Rocktjejensblogg

En blogg som handlar om mig och min vardag. En blogg som går som en Berg -och Dalbana.

Lite nytt.

Publicerad 2012-06-27 20:37:27 i Allmänt

       
 
     
 
    
 
  
 
 Tog & cyklade till en blomster butik här i byn nu på kvällskvisten.

Kom hem med lite nya blommor, en prydnadskula av porslin samt en "sten" med texten Välkommen.
De andra bilderna tog jag bara för du ska se hur jag har det på balkongen. :) Jag älskar att sitta där ute, så du kan förstå att det där getingbo't störde mig. :( & nu hoppas jag att de inte kommer fler getingar, eller jo de får komma men inte bygga bo. På fred. kommer en firma som ska bekämpa här. :) Hoppas de gör något så man slipper getingarna.
 
Om du undrar varför jag inte lägger upp bilder sen Midsomras är det för jag tog bilder på så många barn & vuxna, & jag vill inte lägga ut bilder på personer på internet utan tilllåtelse.
 
Kram

PUST!!

Publicerad 2012-06-25 19:48:21 i Allmänt

Så ja, nu kan jag andas ut helt!
När jag har jobbat så här på sommaren i den andra kommunen så har det krånglat med busstiderna på helgerna. Jag kan inte komma in el. hem. Jag är körkortslös (fortfarande). & varje sommar blir jag orolig.
För två år sedan & förra året fick jag vara "inneboende" hos en vän. I år kunde jag inte sova hos henne för hon har blivit sambos.
Men för någon timme sen, så ordnades allt för mig! =) Ska nu få sova hos gudsonens morfar & hans fru. Känns bra, vet var de bor & så. Även om jag får gå en bit till & från jobbet, men det gör mig inget. Hellre att jag får gå en bit än att ta taxi hem el. boka hotell el. vandrarhem.
Men nu ska jag försöka ringa på lägenheter i grannstaden. För jag vill jobba mer i höst inom vård -och omsorg & inom Särskolan. Fick ett nummer till en hyresvärd igår, så jag ska ringa i morgon. :)
 
Till en annan irriterad grej...
Var in på apoteket här i byn idag efter jobbet. De hade strul med registreringen av receptbelagda varor de kunde inte registrera varorna, eller jo det kunde de, men det tog lång tid. & helt plötsligt säger kassörskan "är det någon som inte ska handla på recept, så kan ni komma före". Jag hade inga recept belagda varor, så jag började gå frammåt. Nej självklart ska en äldre herre fram & testa om han kan betala sina receptbelagda varor ändå... SUCK... Varför testa, när han såg att kunden innan fick vänta länge för att köpet skulle kunna gå igenom... kassörskan frågade honom sen om han var tvungen & ha sina varor idag. "Nej", svarade han då...
Undra om man blir så sniken el. vad jag ska skriva när man blir äldre...
Om jag blir sådan, så hoppas jag att någon yngre säger till mig.
 
& så har regnet hittat tillbaka med, roligt. Nej, inte det minsta. Ända till torsdag ska det regna tydligen. :(
& så kunde jag inte byta med någon på jobbet heller, så Guldklimp nr. fyra får inte sitt paket av mig på lörd. han blir ett år då. & mor, jag, storebrorsan & hans barn skulle åka & fira guldklimp nr. fyra.
Jag ska nu jobba helgen, jajja lika bra så jag får pengar sen. :)
Det blir min första jobbhelg på sommaren, känns bra. :) 18 timmar ska jag jobba totalt. :)
 
Inga getingar har synts till idag, vilket jag jublar för. Men jag tror att de håller sig borta när det är regnigt ute. & det blåser rätt mycket med. Ringde hyresvärden ang. detta iaf, & de skulle maila ett företag som kommer & bekämpar getingar. För jag vill att de kollar så inga andra bon är byggda. :) Så de kommer väll, när vet jag inte.
 
Något annat nytt har inte hänt.
Nu ska jag mysa ner i soffan framför "Lotta på Liseberg". & i morgon börjar "Allsång på Skansen". :)
Men nästa vecka kommer Ernst igen! :)
 
Ha det bäst mina fina läsare.
 
 

Oups.

Publicerad 2012-06-24 22:44:46 i Allmänt

Nu gjorde jag sådär igen... Vänta flera dagar innan jag skriver igen.
Finns ni läsare kvar???
Om ni gör det, en stor ros till er som står ut med mig. ;)
 
Här då? vad har hänt?
Jga har jobbat, jobbade Midsommaraftonen, gick bra. Kom hem på e.m, åkte direkt till min storebror & hans familj. Vi var vid dansbanan, stången kläddes, blev så fin. Barn & vuxna dansade. :) Jag var brevid & fotograferade. :)
 
Efter firande åkte jag hem, andades ut, sen cyklade jag hem till ett par vänner. Där grillade vi & myste. God mat, lek med barn & annat. :)
Kom hem runt 23.30. Satte mig ute på balkongen med tända ljus. :) Mysfaktorn var hög.
 
Här om dagen började jag misstänka att jag kunde ha ett getingbo under balkongbordet... Ja igår välte jag bordet. Ja mycket riktigt, det var ett bo där. Jag vågade inte ta bort det, fick ringa efter vänner, mannen tog bort det. Sen sprayade han hårspray på bordet & getingarna. Det var effektivt, de dalade ner & dog. :)
Idag kollade jag efter felr getingar & e.v bon. Men hittade inga bon, som tur.
Sprayade hårspray på getingar som kom, för de letade efter bo't. Köpte Radar senare, sprayade runt med det, fick syn på en geting då. Sen har jag röjt lite där ute med, så jag kan va säker.
Hyresbolaget har fått en anmälan om detta genom Securitas, så de kommer säkert ringa mig i morgon. Jag vill att de ska komma, så de kan leta efter fler getingar & e.v fler bo'n.
 
Annars har min helg varit fin & trevlig. :)
 
Ha det bäst.                                                        

Men oj...

Publicerad 2012-06-20 22:47:01 i Allmänt

I lördags skrev jag sist, finns ni kvar mina läsare? Ho ho...
 
Jag är kvar, jag lever, men har haft lite ont om tid & blogga.
Jag har börjat jobba nu! =) & det fungerar bra. Är inom äldreomsorgen, trivs bra med jobbar med dementa. Mer än så tänker jag inte utttala mig. P.g.a tystnadsplikten. Ska nu jobba in i mitten av augusti.
 
Annars då? Jorå det funkar bra med allt annat, inte med jobb. För de lyser med sin frånvaro. :( Men men jag ska sätta mig & kolla efter när jag är ledig nu snart. Jag ger inte upp, jag vill hitta ett jobb, så jag kan slippa & kanske hamna i FAS 3. För det vill jag undvika!
Min mens är tillbaka igen, den har strulat med... men det är som ett brev på posten (ja man kan skicka det än, postlådorna finns kvar). ;) fattar noll av min mens. Men jag är konstig nog lycklig att den kommer.
 
Idag tog jag min farmor ut på äventyr. Vi gick till hennes väninna, på vägen dit stannade vi på torget. Hon handlade potatis & jordgubbar. Man fick köpa fyra liter jordgubbar för 100 :-. Så vi delade, så nu har jag två liter hemma, & vad de var stora & goda. Gjorde mig en Smothie av några gubbar! =)
 
Jag använde c:a sju jordgubbar, delade de. Hällde på Vaniljyoghurt, mixade. Klart! Kalasgott!
 
Midsommar står för dörren på fredag, jag ska jobba, på dagen, sen är jag ledig resten av helgen. Vet inte riktigt vad jag ska göra. Har lite funderingar, på e.m vet jag redan vad jag ska göra. Ska till min barndomsby & fira med storebrorsans familj & med mor. På kvällen tror jag att jag ska va med på samma ställe, får se. :)
 
Vad har du/ni för planer? :)
 
Nej, nu ska jag ta & kolla lite efter kläder, sen ska jag sova. :)
 
Ha det skönt! & om jag inte skriver igen före midsommar, så får du ha en kalastrevlig midsommar! =) Tänk på det där med alkoholen, den förstör med än vad du kan tro! Barnen lider mest! En vit högtidsdag/afton är det bästa!
 
  

Födelsedag

Publicerad 2012-06-16 12:34:37 i Födelsedag

Idag fyller mina vänners dotter tre år (ja både mamman & pappan är mina vänner). Kommer i håg denna dag för tre år sedan, fick ett sms av mamman. Att de hade fått en tjej. Har fortf. kvar sms:et. :)

Dottern är ett oblygt barn, när hon var yngre så var hon blyg, varannan gång för mig. ;) Varför vet ingen. Nu pratar hon på som aldrig förr, jag är nog en liten favorit för henne. Hon säger "min Linda" när vi träffas. En gång förklarade mamman att det är hennes Linda. Båda hennes barn fattade noll (de har en son sen tidigare). Nu bryr vi oss inte. :)

Hon ska få en klänning & en börs (eller vad man säger) av mig. Vädret kund eju ha varit bättre, men enligt yr.no så ska det bli bättre senare i e.m. Vilket jag hoppas på. :) Det har spöregnat hela f.m.

Jag funderar radera mitt WF konto, för jag orkar inte, det är inte lika kul nu som tidigare. Jag raderade mitt D.S konto idag. Orkade inte med det, så nu vet du det Mia . :) Jag återkommer kanske.

Nä, nu ska jag ta & städa.

Kram

Nytt utseende.

Publicerad 2012-06-15 23:13:48 i Allmänt

Hej.

Jahap så var "vi" ute från EM Fotbollen. Trist, men jajja grabbarna gav iaf lite. Jga var hem till grannen tilllika vännen & kollade på matchen.
Trevlig stund, tack vännen för för du ville umgås. :)

Har varit barnvakt till mina äldsta guldklimpar idag, syrran kom med. :) Vi var ute & lekte i en lekpark, sen hem & fixade mat. Sen hann vi inte göra så mycket mer.

Ja, så har bloggen fått nytt utseende. Fattar noll av allt. Men men ge mig lite tid, så så fattar jag kanske snart. ;)
Hade tydligen ett annat utseende med, men tog & bytte design nu, för det hade kommit nya. :) Tack för det Blogg.se.
För dig som undrar om jag ska byta bloggportal (som jag nämnde för nån vecka sen) så har jag fortf. inte bestämt mig. Det visar sig.

Nä, funderar sova nu. Ska på kalas i morgon, min väns barn blir tre år. :)

Ha det fint.
Kram

Utelämnad.

Publicerad 2012-06-13 20:11:00 i Arbete

Här har du mig igen. :) En tjej med mer erfarenheter, lycka & vatten i örat... det sistnämnda är bra irriterande. :(
Har haft så sen igår morse... idag har det låtit mest.

Idag var jag på Lyftteknik kurs (har sagt detta till några), & två av de sa: "Va, luftteknik, vad är det?"...

När man är i en lift, så är man ganska så utelämnad. Jag fick prova & bli upplyft från golvet med en golvlyft. Det kändes lite äckligt, dels för man ser lyften uppifrån, sen inte se hur det är, man bara känner. När man är i luften så känns det som att man ska trilla ur skynket, men det gör man inte.
Det är nyttigt & göra så, får så känner säkert en brukare sig. & sen är det lite roligt med. :)
Vi provade på manuella flytt med, vet hur man ska göra, men det är bara bra & friska upp minnet. :)

På e.m hade vi info. möte om semestervikariatet. :) När jag skulle in på mötet, så gick jag till ett rum, där inne satt det några & jag frågade. En av de som satt där inne, var en gammal kollega sen jag jobbade här i kommunen (på ett korttidsboende för barn & ungdomar med funktionshinder). Hon ska jobba på samma ställe som mig, fast hon är Sjuksköterska. :) Roligt!! :) Jag gillade/gillar henne massor.

Sen gick jag mot stan, hittade på ett par gympaskor på Din Sko. Kalasbra skor, det är bara att sticka ner fötterna, inga snören behövs knyta el. kardborrar heller. Kan ta ett foto på de, så får du se. :) Förökte leta reda på de på Dinsko.se men hittade de ej.

Nä, nu ska jag ta & se om det är något bra på Tv.

Ha det fint.

Studentbilder.

Publicerad 2012-06-12 21:35:33 i Högtider


Bildförklaringar, (fr. v högst upp)
1. Brorsan på skolans balkong.
2. En nybakad student.
3. Syrran & brorsan.
4. Brorsan & hans klass.
5. Tårtan.
6. Ett syskonkort + tre av syskonbarnen.

När man träffar sina bloggläsare på riktigt...

Publicerad 2012-06-12 20:18:31 i Mina läsare

Hej hopp. Läget är trött här, annars bra. Förkylningen är mycket bättre. :)

Idag var jag in till grannstaden på kursen, gjorde inget speciellt. Eller jo, jag hittade en jobbannons från samma stad. Så jag skrev ett intressebrev. Ska fixa det, sen ska jag söka. Det är om att bli timvikarie inom Vård - och omsorg. Det som jag har försökt & blivit i antal år. Nu skrev jag lite mer på intressebrevet om varför jag vill jobba. Så håll tummarna kära ni. Om jag kommer in på vikarielistan, så kan det e.v bli en flytt. :) För nu vill jag satsa stenhårt på Särskolan & vård - och omsorg.

Jo, jag gick omkring på Lindex, för att kolla på present, min väns barn blir tre år i helgen. Hittade en liten börs eller vad man säger. + en klänning. :) Vännen sa att hon får ärva mest från storebrorsan, så det kan ju va kul & få något eget. :) & börsen kan hon ju få nytta av. :)
Jag såg en tjej & hennes barn där inne, jag har följt hennes blogg ett tag. & hon läser min blogg med, så det var riktigt roligt & träffas i det riktiga livet. Fast vi har träffats förut (vi har en gemensam vän) + att hon gick på gymnasiet samtidigt (fast hon är två år äldre).
Det var trevligt & träffa dig Carin. :)

Kom hem senare eftersom jag var på stan, men det gjorde inget. Gick & handlade lite. Sen hem, sen i väg igen. Jag var & kopierade betyg, inför i morgon.
Jag ska på Lyfttekniksutbildning & Info. möte om semestervikariatet. :) Spännande! Jag vet att två från min USK:a utb. jobba där, men vi kommer kanske inte jobba i hop. :/

Nej, nu ska jag leta efter om jag kan se på tv. Det var ont om bra program. :) Jojjo, fotbollen ja. Men jag ser bara Sveriges matcher. Orkar inte ens kommentera gårdagens match...

Ha det bäst.

Instagram.

Publicerad 2012-06-11 18:05:54 i Allmänt

Ja, så även jag har nu skaffat mig Instagram. :) Det var väll på tiden. ;) Har haft funderingarna ett tag, men ville få lite mer information. :)

Du hittar mig där med namnet Linduz79. :)
Om du har Instagram, & vill ha en till följare, så kommentera så jag kan lägga till mig. :)Ha det bäst! :)

Fest i dagarna två.

Publicerad 2012-06-10 17:19:23 i Högtider

Tjo hej.
Här har du en sliten & trött Rocktjej. ;) I fredags var det som tidigare skrivet dax för student firande. :)
Det var väldigt kul. :) Var till brorsans skola & tittade, han var lycklig när han gick ut på skolans balkong. Fick se honom där, sen kom han ner till oss. :) Av mig fick han en röd ros & en hund för att hänga runt halsen. :)
En stilig student var han, svart kostym, svarta skor & ljusblå skjorta. :)

Sen bar det upp mot stan för att se när alla studenter åkte runt på traktorerna & vagnarna. Åtta varv räknade brorsan ut att de åkte...
Sen bar det ut till far, där vi fick smörgåstårta & fika. :) Brorsan blev glad för presenten. :)

Efter det gick jag med ena brorsan & hans barn till storebrorsan för att sova där. :) Blev uppe ett tag till. :)

Igår var jag hos storebrorsans & hans barn hela dagen. Åkte bara hem en kort sväng, sen ut igen. Ville hellre umgås med mina syskon & alla syskonbarn. På kvällen kom det folk, vi blev många, vi åt grillat. :)

Fick säkert mat nu hos far & hans sambo, men jag valde & åka hem till lugnet. Så nu vilar jag öronen totalt... ;)
Hjärtat är helt nu, precis helt. :)

Slänger in en bild på brorsan i ett annat inlägg. Vet ej när, för jag måste tömma kameran. :) Så håll utkik. ;)

Hoppas din/er helg var fin & du/ni hade kul.

Vad gjorde du/ni?


Studentpresent inhandlad. :)

Publicerad 2012-06-07 23:04:20 i Högtider

Tack Skatteverket för pengarna! =) Känns toppen!

Idag var jag med en vän till en blombutik, det finns en massa andra inredningssaker där med, ibland vill jag ha många saker, men idag blev jag bara "Nä, jag vill inte ha något".

Åkte till mor, hon va på sitt jobb. Hon skrev ut ett kort till min brorsa som tar studenten i morgon. Jag fixade ordning det, hon ändrade om lite med texttypen & annat.

Sen åkte jag, storebrorsan & guldklimp nr. 2 in till stan för att köpa present till brorsan.
Vi hittade ölglas av Lasse Åberg. Tror att de glasen är de klassika presenten till en student, men jag tycker de är fina ännu & att de funkar & ge bort. Vi köpte två, guldklimpen fick bestämma motiven. :)

Det blev dessa motiv. :) Först tyckte hon ett annat motiv i stället med den bilden med studentmössan. Men jag fick se de glasen, då bytte vi. :)
Tror att brorsan tycker de blir bra, han svarade aldrig vad han önskade sig.

När jag kom hem, så bytte jag bara kläder, sen cyklade jag till en vän. :)

Jag har!

Publicerad 2012-06-05 20:04:49 i Mina läsare

Hej alla!!

Läs upp nu (ja jag kan ju inte skriva Hör upp...)

Jag har skapat en ny blogg på en annan bloggportal, men jag lämnar inte ut adressen än. Vill skapa lite mer där & komma i fund hur det är & om det är något & ha.
Men jag har denna blogg kvar, & om jag trivs så självklart kommer jag länka till den bloggen!! =)

Detta har jag funderat länge på. ;)

Kramar

Men vad roligt då...

Publicerad 2012-06-05 17:42:14 i Shoppat

Eller inte alls...

Jo, nu får jag lämna in min lilla bebis på lagning. :( Jag fick den (Samsung Galaxy S II) i mitten av april. & i slutet av förra veckan så började den krångla. När jag pratar med folk så låter det som att jag är i en tunnel el. i ett rör. Eller så brusar det.
Ska få en lapp hem i slutet av veckan, så jag får posta telefonen. Roligt va'? Svar: nej.

Någon annan som har el. haft det felet med???
Ge mig ett svar så jag vet.

Tror...

Publicerad 2012-06-05 00:26:57 i Allmänt

att de två barn som jag pussade godnatt på i kväll (ja jag vet att klockan är efter 00.00) kommer att trivas bra i sitt nya hem. Mamman bor där med & så har de sällskap av två hamstrar med.

Jag sa att jag älskar de, fick samma svar tillbaks. Känns bra i hjärtat. Halva hjärtat är lagat nu, nu skriker det lite efter mina yngsta guldklimpar. Men jag tror att jag får träffa de i helgen som kommer.

Har jag sagt att min yngsta bror tar studenten?? Va? Ja han gör det, nu på fredag! Han den "lillskiten" som föddes när jag gick i årskurs sju. Han som fick sina äldre syskon som idoler, han som rymde från sin förskola med två andra kompisar (han var då runt 4 år) till sitt hem för att visa sin koja för kompisarna, han som hade en idol som var vän med storebrorsan (direkt när han fick se den killen, så sprang han fort fram, slängde sig om honom & kramade.

Nu är han 19 år, 1,95 lång, 47 i skostorlek. Spelar innebandy med ena herrlaget. Är rätt duktig med.
Nu tar han studenten från Energiprogrammet, han ska jobba som Rörmokare sen. Men först ska han gå lärling i två år. Jobb har han fått med, han blir inte arbetslös (som sin storasyster)... nä han börjar på måndag! :)
Roligt för honom.

Hittade en rolig bild på honom på f.b. :) Den som han är med sin baltjej.Fr.V: Brorsan & hans baltjej (från i år). Brorsan på plan (från i år med). Brorsan & syrran (måste ha varit runt 1998), brorsan (1999).

Födelsedag!

Publicerad 2012-06-03 20:53:06 i Födelsedag

Idag fyller min far med, hur mycket behöver jag inte nämna. Men snart fyller han jämt igen.
Hans sambo fyllde i torsd. & igår hade hon sin fest, & far blev firad då med.

Han fick present av oss barn & barnbarn. Han fick Stödstrumpor för han & sambon ska ut & resa.
Sambon fyllde jämt, så hon fick två presenter, ett presentkort på Hemtex & ett par stödstrumpor med.

Festen var trevlig & mycket folk. God mat, & gott fika. :)

Hade en klump i mage, den började växa i torsdags, & denfanns hela tiden i går kväll med. Den försvann när jag skulle hem. Jag hade lite oro i kroppen med, men jag märkte att jag inte behövde ha det. Men den fanns där hela tiden ändå på ett sätt.
Varför, kanske du undrar? Jo, min far har varit klumpig & dum mot mig förut när han är alkoholpåverkad. & nu är jag trött på det.
Träffade släktingar & andra folk, det var trevligt. Mitt kusinbarns(han som lämnade oss i höstas) föräldrar var där, & det var så skönt & se de glada. Bekantens (som lämnade oss i höstas) föräldrar & syskon var där med, det var skönt & se de glada med. Min kusins man höll ett tal om kusinbarnet & bekanten, de finns fortfarande nära oss, det kommer de alltid vara med.

Födelsedag!

Publicerad 2012-06-03 20:44:19 i Födelsedag

Idag fyller en kär vän till mig 30 år. :)

Vi lärde känna varandar för sex år sedan (på hösten). Vi båda gick på en "jobbsökarkurs", & snabbt umgicks vi.
& sen dess har vi haft kontakt med varandra. :)

Hon bor nu i ena grannstaden kan man säga, lite utanför med sin familj. Hon är nu tvåbarnsmamma, har en sambo & en hund.
Hon träffade sin sambo genom en datingsajt på internet, fränt. =)

Har varit hos henne idag & firat henne. Var trevligt, fick god mat & gott fika.

Hon är en fin, kär & snäll vän som betyder mycket för mig. Vi lärde känna varandra snabbt. :)

Om

Min profilbild

Rocktjejen

Igentligen ville jag heta Linduz här, men det var upptaget, så då fick det bli Rocktjejen. Jag är en tjej, som är för det mesta glad. Jag är faster till fyra fina barn. Gudmor/Fadder till en fin pojke, "Moster" till en fin flicka. Har fyra syskon (två av de har en annan mamma), har en mamma, pappa & två bonusföräldrar. Jag gillar musik som är från Punk-Rock-Pop-Reagge. Tex. Ramones, Ebba Grön, Sator, Asta Kask, Crash Nomada (f.d Dorlene Love), Lars Winnerbäck, Pernilla Andersson, The Hellacopters, Bod Dylan, Bob Marley, Melissa Horn, Miss Li, Niel Young, Yusuf Islam (Cat Stevens), Creedence Clearwater Revival, Lisa Miskovsky, R.E.M, Idde Schultz, Nationalteatern mfl.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela