Rocktjejensblogg

En blogg som handlar om mig och min vardag. En blogg som går som en Berg -och Dalbana.

Skulle jag våga?

Publicerad 2012-05-31 23:35:23 i Bloggen

Idag satt jag & filma mig själv med telefonen (har gjort tidigare med webcamen med), har liksom provat & gjort Videoblogginlägg. Men sen har jag raderat det.

Skulle jag våga? Ja, det är frågan det. Många frågor dyker upp i min lilla hjärna, behöver man bara göra inlägget & sen försöka lägga upp det här?
Med min kamera så behöver jag göra inställningar via datorn först vet jag.

Du som vet, vill du va gullig(are) & besvara på frågan.

Annars då?

Idag har jag mått bättre, har bara vart hemma hela dagen (har inte ens varit utanför dörren). FY på mig!
Skulle gå ut & cykla tänkte jag, men det hinner jag i morgon tänkte jag.

Har laddat hem en rolig app också (en gratis), den heter "Guess The Song", man får välja kategori på musik. Sen får man ett antal låtar uppspelade & man ska gissa artisten el. låten. :) Man hade inte många sekundrar på sig & gissa. Tydligen kunde jag lite, för jag fick en del rätt. :)
Den appen har kanske funnits länge, vad vet jag?! Skit samma, nu har jag gett dig informationen.

Nej, nu ska jag gå & nanna kudden. Hoppas jag kommer sova bättre i natt än vad jag gjorde natten till idag (orsaken vet jag). & så fryser jag som en gnu nu på kvällarna, lägger mig i en kall säng, sen under natten blir det så varmt & svettigt så jag tror att jag har svettat ut mig 10 liter svett... blä!! & inte vill jag öppna pga pollen.

Ha en fin fredag alla fina läsare!

Tycker inte...

Publicerad 2012-05-29 21:32:29 i Allmänt

... riktigt om den där pollen som är ute.
Den lilla gula bläiga saken gör så att jag mår sämre än vad jag har gjort tidigare (v)år. I fred. när jag var ute & grillade med gudsonen & hans syster så kunde man se moln som blåste i väg med pollen. :(
Det är värst i år har de (vädergummorna/gubbarna) sagt. JO, tack det har jag märkt tydligt. Hela balkongen är full, lägenheten innehöll pollen med. :(

Städade ordentligt av balkongen & hemmet idag. Skönt!

Jag då? jag mår som en kråka som har ätit hårt bröd i tio år. Hesare, halsont & mer snuva. Var hemma idag från kursen, känner att jag behövde en "krya-mig-dag". Så igentligen var det väll dumt & städa, men men jag måste ju få bort den där gula saken.

Igår var jag till min vän som fyllde år. Hon fick en Solros av mig, fixade en svart kruka & en skylt som såg ut som ett hjärta som det stod Grattis på. :) + ett kort. Hon blev glad för blomman. :) Tror hon har åldersnoja, lite kris. Men som jag har sagt till henne, du ser inte ut som -- år, utan 25. :)

Efter kalaset drog jag & yngsta brorsan in & handlade presenter till far & hans sambo. Sambon fyller på torsd. & far fyller på söndag. & sambon ska ha fest på lörd. så jag tyckte att vi alla syskon kan ju gå i hop & köpa en present i stället att alla fem ska komma med varsin present. & sen kom jag & mina bröder överrens att guldklimparna är också med på presenterna. :) Ska fixa blommor med.

Fixade en present till min vän som fyller på söndag. Ska till henne då, så jag får helt enkelt hålla mig i skinnet på lördag kväll, så jag orkar åka tåg & buss. :)

Nä, nu ska jag ta & kolla runt på nätet, sen blir det avsnitt av B.B igen. Nu på söndag är det finaldax. & jag tycker att igentligen är ingen av finalisterna värdiga vinnare. Men men jag får skylla mig själv, jag har inte röstat (det tänker jag låta bli med).

Ha det bäst min läsare! <3


Födelsedag!

Publicerad 2012-05-28 11:41:56 i Födelsedag

Nej, inte min. Utan en väns.
Hon är en underbar tjej, vi har kanske kännt varandra i snart 10 år, kommer ej i håg riktigt. Vi har pratat om hur vi lärde känna varandra, men ingen av oss har ett riktigt svar på det.
Jag kommer i håg att hon ville bjuda mig på en öl på ena stället här i byn för en massa årsedan. Jag sa: "Tack, det var snällt. Även om det var samma kön av oss två, det hade vart trevligt om det hade varit det motsatta könet". Men jag blev glad att hon gjorde det, tror det blev inkörsporten till vår vänskap.
Träffade henne sen på en Tjejfest (samma tjejfest som anordnas varje år på våren, fast detta hände kanske för sju el. åtta år sedan). Hon flyttade söder ut med sin familj, bodde där i några år, sen kom hon tillbaka med familjen & har sen bott här.
Hon jobbar som Lastbilschafför & har tre fina barn, en fin (vad jag menar med det är att han är snäll) (numera fästman, de förlovade sig i helgen) sambo & en fin hund.

Hon har en blogg, & när man läser den får man en massa tankeställare, positiva berättelser & inlägg.
Denna tjej gör mig glad, hon är en glad tjej & strålar som en sol varje dag! Även om det är grått & trist ute. & även om det är kallt & jävligt ute med.

Vad hon fyller, avslöjar jag ej, det ska man inte göra med en kvinna. :)

Ett stort GRATTIS till dig min vän! Love you!Lugnet slutade med mys!

Publicerad 2012-05-27 23:15:29 i Allmänt

Idag vakande jag lite senare, för jag somnade rätt sent i natt, pga jag kom hem sent.

Satt efter frukosten på balkongen & läste bok.
Helt plötsligt ringde det på dörren, fattade inget. Trodde att det kunde va Mr. S, men det var inte. Jag såg inte riktigt inte vem det var, såg ut som en försäljare, men sen såg jag att det var min bror (han som bor i Sthlm).
Var tvungen & klä på mig en tröja, för jag satt bara i bikiniöverdel & trosor på balkongen.
Han frågade mig om jag skulle med till mor. :)

Ja sa jag, skyndade mig & fixa till mig. Sen plockade de upp mig. Kom upp till mor, guldklimp nr. 2 såg kossorna & ville genast gå till de. Brorsan & han gick dit. Sen gick jag, brorsan, svägerskan & guldklimparna dit.
Jag klappade lite kalvar, guldklimp nr. 3 var nyfiken, ville klappa med. Förklarade lite vad kalaven åt, det låg hö på marken.
Sen gick vi närmare (på ett annat håll), sonen till bonden som äger kossorna var med & han sa att de har 140 stycken. :) Guldklimp nr. 3 ville ta med en kalv hem.
Guldklimp nr. 4 var nyfiken med. :) Svägerskan förklarade att de är från Sthlm, så barnen var tvugna & se kossorna. Ha ha. Jag berättade att guldklimp nr. 3 tyckte det luktade så illa från kossorna förra gången de var hos mor & hennes sambo så han började gråta. Ha ha, då är det illa.

Sen gick mor med guldklimp nr. 3 efter maten igen så han fick se fåren som betade i hagen, sen gick de till kossorna igen. Så hans dag blev verkligen lyckad! :)

Jag frågade om jag fick en kram av guldklimp nr. 3 innan de skulle åka, & det fick jag. Men när farmor ville ha det av honom, så sa han "Nej".

Mor fick Mors dags presenter av oss, hon fick en Apelsinplanta av brorsan & hans familj, men vi vet inte om det var riktiga apelsiner. Jag gav henne en påse Turkisk peppar, hon älskar de.

Åkte till farmor, nu på kvällskvisten med, hjälpte henne & slå in ett paket som hon ska ge till fars sambo. Hon fyller 50 på torsd. har fest nästa helg.
Jag & yngsta brorsan ska åka & fixa present till fars sambo i veckan. Jag tänkte att det är enklast om hon får en present av oss syskon, i stället för att alla fem ska köpa ngt eget.

Nä, nu ska jag ta & sova.

Hoppas din söndag var fin.

Lördag 26:e maj.

Publicerad 2012-05-27 22:59:30 i TV-program

MEN vilken dag & kväll det var igår!! =)

Den började med att jag tog det lugnt, åkte in till grannstaden med gudsonen, hans syster & mamman. Vi gick bland marknads stånden. Gick in på Barn - & Ungdoms festivalen, träffade Gudsonens gudfar då. :) Han spelade sen på kvällen, men det tittade vi inte på.
Vi fortsatte & gå & tittade.
Jag köpte lite gott godis & en Langos, de är ju så goda. Tog en med gräddfil, rödlök, ost & rom. Fick dåligt samvete igår sen, när jag åt ännu mer onyttigt. :( Men men får väll ta en promenad i morgon.

Vi gick till Tivolit, jag offrade & åka med Gudsonen på den störta karusellen, Twister. Jag satt & blundade & skrek "Maaaamma", "Vad har du lurat i mig, Leo?". Gudsonen (Leo), satt & sa: "Lugna ner dig, Linda!!", "Tyst!". Han skämdes över mig... han är 8 ½ år. Hihi.

Sen åkte vi & fikade med en vän till mamman, men hon blev en vän för mig med, satt där & drack kaffe & pratade om gamla minnen.

Åkte sen hem, kom hem, bytte om. Cyklade till gudsonen, hans syster & mamman igen. Vi åt & hade mys kväll framför Eurovision song contest från Baku. Jag hejjade naturligtvis på vår Loreen, men tyckte om Ryssland & Danmarks bidrag med. De var ju så söta de gummorna från Ryssland. :)
& vad bra det gick för Loreen sen då!!! Alla länder utan Italien gav oss röster!! =)
Herregud, jag rös & fällde tårar, då svt intervjuade Loreen efter direktsändningen.

Vilken tjej hon är!! Hon är klart värd vinsten!! =)

Tänk att den lilla tjejen från Västerås, född 1983 tog hem hela vinsten från Eurovision song contest. =)
Slog i genom Idol 2004, kom på fjärde plats då. Hon heter ju Lorine Talhaoui.Loreen, när hon medverkade i Idol.Loreen, när hon tog hem allt från igår! =)

Grattis till vinsten, Loreen!!!

Ja!

Publicerad 2012-05-26 00:22:32 i Fest/Kalas

Äntligen har det blivit klart!!
Mitten av augusti ska jag på Återträff för högstadieklassen! Nu blir det alla klasserna med, förut har det varit på tal om bara min klass el. bara en annan klass. Nä så nu ska alla klasser med! Roligt!

Vi ska vara på ett ställe här i byn, & idag klubbades det! Det är c:a 40 som har sagt ja, men sen är det ju många som inte har svarat. Men en inbjudan kommer att skickas till alla. :)
Det är inget jämt år för oss, utan vi ska ha 17 års jubelium, så du kan snabbt räkna ut att jag gick ut nian 1995. :)
Den här återträffen har jag velat haft för länge sen, älskade min högstadie klass. :)

Så nu längtar jag massor! =)

Jihoo!

Jo jag...

Publicerad 2012-05-26 00:14:15 i Allmänt

... lever.

Trots att sommarvärmen har slagit till riktigt ordentligt nu, men jag klagar inte. Det är dumt, för tänk, det är inte ens juni än. & hur ska det bli när det är juli t.ex? Nä, njut nu för 17:on gubbar! ;) det gör jag! :)

Idag åkte jag, gudsonens mamma & hans syter till ena grannstaden. Vi besökte Ö o B, Pops & Dollar store. :)
Jag skulle ta hand om gudsonen & hans syster nu ikväll, & jag ville grilla med de. & en engångsgrill är ibland så dåliga så man vill bara kasta bort de direkt. Nä, så nu tog jag & köpte mig en mini klotgrill. :)
Oj, vad den fungerade bra med! :) Vi hade en mysig stund, korv, kött, champinjoner & halloumi ost & majskolvar grillades. :) Barnen tyckte det var roligt. Det kom en katt, & snabbt började de leka med den, döpte om den med. Ha ha, den fick heta Kitty. För det var en tjej, & barnen trodde dessutom att den var gravid.


Källa: Bild från Ö o B.

Köpte exakt en sån här grill, rosa & allt. :) det fanns även blå, grön & orange. Men jag tyckte att rosa var finast.
Finns med i veckans reklamblad, 149:- kostar den. Om man tänker efter hur många engångsgrillar man använder på sommaren (om nu man använder sådana vid picknickar & annat), så tror jag att man tjänar bättre & köpa en sån här som jag köpte. :)

Köpte en matta till balkongen med, så nu ligger den på golvet. Det blev genast mycket mysigare & skönare. :) Den täcker ej hela golvytan, men det är bra det. :)

Fy farao vad det har flygit pollen idag (fredag)... & igår. Den har liksom kommit på bordet efter 5 minuters avtorkning. & nu i kväll kunde man se moln av pollen ute. Blä!
Som tur kom det en rejäl regn & åskskur nu i kväll, så nu åkte väll en hel del pollen ner med. Hoppas!!

I morgon (lörd.) ska jag in till ena grannstan på marknad & tivoli med gudsonen, hans syster & mamman.

Nä, nu ska jag ta & knya mig, är trött.


Dax & göra ngt vettigt?

Publicerad 2012-05-23 12:30:59 i Arbete

Jodå det är nog det.
Hittade två jobb igår, min handledare (eller coach som de kallas nu för tiden. Varför ska man helt plötsligt slänga in det Engelska ordet för en svensk handledare?? Någon som förstår??)

Båda var i mitt län, det ena är inom Hemsjukvården & det andra inom LSS - verksamheten. :)
Handledaren sa att det som är inom LSS - verksamheten är skapt för mig. :)

Igår fick vi göra lite test på www.jobbsafari.se. Bland annat ett test där man får se vad man ska jobba med. Ha ha jag ska tydlingen inte jobba inom vården... hm.
Ena altarnativet var: Lantbrukare... ha ha.

De andra atlernativen var:
Försäljning
Hantverk
Chefer i små & medelstora företag
Journalistik
Personlig service.

Kända personer som har samma persontyp (ESTP): Franklin Roosevelt, Madonna (så hon ska igentligen inte sjunga... hihi) & Winston Churchill.

Fanns olika test där, bla. Stresstest. Hoppa in på sidan vettjá & testa dig. :)

Clarionhotell ska ha folk till Arlanda tydligen behöver man ingen utbildning, utan när man ska bevisa för de. Så skulle man va på en scen & undehålla... ha ha. Dax & träna på scenvanan...

Nä, ska ta & skriva ansökningsbrev till de två jobben i mitt län nu. Handledaren skulle titta på de sen. :)

Annars då? Lugnt här, inget nytt.
Har igentligen en massa irriterande saker som jag skulle vilja vräka ur mig men låter bli med det. För jag orkar inte bry mig. Måste sålla bort negativa tankar.
I morgon ringer personen som har hand om särskolan, då får jag veta om jag får mer intro. dagar. :)

Nä, detta duger inte. Här blir det inga barn.Jag & dessa ja... ;)

Underbart!

Publicerad 2012-05-21 21:40:18 i Allmänt

Idag har det verkligen varit underbart ute! Över 20 grader! =) Me like! <3

Jag har mest suttit ute på balkongen & njutit, tills det började krypa i benen, jag tänkte en cykeltur, men ändrade mig & tog en promenad i stället. :)
Det blev en på 1 timme & 15 minuter. Stannade till hos gudsonens farmor en stund & pratade. Som tur fick jag ett glas vatten där, var varmt. :)

& så har jag inte gjort något mer, jobbletandet har jag sparat till i morgon. Måste ha något & göra på kursen. Hihi Vi skulle ha en som föreläser om Självkänsla i morgon. Roligt!! =) Det är viktigt! Så det ska bli intressant & spännande.

Nä ska ta & förbereda mig inför natten, ska bara vänta på kvällens avsnitt av Big Brother, nu är de inne på första finalveckan. Skönt, denna period har det varit mer förskolan än Big Brother. & ändå ser jag på det... hm kan inte riktigt förklara varför jag ser på det.

Hoppas Du hade en bra måndag.

Vad gjorde du efter/före jobbet?


Snart...

Publicerad 2012-05-20 23:23:15 i Allmänt

Jahap söndag kväll igen. Ja jag säger å det, snart är det inte vår, då är det SOMMAR!!
Insåg idag att det är ju snart slut på denna månad. Herregud.

& jag har lite roligt & se frammåt i juni, speciellt i början.

Fars sambo & far fyller, en av mina närmaste vänner fyller & min bror tar studenten. =)

& de som fyller ska ha fest (e.v bara Öppet hus för vännen), så jag vet inte hur jag ska göra. Skulle va skönt & komma hemmifrån & träffa annat folk. Men det visar sig.

Idag har jag slappat, sen tog jag tag i tvättandet. Så nu är kläder & vinterkläder tvättade. :) Båda vinterjackorna får hänga ute under natten, så de får lufta sig. Härligt med riktig luft. :)

Annars har jag tagit det lugnt.

Nä, ska ta en alvedon, sen sova. I morgon måndag igen, har bara ett måste tror jag (än så länge) & det är att ringa om för mer intro. dagar. Ja jag ska även kolla efter jobb.

Hoppas Du hade en bra helg.

Kram


19:e maj.

Publicerad 2012-05-20 13:14:48 i Fest/Kalas

Ja jag missade & skriva igår, det var en händelserik dag för oss alla. Men framför allt för årskullen 1993 från gymnasiet i grannstan. :)
De hade Bal igår. :)

Åkte in med syrran & hennes mor. Mötte brorsan efter ett tag på torget, vilken stilig kille han var. :)
Det första han hade fått av hans baltjej, var en utskällning... Han hade lössnus... ha ha. & det gillade inte hon, så han fick väll använda portionssnus resten av kvällen. Ha ha.

Sen gick kortegen mot en park, där fick de rada upp sig & alla fick fotografera. :)

Vi åkte hem efter en stund, då brorsan lessna på sin mor.
Han var en fin gentleman som bjöd tjejen på moserande vin & skålade med fina glas. :)

Brorsan (till höger) & hans vän.

Brorsan & hans baltjej.

Min fredag!

Publicerad 2012-05-18 23:41:35 i Allmänt

Den har varit hittills toppen! =)

Lugn förmiddag, fick låna min andra Guldklimp på e.m. :) Vi tog oss till en lekpark, vi var där lite mer än två timmar. :) Hon lekte, jag med. Vi gungade, det var roligt. :)
Hon lekte Sjökapten med, & det förevigade jag med mobilen. Riktig fin bild! Föreviga oss båda med. :)

Sen ville syster/faster möta upp oss med, så vi passade på & göra lite mer.

Sen gick vi hemmåt, Loppan (som jag kallar andra Guldklimpen för i bland) duschade & jag väntade i fall om hon skulle sova här. Men det blev ej så.

Kom hem på kvällskvisten. :)

Ska snart gå & sova.

I morgon ska min yngsta bror (min lilla stora bror) ska på årets bal med sin årskurs. :) Han ska klä upp sig med kostym & allt. :) Minns tydligt min bal, hur den var. Så det ska bli roligt & kolla på alla fina uppklädda tjejer & killar.
Jag kommer att föreviga tillfället, för det vill jag. :)

& så köpte jag Lalehs nyaste album med! =) & min favorit sång är med där, så gissa om den blir spelad... ;)
Vårens första dag :) Men Laleh har gjort många bra sånger. :)Ja jag vet.

Publicerad 2012-05-17 15:31:32 i Allmänt

Hej alla (de som finns kvar) läsare. Undra om det är många som läser denna blogg.

Ibland får jag kommentarer från alla möjliga, sen är kommentarer från stammisarna. & det gillar jag! <3
Stor Guldstjärna till er som orkar med mig & min vardag.

Hur är här då?

Idag har jag det bra, ledigt igen långhelg dessutom. Lovely!
Igår hade jag en toppenbra dag, då gjorde jag min andra intro. dag. & jag kan säga att den gick bra. Det var roligt & intressant. :) Jga kände igen några elever & fröknar & personal eftersom jag var där föte tre år sedan. & de kände igen mig med. :) Kul!!
Ska ringa & be om en till intro. dag på varje ställe så jag kan få se lite mer. :)

Annars är det lugnt, ringt samtal idag, va sugen & träffa en vän & hennes familj. Men de hade Herr Feber & Herr Snor på besök så då va det bättre att Herr Snor & Herr feber få försvinna. & sen ville jag träffa mina äldsta guldklimpar men de hade fullt upp. Så jag får träffa de en annan dag.

& sen spelar jag WF & Draw Something herregud vad det vibrerar i telefonen... ha ha. Men jag dyker inte på fånen & spelar på en gång. Ok, ja i bland. Ibland kan jag vänta i flera timmar. Det där prioterar jag inte först.
Jag har förlorat varje WF match... kul jul! ;)
Draw Something är kul med, men har lite svårt med engelskan så ibland åker lexikonen fram, så jag vet jag ska rita. ;) Man vill ju tjäna de flesta poängen ju. ;)

Vill du möta mig i WF & DS så hör av dig. :)

Denna vecka har jag även haft lite grubbel i huvudet, men grubblandet löste sig igår. & idag tror jag att de avslöjades mer. Det handlar inte om mig.
Vill inte säga mer än så. Kan skriva mer sen men det får dröja.

& så har jag bakat årets första Barbarberpaj med! =) & senare ska jag ha årets grillpremiär med. :)
Ska bara ner & hämta upp grillen & så & damma av den så jag kan njuta. :)

Jobbat!

Publicerad 2012-05-14 21:32:37 i Arbete

Ja eller jag har gått min första intro. dag! =) Jag kan säga att det var intressant & bra, vill inte säga mer pga Tystnadsplikten.
Ska få göra en till intro. dag om jag vill, & det vill jag. :)

Smarta jag var framme igen, jag tänkte om jag åker in med 06.30 bussen, så har jag gott om tid & hitta. Jodå, enligt googlemap skulle de ta 16 min. & gå en sträcka... ej då, jag måste ha gått maraton typ... för mig tod det tio minuter, så jag fick vänta 45 minuter... ha ha. Men nu vet jag iaf att jag kan ta en senare buss. :)

Kom hem, kollade runt i skafferi, kyl & frys... ja tänkte jag, vad ska jag äta? det slutade med att jag handlade & gick hem & lagade Fetaost biffar & klyftpotatis. :) + en sallad. :)

Vad har du för åsikt med där med att blanda i fetaost i pannbiffar? Jag är för det. :) Blir så mycket bättre & godare.

I morgon är det dax för kursen, igen. Tyvärr kommer min nyfunna vän sluta i morgon (hon ska börja jobba). Men vi kommer hålla kontakten ändå. :)

& så har jag chansen & gå på 50 års fest i juni. Inbjudan stod i dagens tidning, jag visste redan om den festen. Får se om jag ska gå, blir e.v bjuden på 30 års fest hos en vän.

Nä, dax & fixa mig inför natten, snart är det dax för Big Brother. Ska sova direkt efter det, så jag orkar med morgondagen.

Hoppas du hade en fin måndag. :)

Min lördag.

Publicerad 2012-05-12 13:47:17 i Allmänt

Den började med att jag vaknade före 06.00.... suck.

Jajja, jag låg i sängen & laddade hem lite appar, tydligen har jag bäst mottagning där... skumt. Jajja, men nu har jag tre appar till med busstider från tre områden. :)
Västmanland, Södermanland & Örebro. Länstrafik heter apparna sen söker du på orten.

Sen somnade jag om. :) Vaknade en timme senare, satte då på P4, men jag somnade om rätt snabbt.
Vaknade runt 11 igen. :)

Har ätit frukost, ringt storebrorsan för vi ska reparera min cykel. :) Men nu får jag vänta på honom för han & brorsdöttrarna (Guldklimp nr. 1 & 2) är & shoppar kläder. :)
Sen bär det väl ut dit, om han inte bara tar cykeln. Det visar sig, men jag skulle vilja med ut, har inte sett brorsdöttrarna på ett tag.

Annars är det lugnt här. Spelar WF & chillar.

Vädret då? Ja enligt min mobil så är det varierande molnlighet. Solsken & regn med andra ord. Rena höstvädret med andra ord.

Längtar till nästa lördag lite, då ska min yngsta bror på bal. :) Kostym klädd & fin. Vill in & kolla på honom, minns min bal så mycket, så jag hoppas han får det trevligt.
& den 8:e juni tar han på Studenthatten på sig. :)

Nä, dax & göra ngt vettigt kanske... hihi.

Ha en trevlig lördag & ta hand om varandra.
Gör inget som jag inte skulle ha gjort! :)


Fredag.

Publicerad 2012-05-11 11:12:58 i Allmänt

Och en regnig sådan. El. det har regnat de senaste tre dagarna typ.
Bra att det kommer vatten, så slipper det ta mer eld i gräs & dyligt, & sen tror jag att alla ungdomarna håller sig lugna med. Men det visar sig på måndag om jag hade fel... ha ha.

Vad ska jag göra då idag?

1. Söka jobb.

2. Städa.

3. Hämta en levererad påse med hemodlade grönsaker. :)

4. Slappa.

5. Ha fredagsmys.

Vad är dina planer för idag?

Ha en fin helg mina läsare!

Lyckodag!

Publicerad 2012-05-10 14:25:41 i Vänner

1. Träffat en vän & hennes son, sonen föddes 13:e april. Så du kan snabbt räkna ut att han är snart en månad gammal! =)
Tror jag inte behöver säga hur mysigt det var! ;)

2. Nu har jag fått intro. dagar för Särskolan!!!!!!!! JIHOOOO!! Hoppar glädjehopp!

3. & nu ska jag träffa en annan vän & hennes två barn! =)

Bästa torsdagen på länge!! =)

Ledig dag.

Publicerad 2012-05-09 15:28:33 i Allmänt

Japp, idag är jag ledig. Ledig från kursen. :)
Här är det bra, är dock förkyld vaknade vid 8 i morse & kände av förkylning & halsvärk. Men nu mår jag bättre.
Har dock gått på toa, åt lite bröd (av det jag bakade igår) & det verkar inte vilja stanna kvar... så nu hoppas jag att du slipper det om du bakar brödet. Kan bero på att jag hade i oliver & soltorkade tomater, men det tycker jag är knasigt. Men men. Brödet var förövrigt gott!

Regnat har det gjort, massvis. Regnet smattrade på balkongtaket, & jag somnade in djupare då. Vaknade vid 11 igen. Sovmorgon deluxe.

Hade tydligen hänt mordförsök här i byn i natt, & igår misshandel + rattfylla... oj oj. & min by är en liiiiiten by med c:a 9000 invånare. & jag märkte ingenting av dessa saker.

Nä, jag ska ta & fixa lite saker nu, känns som att dagen bara flyger fram nu. Har inte gjort ett skit idag. Ska leta jobb, så min handledare blir glad. Nog för jag kollade efter jobb igår, men det var inga intressanta.

Hoppas du har det bra med.

Enkelt bröd.

Publicerad 2012-05-08 23:50:04 i Recept

Ja nu kommer receptet för det där brödet jag bakade tidigare i kväll. :)

Jag hittade det på Arla.se, klicka på "Sök recept", "Enkelt  brödet".

Jag hade i svarta oliver & soltorkade tomater, det blev kalasgott! :)

Innan den sista jäsningen.

Färdigt! & kalasgott!

Broccolisoppa.

Publicerad 2012-05-08 23:45:24 i Recept

http://receptfavoriter.se/recept/broccolisoppa.html

Igår fixade jag en Broccolisoppa. Hittade den på internet, på Receptfavoriter. Om du går in på länken här ovan så får du du receptet. :) Det var enkelt & gott.

Skär den gula löken i mindre bitar. Fräs på den i några minuter i olivolja (jag hade     Rapsolja).

Dela på Broccolin (om du har färsk). Stammen skulle visst vara med, men det hoppade jag. Fräs broccolin med löken.

Häll på en liter vatten med grönsaksbuljong. Låt soppan koka upp i 5 minuter.

Om du vill ha en krämigare soppa, ha ner en deciliter Creme Fraiché (kokbar). Koka soppan tills den känns bra. Om du vill ha en tjockare så använd 2- 3 msk Maizena mjöl som är utblandat i lite vatten. Rör ner i omrörning. Jag hade lite vetemjöl utrört i lite vatten, det fungerade bra. Låt dne puttra/koka tills du tycker den är bra. Krydda med salt, vitpeppar, citronjuice el. vitvinsvinäger.

Jag tyckte den var god. :)

Lycka till.

Jag bakar!!

Publicerad 2012-05-08 19:24:53 i Recept

Jag laddade hem Arla kökets app idag, hittade ett enkelt matbröd, det är gjort av vetemjöl.
Men mina tankar flög fritt, så när jag kom hem så handlade jag Svarta oliver & Soltorkade tomater. :)

Nu jäser degen, sen ska jag baka ut den. :) Den som väntar... får se hur det blir, man ska tydligen platta ut degen på plåten. :)

www.arla.se, klicka på "Sök recept", brödet heter "Enkelt bröd".

Bild kommer sen!

Vecka 19

Publicerad 2012-05-07 13:37:36 i Allmänt

Hej nya veckan & ny dag igen.

Ledig dag & skönt väder, kan man klaga då? Nej. :)
Iofs kan jag klaga på en grej, mina två nylagade tänder i ena nedre käken... inte roligt alls. Bedövad nu. :( Men hellre det än att jag skulle ligga där nere i en timme & ha ondare. Kände av ilingar i tänderna under lagningarna. Tandsköterskan var trevlig & gjorde mig lugn. :)
Sprytan gjorde så ont så jag spände mej i hela kroppen, tårarna kom fram & jag kände mej som fem år.
Sen låg jag & blundade & tänkte roliga saker, tänkte på helgen som flög förbi. & vad jag gjorde för ett år sedan!
Ja denna dag för ett år sedan var jag hos brorsan & hans familj i Sthlm. Vi var ut till Dalarö, var till en sjö, åt god mat, sen avslutade vi dagen med en konsert på Hovet med Yusuf Islam (Cat Stevens). Så gissa om jag fick bättre tankar! :)

Handlade lite grönsaker, så jag ska leta på en Broccolisoppa på nätet ska försöka göra en sen, så jag slipper tugga så mycket idag. :) Bedövningen har börjat släppa mer & mer, men jag törs inte äta än.

Ja det var min första dag (än sålänge) på denna vecka.
Träffade två vänner med, trevligt! :)

Ha en fin måndag.


Ja, så kände jag mej idag.

Seg som sirap.

Publicerad 2012-05-06 22:47:20 i Fest/Kalas

Japp idag har jag varit seg som sirap. Jag hade det trevligt i går på Tjejfesten, vi var runt 24 stycken tror jag. Vi fick god välkomstdrink, god mat (Pastasallad & fläskfile som var marinerad i två olika marinader), exotiska frukter. :) Kalasgott. :)
Efter det fick vi Ostbricka, kex & ost. :) Också kalasgott, de hade en Vitlöksost som är så himmelsk god!! Ska försöka ta reda på namnet, osten finns här i byn på konsum. :)

Det blev lite lekar, en musiklek, man skulle gissa på olika artister, låtar som är med i filmer, filmtitel & filmrecesent ja det var roligt! Mitt lag vann inte, men vi var lika glada för det. :) Vad gör det om 100 år? ;)

Lite dans blev det med, från början hade festfixarna fixat ett band som skulle spela, men avbokade de för pga det få festdeltagarna.
Jag klev upp & försökte dansa som Loreen, men misslyckades... ha ha.
Kom hem runt 00.00 tror jag. Jag tog fotografier, men jag vill respektera de andra, så inga bilder kommer att läggas upp.

Sen fick jag för mej & träffa Mr. S, så det blev av. :) & där stannar den historian. ;)
Kom hem runt lunch idag, hem & duschade. Sen cyklade jag ner mot campingen, för där var det Medeltidsmarknad, inte så mycket & köpa, mer att titta på i stället. :) Det var några som hade "Baklucke loppis". :) Köpte inget, köpte en Vildsvinsklämma i stället, typ som en bröd med kebab, fast med Vildsvinskött. Kalasgott!! :)

Följde med en vän hem, stannade där & åt tillsammans & hjälpte henne med lite saker som hon ska göra i morgon. :) Vi åt Kycklinghamburgare. :) Gott.

Nej, snart blir det sängen, så jag är pigg när jag ska laga mina två hål i munnen... ja i tänderna. Mysigt, nä inte alls. Men lika bra & göra det innan de blir större.

Fest.

Publicerad 2012-05-05 15:34:33 i Fest/Kalas

Det blir fest i kväll för min del. & typ 24 andra med...
Ja det var typ 20 anmälda... trist för systrarna som anordnar. Men men vi får göra det kul ändå. Så får alla andra som blev bjudna skylla sig själva. ;)

Ha en fin lördag alla. :)

Min fredag.

Publicerad 2012-05-05 12:09:42 i Allmänt

Jag städade & donade här hemma, så jag har det fint till helgen. Men just när jag skulle vädra sängens madrass så började det regna. Men men den fick luft iaf, kanske inte så smart av mej & vädra när man har pollenallergi, men i år har jag inte märkt av det lika mycket (än). Skönt & få vädra iaf.

Solcellslamporna funkar fint på balkongen, blir dock ett mindre sken än vad jag trodde, men men det var mysfaktorn jag jagade efter. :) Kan fotografera någon kväll så får du se hur det är.

Gjorde inte så mycket mer sen igår, kvällen gick åt att titta på en film, Sömnlös i Seattle. Sen blev det Big Brother. Verkligen kaos i det där huset... Nej, jag kan inte svara på varför jag ser på det där. & vad tänkte jag med när jag höll på att ansöka dit med... det var min granne/vän som ville att jag skulle ansöka... men jag avbröt ansökan. & det känns fint nu när jag ser på programmet.

Ja just jag är med i Word Feud fällan nu... har förlorat varje gång... orutinerat ja jag vet. ;) Hojta till om du vill adda mej. :)

Nä nu ska jag ta & göra annat. Ska fundera också om jag ska på fest i kväll med. Tjejfest med massvis med tjejer under ett tak bara. Säkert god mat & så. & bra underhållning, men jag är inte på festhumör riktigt. Får se hur det artar sej.

Min torsdag.

Publicerad 2012-05-03 21:16:15 i Shoppat

Torsdagen har varit fin! =) Inte bara vädret utan allt! :) Idag fick jag pengarna!! Äntligen! :)

Jag åkte in till grannstaden för att lämna in polis pappret till chefen. Nu ska hon ringa mina referenser, sen hör hon av sej när jag ska få göra intro dagar. =) Hoppas jag får göra de snart!!

Mötte upp den nyfunna vännen, vi lunchade i hop. En Ceasar sallad slank ner + en loka päron. :)
Sen shoppade jag lite, två toppar, ett par byxor & fem par strumpor.

Sen åkte jag hem, skyndade mej till frisören. :) Sen klippte jag mej (ja inte jag men frisören). Nu blev det en likadan frisyr, fast kortare hår. :) Fick höra några komplimanger ang. frisyren av folk på byn.
Hade beställt fyra öl från Systembolaget som inte finns med i sortimentet, så jag var & hämtade ut de. :) Det blev KIZZ ölen på 33 cl. Har aldrig smakat de förut, så det ska bli spännande.

Sen gick jag hem med raska steg, för jag var rejält kissnödig... ha ha.
Sen var jag till apoteket sen fick jag hämta en leverans hos mor, på hennes jobb. ;) Jag fick lite grönsaker, Piplök & ruccolasallad. :) Det är mycket godare med egenodlad ruccola, den är mer starkare.

Nu kommer det bilder på shoppingen + frisyren. :)

Byxorna är från Kapp Ahl. :) Kalassköna!!

Topparna är från Känsla och Smak.

Strumporna är från Kapp Ahl. Perfekt till sommaren när man ska ha de i gympaskorna. :)

& så var det frisyren...Ja den blev som den förra, fast jag bad om att få kortare hår på sidorna & nacken. :) Blev nöjd! :)

Jag hann inte...

Publicerad 2012-05-02 20:20:03 i Shoppat

Ok, jag hann inte fotografera pajerna vid lunch idag, det va mkt annat som skulle fixas, så jag glömde bort det.
Sorry läsarna. Jag skäms.

Min dag har flytit på bra, hittade allt på Biltema. Min cykel gick sönder, sen har jag haft mors hela tiden.
Önskade mej en ny cykel när jag fyllde, fick pengar som bidrag till en ny.
Men sen kom mors sambo på att det är bara att köpa nytt bakhjul som är oväxlat.
Idag åkte vi & fixade allt, så nu har jag fixat allt som ska vara på en cykel. :)
Ny sadel, Cykelpump, Cykelkorg (hänga på styret), hjulreflexer, vanliga reflexer, lysen både fram & bak, bakhjul, slang & däck. Hittade mera som jag ville ha, Solcellslampor (ska ha de på balkongen), reflexväst & en tändare.
Tror jag fick med allt där. ;)

Biltema ligger bland ett shoppings center typ, ungefär som Ullared. :) Jag var in på Elgiganten & köpte skal & skyddsplast till min "bebis", men nu har jag problem hur jag ska få på skyddsplastet... alltid ska det va nå't...
Var in på Chilli med, oj oj jag säger bara VILKEN AFFÄR!! Jag älskar den!! Tur att jag inte visste kontos saldot... ha ha.
Handlade sen på City Gross, nja jag tyckte inte om den, vissa varor var väll billigare. Men ingen butik som jag tänker besöka igen tror jag. Mötte på två vänner där med härifrån. :)

Nä nu ska jag titta lite på Arga Snickaren, har tvättstugan med. Äntligen fick jag tvätta, hade slut på tvättmedlet så nu går tvättmaskinen varm där nere.

Hoppas du har haft en bra onsdag.

I morgon bär det av in till grannstan, kunde inte lämna in polispappret idag så jag ska göra det i morgon. & då ska jag även luncha med nyfunna vännen med. :) Roligt!!

Sen ska jag klippa mej! =)

Oj...

Publicerad 2012-05-02 10:35:44 i Recept

Jag hade visst inte receptet på Purjolöks & Fetaost pajen här...

Ok, jag ska slänga upp det senare idag, håll utkik. Förhoppningsvis kommer det en bild på pajen med. :)

Tjo hej.

Publicerad 2012-05-02 10:30:48 i Allmänt

Andra inlägget i maj månad! =) Välkommen sköna maj! :)

Igår fick jag lust & cykla, jag cyklade mot en ås här i byn som heter Jägaråsen. Gjorde två stopp på cykelturen, stannade vid Rundelborg, där var Drottning Kristina en gång i tiden förr & gjorde en ridbana. :)

& Johan III:s jakt slott är också belagt där. :) Riktigt fint var där uppe nu, grönt & fina blommor. Mälaren var blå & fin, vattnet blänkte. :)
Cyklade vidare mot en badplats, jag trodde flertal gånger att jag hade cyklat förbi den, men tillslut kom jag till den. Hade inte vart där sen 17 år sedan. Skamligt, ja jag vet. ;) Var riktigt fint där med.

Var riktigt underbart & cykla, var ute i två timmar. Hejjade på en vän när jag kom från Jägaråsen, sen träffade jag henne på Konsum, hon frågade mej vad jag hade gjort, när jag sa vad jag hade gjort. Då sa hon bara att jag inte var klok... ha ha, nej jag vet jag är inte helt riktig sa jag då. Ha ha

Idag ska jag bjuda mor på lunch, det blir en varsin Purjolöks & Fetaost paj. Jag köpte små pajskal, perfekt när man inte vill göra en hel stor. :) Recept på pajen hittar du bland Kategorin "Recept". Till det ska bli en sallad. :)

Vi ska åka till en grannstad & göra lite olika saker. Ska bla. till Biltema & fixa nya cykelsaker, så min gamla cykel kan bli fixad. :) Sen får City Gross ett besök med. :) Skulle vilja till någon butik som säljer mobilskal med, måste ju skydda min lilla bebis. ;)

Efter stadsbesöket ska jag lämna in polis pappret till Särskolecheferna. :)

Ja nu fick du veta vad jag har för planer för denna onsdag. :)

Min valborg.

Publicerad 2012-05-01 12:00:44 i Högtider

Den började med att jag njöt av solen & värmen i flera timmar på balkongen. :) Lovely!

Sen tog jag en promenad på två timmar, riktigt skönt! =)
Kom hem, snabbduschade & byttekläder, sen tog jag cykeln & styrde mot en vän & hennes familj. :)

Fick Köttfärspaj där. :) Vi satt & pratade lite & drack lite gott. Sen cyklade vi mot majbrasan, en riktig fin. Raketerna sköts upp med. :)Fin solnedgång, tyvärr blev det knas med kameran.

Fetaost och Oliv biffar.

Publicerad 2012-05-01 11:53:26 i Recept

För någon vecka sen åt jag Fetaost och Oliv biffar, de hittade jag på recept hos en annan bloggerska.

Jag gjorde bara som en vanlig Köttfärssmet som man gör till Köttbullar el. vanliga biffar.
Förvällde ströbröd & matlagningsgrädde (mängden är efter personer, jag tog för två personer).
Sen hackade jag svarta oliver och skar fetaosten i bitar. Blandade i den förvällda ströbrödet bland köttfärsen, hade i salt och peppar, matlagningsgrädde & ett ägg, blandade lite, sen hade jag i oliverna.
Fetaosten hade jag gömde jag i biffen just innan jag skulle steka de.

När biffen hade fått en fin färg runt omkring, så la jag de ner i en ugnsform in i ugnen på 200 grader i 10 minuter. Under den tiden gjorde jag en sås som var med vatten, turkisk yougurt & matlagningsgrädde, sallt & peppar. Lät den puttrade en stund, sen la jag ner biffarna i såsen.
Till de hade jag kokt potatis & grönsaker.Blev en mindre bra bild fick jag se sen... biffarna gömdes under såsen...

För mer extakta mått & mer information gå in http://www.bloggfamiljen.se/matplatsen. Victoria som driver matplatsen la receptet i "Färs" och i "LCHF".

Om

Min profilbild

Rocktjejen

Igentligen ville jag heta Linduz här, men det var upptaget, så då fick det bli Rocktjejen. Jag är en tjej, som är för det mesta glad. Jag är faster till fyra fina barn. Gudmor/Fadder till en fin pojke, "Moster" till en fin flicka. Har fyra syskon (två av de har en annan mamma), har en mamma, pappa & två bonusföräldrar. Jag gillar musik som är från Punk-Rock-Pop-Reagge. Tex. Ramones, Ebba Grön, Sator, Asta Kask, Crash Nomada (f.d Dorlene Love), Lars Winnerbäck, Pernilla Andersson, The Hellacopters, Bod Dylan, Bob Marley, Melissa Horn, Miss Li, Niel Young, Yusuf Islam (Cat Stevens), Creedence Clearwater Revival, Lisa Miskovsky, R.E.M, Idde Schultz, Nationalteatern mfl.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela