväg som är smal + att det är tung trafik. :(
Det gick bra idag, hade turen & bli omkörd av en lastbil (förlåt alla lastbilschaufförer), men det känns äckligare när lastbilarna kommer & kör om. Det dammar & det blir mycket tyngre luft som trycker liksom ut mot en. Men jag vet att ni tar hänsyn & saktar ner. Jag hade en gul Reflexväst på mig, så jag syntes. :)
Hittade en grusväg som jag körde in på & cyklade där ett tag så jag slapp landsvägen. :)

Kom till mor & sambon, fick lunch. :) Sen tog mor, jag & hunden en promenad på c.a 1 timme. :)

Vid 17.00 tiden ville jag cykla hemmåt. Gick bra hem med, inte så mkt trafik då. :) Körde in på en mindre väg efter ett tag, så jag slapp landsvägen igen. Det blev en liten omväg, men hellre en omväg än att jag cyklar på en landsväg. På vägen upp så kom det två mötande bilar, den bakre skulle köra om precis när jag kom... så den låg i mitten... kändes äckligt & farligt. Jäkla dumhuvud sa jag för mig själv.
Vet inte exakt hur mycket tid det tog när jag cyklade hem. Det är iaf cirka 3 mil sammanlagt! :)

Kom hem med en mör rumpa... smarta jag hade glömt sadelskydd hemma... ha ha.
Tog en varm & skön dusch senare i kväll, den var efterlängtad jag jag säga.

Jahap så fick folkets "kära" Gurkan lämna Big Brother huset... ha ha. Jag njuter.
Gurkan blev känd genom Robinson & Sveriges Värsta Bilförare, sen tog de in honom i B.B huset bara för att liksom.

Nä nu blir en titt på facebook.

Doftande kläder & drinken slank ner.

Publicerad 2011-05-20 20:20:45 i Allmänt

Tänkte att du kunde få ett livstecken från mig. Tänkte om du ville ha en uppdatering från din favorit blogg. Ja för min blogg är bra, en som alla borde läsa.

Dagen har flytit på bra, men jag blev ledsen inom mig när jag insåg att jag hade typ inget bröd hemma... jo det hade jag, men det var möggligt. :( Så jag åt mysli (har inget tyskt y). & en kopp te.
Bakade iaf bröd senare, så nu har jag bröd hemma. :) Det var vanliga småfranskor som jag har på recept i min gamla Hemkunskaps bok (ja jag har den kvar). :) Bra att behålla böcker i bland.

Kläderna skulle tvagas idag med, så jag har haft ett trappmaraton idag. Kläderna har stått ute hela dagen & spridit sin doft. :)

Sprang ner på ICA blenad alla andra bybor... herregud, bor det så många här?! Tydligen...

Kom hem & läste Aftonbladet & Klick. Gjorde ordning en drink, Cola & Likör 43. Gott & sliskigt... ha ha. Drink tipset fick jag SmallThingsInLife.
Drinken slank ner fort. ;) 

Nu är Så Ska Det Låta på här! :) Soulkungen är med, Eric Gadd. Eller sjunger han inte soul? Rätta mig om jag har fel. 

Ha en bra fredgas kväll samt helg!! =)

Glad!!

Publicerad 2011-05-19 13:27:46 i Arbete

Yes!!

Blev uppringd idag på f.m av en chef. :)
Hon ville ha mig till sommaren. Så nu har jag fått sommarjobb! =)

Vet ej hur mycket jag ska få jobba, eller när jag börjar (de e ej klara med schemat, hon trodde att jag kan få jobba 80%). Det är inom Äldreomsorgen, i samma grannstad som jag har jobbat i tidigare. :)

Jippi! :)



Å idag löste jag divisions tal på egen hand, utan att läraren var i närheten!! Stolt!! =)

Kompis det går bra nu, det går bra nu! :)

Hoppas du har en bra torsdag.

Onsdag.

Publicerad 2011-05-18 18:09:43 i Allmänt

Hallå där.

Vad har hänt idag då? Skola efter det blev det en lite mer än en 2 timmars promenad med Emelie & hennes dotter. :) Det var inte kallt & inte varmt utan mittimellan väder. Ha ha eller vad säger du Emelie?!
Dottern sov hela tiden, hon orkade väll inte höra på vårt drabbel.

Hur går matematiken då?
Jorå det går bra, det går frammåt iaf. :) Idag klarade jag några tal själv, låter som att jag går på lågstadiet typ... men lärarens hjälp betyder grymt mycket för mig.

Nu ska jag ta & diska sen äta lite, ska sen på reprisen av Big Brother. Ja jag kollar fortf. på det. Om några veckor är det slut. :) Jag hoppas att Simon vinner!! :)

Nä nu skriker diskberget på hjälp...

Ha en bra onsdag alla.

Tisdag

Publicerad 2011-05-17 21:50:58 i Allmänt

Idag har jag inte gjort så mycket, hade magvärk (magkatarr) & yrsel tidigare så jag vilade mest. Nu känner jag bättre. :)

Var ut en stund frammåt kvällen, var skönt.

I morgon är det skola, skönt.

Tack Nursen & Victors mamma för era kommentarer på det föregågna inlägget.

Nä nu är det snart dax för sista programmet för säsongen med Pluras Kök. :) Hans gamla vapendragare ska vara gäst i kväll, Mauro Scocco. :)

Hoppas du hade en bra tisdag.

Något som bekymrar mig.

Publicerad 2011-05-17 17:08:07 i Min Vardag

Men jag vågar inte jämt berätta det för vänner & folk. Ja man berättar kanske inte sina inre tankar för vem som helst. På min gata ligger det en kyrka, kyrkan har höga fönster som man ser rätt bra sig själv i när man cyklar el. går förbi.
Förra veckan tittade jag på mig när jag gick där, ja jag har tittat på mig flera gånger under dessa snart 6 år som jag har bott här. 

Jag är en tjej som har övervikt så det heter duga. Nej jag skojar inte! Å det bekymrar mig, ja vad folk tänker, kan ej titta på fina kläder för de är för små, får köpa kläder som i bland är fina, men de flesta ser då ut som "tantkläder". Å mina tankar flyger mycket när andra sitter & åmar sig för sin vikt, spelar ingen roll om de är "större" än mig, jag får ångest när ens vänner sitter & har ångest. Nu har jag börjat säga: "Ja, vad ska jag säga då"? Då får jag höra fina & snälla komplimanger. Visst det är snällt, men jag vet inte vad jag ska säga då, för jag är ju större än de...

Då förra veckan när jag kollade på mig i kyrkans fönster så tänkte jag så här:

Jag ser ju för f*n ut som en uppblåst människa, hade bilden i huvudet då jag ser en pump som sätts in i min kropp & kroppen pumpas upp, sen stryper den som pumpar slangen där den tycker att det ska stoppas. Sen får jag se ut som en uppblåst människa i storlek XXXXXXXXL typ.

Jag tänker inte skriva vad jag väger eller min klädstorlek.

För cirka 8 el. 9 år sedan fick jag veta att jag har Struma. & då finns det 2 olika typer, de heter Hyperthyreos det är Överfunktion. Hypothyreos heter den andra typen, det är Underfunktion.
Det är Hypothyeros jag har.
Om du vill veta mer om min sjukdom så kan du besöka
www.thyroid.se

www.hypotyreos.se

www.skoldkortelforeningen.se

www.vardguiden.se

Där finns det bra information om Struma.

När man har struma & den typen jag har så är det svårare & gå ner i vikt, man är mer håglös av sig, har minnessvårigheter, mer trötthet, jag hade yrsel som min "upptäckt", så nu när jag har yrsel så kan det bero på min struma (ja det kan bero på mycket annat med).

Jag fick en kick av http://apans.se för Apan har startat en Viktklubb! :) Så då tog jag många promenader för att kunna gå ner i vikt. Men sen går det en tid, sen tappar man "intresset" & stannar hemma.

Ja det va det inlägget som jag skulle skriva idag om mig själv. Först ville jag inte skriva detta, men vännen som var här igår puschade mig så nu har jag gjort det!







Inlägget som tillhör måndagen

Publicerad 2011-05-17 00:39:45 i Vänner

Igår måndag tog jag det lugnt, småstädade & pysslade.

På e.m fick jag en fin & en glädjespridande fika gäst! Hon var skitlycklig, jag såg på henne att hon mår bra! :) Jag blev glad att se & träffa henne med. Det gör så gott inom mig när jag ser vänner må bra. :)

Vi pratade så mycket så jag tror att vi förstod inte vad vi gjorde under tiden. Vi har inte setts sen Valborg.
Hon är en person som står mig nära. Vilket jag är väldigt glad för. :)
Jag behöver inte ens nämna hennes namn här nu, för hon känner igen sig. ;)

Ringde till farmor, i telefon sa hon att hon var sne... Hon hade vart & grillat korv på sitt serviceboende med många andra. Å då hade hon druckigt en halv starköl, som var 5,0:a. Så hon kände sig sne, när hon gick. :) Ball farmor jag har. :)
Åkte dit, mötte upp syrran med. Där satt vi & pratade med farmor i någon timme.
Fick veta en hel del av henne så jag blev väldigt förvånad. & arg!
Nog om det, blir bara så kokande inom mig ju mer jag tänker på det.

Syrran slutar 9:an nu i juni. & jag har tänkt att jag ska ta med farmor till kyrkan den dagen så hon får se avslutningen. :) Det ville hon! Hon blev glad för att jag frågade, sne hon flyttade till servicehemmet så får hon missa mycket, innan hon flyttade så bodde farmor mitt på byn, då hade hon lätt att kunna röra sig var hon ville. Nu orkar hon inte så mycket.


   Min farmor & min syster (sommaren 2009).


Jag ska skriva ett inlägg senare idag, tisdag. Ett inlägg som jag öppnar mig mer om mig själv. Måste bara tänka på hur jag ska skriva. Det kan bli ett långt inlägg, så nu fick du en förvarning!

Nä, nu ska jag ta & lägga mig & läsa Martina Haags bok Hundpalatset! =) Tokrolig bok!

7:e maj! =)

Publicerad 2011-05-15 19:01:25 i Musik




Kollade på youtube i veckan efter klipp sen Cat Stevens/ Yusuf Islams speningen förra helgen.
Detta klipp är roligt (speciellt i början) & bra med. :)

Ingen söndagsångest

Publicerad 2011-05-15 18:52:41 i Allmänt

Jag har slutat & fått ångest för det är söndag. Det fick jag den 24 april. :) Jo det beror på att jag har ingen skola på måndagar. :) Vilket är skönt.

Men ändå vill jag ha något & göra då jag inte är i skolan. Klättrar snart på mina väggar här hemma. Ska nog skaffa sånna där Ribbstolar hit snart så jag kan klättra runt som en Apa. Ha ha.
Eller ännu bättre, linbana till min granne snett nedanför mig så jag kan åka till henne när jag behöver sällskap. Ha ha.
Nej jag drygar nu. Ett jobb skulle passa perfekt! =) Just nu kan jag tänka mig & jobba med vad som helst, skulle va roligt & testa på något nytt. :)

Idag tog jag & grannen tilllika vännen en promenad på en timme. :)

Nä nu ska jag ta & diska sen ska jag nog slappa i soffan.

I morgon ska jag e.v träffa en nära vän som är superglad numera. Jag lär ta mig något som jag kan gå rakt på, för hemma henne finns det bara rosa moln nu... ha ha ja hon är nykär! :) 2 plankor passar nog bra, jag får flytta med de när jag ska förflytta mig...

Kram!

Brons!!

Publicerad 2011-05-15 01:55:49 i TV-program

Bra gjort Eric Saade! :) Inte för jag gillar honom, men jag tycker det var iaf bra gjort av honom & komma trea!

På första plats kom Azerbajdzjan tydligen hade Sverige mycket med det bidraget & göra med, så vi vann på ett sätt med. :) På andra plats kom Italien. På sista plats kom Schweiz.

Jag kan inte uttala mig något om vad som är rätt & fel, jag kollade bara på själva röstningen, typ halva. Men det var bra gjort iaf på tanke på att det är våran bästa placering sen Charlotte Perellis vinst 1999.


Nä nu ska jag nanna.

2011 05 14

Publicerad 2011-05-14 23:07:37 i Allmänt

Idag slöade jag på f.m & halva e.m.

Har nog kommit på nu att jag tål nog inte vanlig mjölk & dens vanliga kompisar. Har nog en Laktos känslig mage... Idag köpte jag laktosfri mjölk & fil ja ingen såndär som bovar använder när de ska ta sig ut från bovarnästet, utan såndär som man kan äta. Ja Filmjölk heter det.

Fick magkatarr idag igen, men den gav med sig efter någon timme (har tabletter hemma). Får helt enkelt acceptera att min mage är ingen kaffemage. :( Jag som älskar kaffe... *dumma mage*

Köpte Martina Haags senaste bok för nån månad sen, Hundpalatset. Har alla andra böcker av henne. Hon skriver så bra & roligt. Älskar hennes böcker! :) Satte & läste den idag med. Skrattade mycket. :)

Jag var även till gudsonens familj idag, alla var hemma utom pappan. Jag skulle ändå till OK/Q8 så mamman, barnen & en kompis till barnen följde med till OK/Q8.
Jag har börjat samlat på Familjen Macahan. Man får köpa DVD:er nu med Aftonbladet, så man kan samla boxarna. :) Jippi, jag älskar Zeb Macahan & hans familj. Kommer i håg hur jag såg på det när jag var yngre, när det var som mest spännande så kom Zeb upp bakom hörnet & räddade! :) Så idag köpte jag en av alla DVD:er.

Provade en ny glass med, en isglass som var röd & gul, heter Filur. :) Den smakar apelsin & hallon. Den får betyget 7 av 10 GB Gubbar. :) Har även provat Magnum Ghana. En glass med hasselnötter & virvlande chokladsås. Den får 10 av 10 GB gubbar. :)

Har du testat någon av årets nya GB glassar? Vad tyckte du? Eller har du kanske provat någon annan ny glass? Vad fick de för betyg?

Kom hem & fixade mat (Bakad potatis med Skagenröra (ICAs egna) + sallad. :) Innan jag åt så gjorde jag årets första Rabarber smulpaj!! :) Blev god som bara den! :) Hade Vaniljsås till. Det var inte bara jag som fick äta smulpajen, grannen tilllika vännen med, Catta. Jag fick godkänt på smulpajen. :)

Jahap så är årets final på TV, Euro schlagerfestivalen. Har inte ens kastat ett öga på den. Erik Saade är inte en av mina favoriter, så jag klarar mig. Så fort jag loggar på facebook så ser jag ändå hur det går där för halva vänskapskretsen kollar på den.

Nä nu ska jag ta & avsluta innan jag kommer på nåt mer. Du orkar inte läsa en memorar förstår jag.

 

My friday

Publicerad 2011-05-13 18:04:34 i Allmänt

Den startade med att jag sov länge. Vakna först vid halv 9, men jag tycker jag var värd en sovmorgon. Sen ringde mor & väckte mig, å det va tur för då va klockan 10.30 typ. Gick iaf upp då. 

Tvättat har jag med gjort i e.m, känns alltid så skönt efteråt. Nu hänger allt utom ett lakan & ett påslakan ute på balkongen. :) Luktar ju så gott! Men jag får väll ruska av alla kläder i morgon sen så det där j*kla pollen stannar ute. 

Annars är allt bra här, yrsel har jag med. Det har blivit typ en vardagsgrej nu. Får hoppas att det ger med sig snart. Känner mig nästan illamående. :( 

Nä nu ska jag ut & sätta mig på balkongen & läsa lite.  

Njut av helgen! :)
Kramar!! 

Thank you!

Publicerad 2011-05-12 21:01:35 i Allmänt

Thank you Mark Zuckerberg för du grundade Facebook!! :)

Jag hörde om facebook sommaren 2007, tänkte då jaha vad är det då? Jag surfade in på sidan, men blev inte ett dugg intreserad av att anmäla mig som användare.
I september samma år frågade 2 vänner mig om jag var medlem. "Nej", jag har nyss avslutat medlemskapet på Lunarstorm, så nu vill jag inte bli med i något" svarade jag.
Men när jag kom hem 45 min. senare var jag medlem i Facebook.
Några gånger har jag ångrat mig att jag gick med i det, ja visst jag kan ta bort mig. Men sen har fecbook något bra, det är att man heter det man heter. & inget påhittat nickname. :)

Herregud vad jag har hittat gamla klasskompisar sen skolan, vilket är skoj. :) Idag sprang jag på en gammal klasskompis sen högstadiet! Vilket var skoj, för henne sakande jag efter den tiden. :)

Men i bland blir jag sååå trött på folks statusar. Tänkte inaktivera mitt konto snart där. Får se hur länge jag kan hålla mig borta.

Nä nu ska jag se en dokumentär på 4:an om Ätstörningar.

Kramar!!

Heeelt sluuut

Publicerad 2011-05-11 23:51:04 i Allmänt

Vad är det med mig???

Jag kan sova hur mkt som helst & hur länge som helst med. Yrseln har jag kvar med till & från. Kan detta bero på min mens? Äntligen kom den, dne var försenad igen... å äntligen är den som den ska vara. Tog iaf en järntablett idag, ska fortsätta med det i veckan. Hoppas jag blir piggare.

Idag gick jag till skolan, igår orkade jag inte. Pallade inte helt enkelt hade mensvärk deluxe då. :( Förklarade för läraren idag varför jag inte kom igår, hon förstod mig sa hon.

På e.m kom min yngsta brorsdotter hit, hon va hemma från förskolan. Hon har halsfluss stackarn. :( Vi gick & vattnade blommor på kyrkogården hos min mormor & morfar. Filippa vattnade. :)
Sen gick vi en liten promenad & handlade glass, sen hem. Hon lekte paparatsi (hm vet ej hur det stavas) med min kamera. Fick se sen vilka bilder hon hade tagit... jag kan radera hälften... ha ha. Jag lät henne hålla på så hade hon nåt roligt & göra innan hon skulle bli hämtad. Hon var iaf pigg av sig.

Nä jag ska gå & sova nu. Ska till skolan imorgon, sista skoldagen för denna vecka! :) Efter skolan ska jag till Emelie & hjälpa henne med dottern. :) 3 månader är dottern! Gissa om jag längtar, jag älskar små bebisar! :)
Så gissa om jag längtar massor tills jag ska bli faster igen. :)

Bulgur Kyckling sallad

Publicerad 2011-05-11 23:39:54 i Recept

Jag lovade ju att lägga ut receptet igår på min Bulgur Kyckling sallad. Förlåt! 

I min Bulgur Kyckling salladen hade jag:

Salladsärtor (skar de på mitten så de blev mindre)
Tomat
Gurka
Majs
Romanssallad
Ruccola sallad
Piplök
Avokado
Babyspenat
Kyckling (köpte en färdiggrillad)
Bulgur

Till det hade jag Rhode Island dressing & bröd.

Dela upp kycklingen ta bort ben & brosk. Skär kycklingen i mindre bitar. Fixa bulgurn enligt paketet. Blanda ordning salladen med alla grönsaker. Kryddade med salt, svartpeppar & Knorrs Grönsakskrydda. Voilá klart! :)

Varför?

Publicerad 2011-05-10 17:31:06 i Allmänt

Måndagen pallade jag inte skriva ett inlägg. Var på möte hos A.F (Arbetsförmedlingen), efter det tog jag mig en promenad med Emelie & hennes dotter. Dottern var vaken när vi träffades, typ 2:a gången jag ser hennes ögon. :) Hon kunde inte sova för det var för varmt.
Vi gick säkert nån timme, sen satte oss ner & tog en Kaffe, men då ville dottern det. Efter en liten stund tog jag dottern & vaggade så Emelie skulle få lite avlastning. Dottern har blivit mkt mammig, men hos mig gnällde hon ytterst lite. Jag är väl gjord för att ta hand om barn. Så jag höll henne en stund, när hon lades sig i vagnen igen så somnade hon. Men kaffet drack vi ej upp för det kunde vi inte.

Kvällen tillbringade jag hemma i lugnt tillstånd. Har haft yrsel till & från sen i fredags. Inte sådär jättemkt men tillräckligt mkt för att jag ska störa mig på det.

Idag tisdag skule jag till skolan, men vaknade med en dundermensvärk! :( Så jag sov 30 min. innan jag skulle gå på lektion, men efter 30 min. hade inte värken gett med sig, så jag stannade hemma. Jag kände bara för att sova, så vetekudden värmdes & jag sov i flera timmar.
Yrseln är kvar, otäckt. Kan bero på flera orsaker.

Nu väntar jag på att Bulgurn ska koka klart sen ska jag göra en Bulgur Kyckling sallad. :)
Slänger in receptet senare. :)

Kommer ni i håg mig?!

Publicerad 2011-05-08 23:37:38 i Resa/Semester

Ta daa Rocktjejen här igen. :)

Oj oj vilken minisemester jag har haft! =)

Torsdagen tog jag & lämnade byn. :) Kom in till grannstaden tidigare för att inte riskera att komma försent till Sthlms tåget. Man vet aldrig. 
Sthlms tåger avgick i tid. På morgonen ringde min svägerska & frågade om jag kunde åka själv från T-centralen till de, problemet att jag hittar ju inte så bra.
Kom iaf till T-centralen & när jag kom ner & skulle gå till Pressbyrån för att köpa en remsa. Så såg jag var jag skulle kliva på Pendeln. :) Så när jag skulle kolla när pendeln skulle avgå så ringe jag svägerskan. En kvart senare var jag på pendeln. :) & rätt pendel med. Snart nog mötte svägerskan & brorssonen mig. :)
Så nu har jag en till erfarenhet rikare! :)

Vi pratade & pratade & jag lekte med brorsonen lite, han var lite reseverad innan han vågade på att leka med mig. Det var i Påskas vi sågs senast. Jag såg på honom att han kom i håg mig för han log lite i vagnen när vi möttes. :)
Brorsan kom hem sent på kvällen.

På fredagen så kom brorsan hem tidigt för de hann lägga klart asfalten så fort. Svägerskan skulle i väg & shoppa med en vän. Brorsan, brorssonen & jag gick ut & var i en lekpark. :)

Sen gick vi hem, jag fixade mat till oss. :)
Svägerskan kom hem senare, & de skulle tvätta. Så hon skule göra det. Jag, brorsan & brorssonen gick till en annan lekpark. Åh, den lekparken kommer jag besöka mer med brorssonen. Den var kalasbra!! :)
Hade Fredagsmys senare. :)

På lördagen var vi till en bergsklippa precis vid sjön! Underbart väder. Brorssonen sprang runt & var nyfiken. Tror du att han var rädd? Nä, inte alls. Han matade 2 änder med Kex. :) Så han fick 2 nya kompsiar. Ha ha. Jag tycker inte om änder, speciellt när man ska mata de, för då fllockas de runt om en & ger sig inte förrän man går därifrån...
Där fikade vi & myste. :)
Efter ett tag kom mor med. :) Hon kom tidigare. När hon kom så fixade vi lunch & styrde mot Dalarö! Oj oj vilken mysigt ställe!! :) Vi hittade en plats efter ett tag så då satte vi oss ner & åt lunchen. :)

Väl hemma igen så gjorde jag mig ordning igen så jag var redo & gå på konsert!! =)

Efter någon timme åkte jag, bror & svägerskan in till Globen City, vi hann äta på Mc Donald´s innan Cat Stevens.
Kom in i Hovet, kom in fick gå lite innan vi vågade chansa för vi skulle hitta våra platser. Väl framme insåg vi att vi fick kalasbra platser!! =)
Efter stund kom Cat Stevens/Yusuf Islam ut! =)
Vet inte riktigt hur jag ska förklara känslan om hur det var. Ett ord kan jag skriva. Grymt!!
Han är en skojfrisk man, han lurade oss lite. Han berättade lite om några sånger, visade en film för oss. Den handlade om Tunisien har jag för mig (jag är lite halv dålig på engelska) & förstod inte jämt vad han sa.
Han bodde Gävle när han var yngre, hans mamma är svensk. Pappan är från Cypern. Han sa lite på svenska med. :)
2 timmars konsert var det + en halvtimmes paus. Tyckte det var en lång paus, 15 minuter hade räckt.

Jag vågade inte ta med kameran för man får inte det, men sen när vi kom in så var det många som hade kameror. Så jag ångrade mig lite. Min mobil är så kass så jag kan inte ta bilder, har ingen zoom heller. :( Har en stenålderns telefon.

Han körde många hits, men jag & brorsan saknade lite låtar som vi ville att han skulle spela. 2 nya låtar körde han, de var bra. Det är lite svårt tycker jag när man hör en låt, men vet hur den är & så, men titeln kommer man inte på.
En grym känsla kom när han spelade Wild World. :) Likaså Peace Train. :) Tyvärr fick han dålig kritik av Aftonbladet. :( Ska kolla på Dagens Nyheter, får se vad de skriver. Cat hade samma röst kvar än, som han hade när han var yngre. :) Så det var roligt.

Tog lite bilder, får se när jag lägger in de i datorn.

Har nu bestämt att jag vill åka till brorsan & hans familj i sommar för då kan jag ta mig ut till de själv. För då har de ju 2 barn. :) Svägerskan har blivit bra rund nu, har fått lite sammandragningar med. 1½ månad är det kvar cirka. :) Spännande!

Hur har din helg varit?? Vad gjorde du?!

Ett till Musikklipp.

Publicerad 2011-05-05 01:15:25 i Musik




Njuter av denna man på lördag! :) Lite äldre bara, men (säkert) lika bra än! :)

Så fin!! =)

Publicerad 2011-05-05 01:10:17 i Musik



Jag har lite ont om tid & blogga från och med idag & frammåt. Så jag bjuder på lite Musikklipp. :) Får se om jag hinner skriva något inlägg, men jag lovar inget. ;)

Filmtips!

Publicerad 2011-05-03 17:50:53 i Tips

Nu har jag sett filmen om Cornelis Vreeswijk. & jag kan varmt rekomendera den för dig. Om du inte har sett den!

Filmen handlar om Cornelis liv från början, hur han träffade sin första fru, & hur han blev pappa till Jack. Filmen är naken, ärlig & kärleksfull skildring av ett unikt konstnärskap där vi får följa & uppleva stora delar av hans breda musikkalster.
Filmen skildrar även människan Cornelis, mannen bakom scenen som sitt hela liv sökte efter kärlek & bekräftelse.
Jag blev rörd av den, sen tyckte han betedde sig illa mot sin fru & son. Hans sånger fick mig & le & bli varm i hjärtat, för de är bra. Den är 1 timme & 27 minuter lång, men det kan man nästan inte tro, för filmen är så bra så man kan tro att den är lite kortare.

Jag lånade den på biblioteket, vilket är gratis. Gör du det med om du har ett bibliotek i närheten som har filmer. Här i byn får man låna en film i 3 dagar.

Rena mixvädret.

Publicerad 2011-05-03 15:04:59 i Allmänt

Förra veckan var det över 20 grader varmt. Nu har vi runt 8 grader varmt. regn, Hagel & snö har dalat ner från himlen både igår & idag. Jag håller tyst om det, det är ju Vårens väder. & sen om folk får panik att snö kommer igen, så tror de att den kommer lägga sig på marken.
Jag tar det med ro & bryr mig inte om vad folk skriver. För våren är ju så. Det är ungefär som att folk glömmer bort från varje år hur Vårens väder är.

En väns barn hade sagt till min vän så här i dag:
-Mamma, det snöar! lite senare: -innebär det här att sommaren redan har varit? lite mer fundersamt! Barnet är 4 år, tänk vad många bekymmer barn har.

Jag hade Mattelektion idag, tankarna var många. Jag satt & tänkte lite på vad SmallThingsInLife sa till mig i lördags. & jag blev lite taggad. :) & se på tusan efter 2 veckors vila, så kommer jag i håg hur man gör ett divisionstal! =)
Lämnat in Samhällsboken med, vips så åkte 200 kr. in på kontot sen! :) Känns skönt & lämna in böcker, även om jag inte hann klart kursen. Men läraren sa att jag kan spara allt för om jag vill sen plugga Samhäll. Då slipper jag göra om allt sen. :)

Var in på biblioteket & lånade en CD & Cornelis filmen!

  Ska snart lägga mig i soffan & glömma bort Mixvädret för en stund! :) Har hört att den ska vara bra, så jag kommer skriva en liten Filmressension sen om filmen! :)

Ha en fin tisdags eftermiddag!





Min måndag.

Publicerad 2011-05-03 11:52:19 i Allmänt

   Jag & brorsdottern.

                

Brorsdottern lekte med vattnet en stund, hon blev facsinerad hur vattnet såg ut när det kom på en sked. Jag diskade knivarna om du undrar.

   Vi åt Korv i ugn & Potatismos, hade i lite Grön karamellfärg i moset. Det va lite coolt tyckte brorsdottern. :)

Hon kom redan vid 09.00 igår på morgonen & åkte hem frammåt 17.00. Så det är därför jag inte gjorde något inlägg. & igår kväll hade jag annat för mig. :)

Idag är det snart skola igen, första gången efter Påsklovet. Förra veckan va jag hemma för jag blev så förkyld under Påsken. Nu är jag fit for fight! :)

Har lite & stå i med innan jag åker till Sthlm. Blev så jag åker den dagen som jag bestämde med bror.

Nä dax & fixa ordning sig.

Ha en bra e.m alla.

Off knappen är online.

Publicerad 2011-05-01 14:44:41 i Fest/Kalas

Nu är det bättre än tidigare idag. Somna runt 4 i morse... vet inte när jag kom hem, höll inte koll på tiden. För en gångs skull. Ha ha
Hade det kalastrevligt på f-festen! de som va där känner jag bra, å jag känner mig trygg med de med. :) Efter f-festen gick vi mot det ena utestället vi har här i vår by. Inget & hurra för, men jag ger de sen stark tummen upp som lägger sina själar i att fixa så vi bybor får det roligt i bland! Samtidigt hade ett annat uteställe en trubadur med. :) Efter att ena stället stängde tog jag mina runda fötter ner till det andra stället, där det blev mer dans! :)

Så i dag är Offknappen online kan man säga.

Det ringde på dörren här för ett tag sen, men jag öppnade inte. Fick se en pojke på runt 9 - 10 år så gick & sålde något, trodde det va Majblommor. Men fick veta sen att han sålde Expressen + Bilagan! :) Tusan att jag inte öppnade tänkte jag. Han hade varit mycket trevlig av sig sa min grannen/vän. :)

Ringde brorsan för en stund sen, tänkte bara höra när jag fick komma till de i veckan för jag ville åka tidigare så jag kan stanna längre i Stockholm. Passa på & få en minisemester! :) Bestämde en dag med honom, men jag tror jag har ångrat mig. Vill nog åka en dag tidigare. :)

Fick beröm igår med. :) För vad tänker du nu? Jo min blogg. =) SmallThingsInLife var det som berömde mig. Hon är en go tjej som jag inte känner så väl, men jag tycker vi ska ändra på det! ;) Eller vad säger du STIL?! Hon tycker jag har kämparlågor av guld när det gäller skolan. För jag kämpar & kämpar så jag gråter blod i bland.
Senast förra helgen blev jag hånad för mitt problem med matematiken... Vilket jag blev ledsen för men jag stod på mig & förklarade för den personen som hånade mig hur jag tänkte.

Nä nu är det dax & rycka upp sig Rocktjejen.

Om

Min profilbild

Rocktjejen

Igentligen ville jag heta Linduz här, men det var upptaget, så då fick det bli Rocktjejen. Jag är en tjej, som är för det mesta glad. Jag är faster till fyra fina barn. Gudmor/Fadder till en fin pojke, "Moster" till en fin flicka. Har fyra syskon (två av de har en annan mamma), har en mamma, pappa & två bonusföräldrar. Jag gillar musik som är från Punk-Rock-Pop-Reagge. Tex. Ramones, Ebba Grön, Sator, Asta Kask, Crash Nomada (f.d Dorlene Love), Lars Winnerbäck, Pernilla Andersson, The Hellacopters, Bod Dylan, Bob Marley, Melissa Horn, Miss Li, Niel Young, Yusuf Islam (Cat Stevens), Creedence Clearwater Revival, Lisa Miskovsky, R.E.M, Idde Schultz, Nationalteatern mfl.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela