Rocktjejensblogg

En blogg som handlar om mig och min vardag. En blogg som går som en Berg -och Dalbana.

Gråter lite...

Publicerad 2011-08-31 12:45:41 i Allmänt

jag gråter lite idag, ja mest i hjärtat. Varför, jo det är ju sommaren sista dag... jag njuter av den här dagen. Ska strax bege mig ut igen på balkongen & njuta av solen!

I morgon är det 1:a september, ja den månaden kan ju vara varm & fin med. Men det är ju då som hösten blir officell.
I morgon fyller min ena kusin 40 år med, tror jag. Måste nog kolla upp det, hon bor inte här. Så hon blir ej firad, kanske genom ett sms. :)

Nä ut på balkongen!

Kram!

  

Födelsedagsbarn!

Publicerad 2011-08-31 12:42:20 i Födelsedag

Barn & barn, hon fyller 30 idag! Vem? Jo min vän som jag har kännt i lika många år. =)

Hon & jag växte upp tillsammans på landet lite utanför byn som vi båda bor i idag. Vi bodde grannar från hon var nyfödd & jag var 2 ½ år. Husen låg 50 m från varandra. Dessa 50 m sprang vi, cyklade, gick & busade på.
Vi två lekte med alla som bodde där ute, alla var med alla. & vad roligt vi hade! =) Vi var närmare 30 barn & ungdomar som lekte tillsammans. Ett riktigt barnställe.

Vi var inte som våra klasskompisar, de ville utforska byn lite. Vi som bodde där höll oss därute, vi var på äventyr, byggde kojor i träd, gick bland bäcken & gärden. Vi tältade & sov mkt i en annan kompis "lillstuga" som den kallades. Det var en liten friggebod. Vi umgicks & vi smög på grannars hus & skrämde de.

Vi tog hand om en grannes bagge & vi hade honom i vännens "stall", det var inget stall, men vännen skaffde sig en häst senare & då blev det ett stall.
Kan inte skriva här vad vi gjorde, för vi gjorde en massa saker. Kommer ej i håg allt.

Vi tog bussen in till grannstaden & utforskade där med, det var skoj, första gångerna som man var ensam i en större stad utan sina föräldrar. 

Vännen hade en vit häst (hon har nyss lämnat bort honom) hon & en kompis till henne var ute & red i byn som vi bodde i. Mednas de var ute & red som hände det en olycka. Vännen fick en hov rakt i ansiktet & det var nära tinningen & ögat. Hon åkte in till sjukhuset, oprerades. & jag var i skolan när hon låg på sjukhuset & var riktigt orolig, för det handlade om liv el. död. Det var en mycket allvarlig olycka. Jag tror jag inte har berättat det för vännen. Men jag var så orolig så jag kunde inte koncentrera mig på lektionerna. Jga kommer i håg att jag pratade med en klasskompis till mig i skolan (som vet vem vännen är med & hon höll på med hästar med själv). Så hon stöttade mig. :)
Jag tror jag var in på sjukhuset & hälsade på, kommer ej i håg så mycket.

Vännen tyckte att musik var spännande, hon skapade ett band tillsammns två andra tjejer, de hette Ovarium. Vännen spelade trummor & de fick lite spelningar. :) De släppte en skiva med, men tyvärr den har jag ej. Så jag kan ej skriva om det var många el. få låtar på den. 

Vännen träffade sin sambo på det stället som de repade på. Slussen kallas det stället där repade många band & där hade de fester & spelningar. :) 

För 4½ år sen fick vännen & hennes sambo (som är en gammal klasskompis till mig) sitt första barn, det blev en son. Två år senare fick de sitt andra barn, som blev en dotter. Nu säger barnen "Min ....." när jag kommer dit & hälsar på. För någon vecka sen sa vännen, "nä det är min ..... för vi lekte i hop när vi var 3 & 4 år". Barnen blev lite tysta, men dottern ropade "Min ....." när jag kom dit i lördags. :) 

Vilka goa & fina barn de har skapat med. 

Idag ska vännen & en bekant till mig springa Blodomloppet, jag håller tummarna att de kommer på en bra placering. 

GRATTIS LINA PÅ DIN 30 ÅRS DAG!! =)  <3

Nyhetsflödet ekar tomt

Publicerad 2011-08-30 22:41:39 i Allmänt

Tjo hej alla läsare.

Här är allt bra, jag är bara lite mer förkyld bara (inget som får mig & stanna i sängen el. säga nej till en vän dejt).
Hormonerna sprudlar inom mig & de är inte goda... så du kan gissa vilken vecka jag har. Det har varit upp & ner i mitt humör idag & några dagar sen. Jajja, jag får hålla mig i skinnet så inga medmänniskor får negativa ord av mig.

Har ej hänt så mkt nytt här, har tagit promenader både igår & idag. :)

Längtar mest till torsd. när jag ligger på massagebänken & får Rygg - & nack massage i en timme. :)

Nä nu ska jag inta sängposition, så får jag hoppas att jag somnar fort.

Hur har Du det då?

Modet flög i väg. Men humöret stannade.

Publicerad 2011-08-28 23:20:07 i Fest/Kalas

Igår hade min äldsta vän 30 års fest hemma hos sig. Hon & hennes sambo hade fixat & gjort fint i tältet som de hade hyrt av sambons jobbarkompis.

De hade ställt upp borden i mindre grupper så man kunde välja vilka man ville sitta med. Jag satte mig med en gammal paralellklasskompis sen låg - mellan & högstadiet, en bekant & värdparet & vännens bror.
Vi satt & pratade om allt möjligt. Hade det riktigt trevligt.

De som kom var nära vänner & familjemedlemmar till vännen & vännens sambo. Jag kände igen alla. :) Några av gästerna hade sina barn med, & de lekte & stod i mest. :)

Vi fick grilla våra egna grillspett, de hade fixat ordnng Fläskkött, kyckling & grönsaksspett, de fick man grilla själv + Halloumiost. Sen fick man ta sallad, potatissallad, Purjolök & Feta Ost paj, lite olika såser. & allt var supergott!! =)
Till fikat serverades det Kladdkaka, i en av de var det Mint i. & det var gott med. Senare på kvällen kom snacket fram, chips & dipp. :)

Sambon hade kört till Linköping för att köpa en liten bar + 2 barstolar som de hade i ett hörn i tältet. Sambon stod där hela kvällen & serverade oss gäster olika drycker. :)

Tiden gick & gick. Jag tvekade om jag skulle dra till öltältet som var vid campingen för att möta upp andra vänner, men insåg att jag skulle få betala 100 :- för att vara där i en timme el. två timmar. Tyckte det inte var värt. Så jag stannade hos vännen. Vi kom överrens att det var ju mycket bättre, för där i tältet rymdes det många & vi slapp trängas, barmannen var trevligare, & drycken var gratis! =) Så jag dissade årets byfest som stort sett alla andra bybor var på. Jag är en person som inte vill göra som alla andra... ha ha.
Nä men jag ville stanna hos vännen för hennes fest var rolig! & det var trevligt & träffa vänner & bekanta som jag inte har sett på många år (några av de).
Lina, vännen hade gjort en myshörna i tältet med, 2 sköna fåtöljer med ett litet bord i mellan, den hörnan utnjyttades flitigt. :)

Jag skrev ett brev/tal till vännen som jag helst kanske velat läst upp för alla, men det var för några gäster så jag skulle fått stått där framme & blivit röd i ansiktet (lika röd som en tomat). & jag kan se den bilden framför mig, & jag ville undvika det. Vännen sa att det gjorde inget, hon läste brevet, likaså några till. & jag fick beröm för det. Minnen dök upp på vännens näthinna. & skratt med. På brevet hade jag satt fast 2 fotografier, ett på henne när hon var tonåring & ett när hon & jag låg på köksgolvet i mitt barndomshem & var runt 3 & 5 år. :)

Hon fick en tekanna, en temugg, en tesil (på änden satt det fast en liten minityr tekanna), lösviktste (grönt te, hette Lira Lina), ett ljus, en slickepott, en kökshandduk, en kantarellspåse & en brytbönspåse. Hon blev glad för alla presenter. Jag sa att de värdefullaste presenterna hon fick låg i hennes kyl som var i tältet (det var kantarell & brytböns påsarna). Hon fick några fotografier på henne sen hon var barn, tonåring & vuxen).

Jag skulle åka hemmet runt 02.00 el. 03.00, men då kom det värsta Åskvädret & regnet. Lina & jag & en till stod & tittade på blixtrana det var magiskt, de lyste liksom upp himmlen. Helt faschinerande!! Sen kom regnet & vi satt i tältet & myste. Sen gick vi in, men då slutade det regna & jag cyklade hem, så jag var hemma 04.30...

TACK ännu en gång Lina för jag fick komma på din fest! Det var en av de roligaste festerna jag har varit på! =)

Idag söndag var det segt, trött men inget mer. På e.m åkte jag & mor ut till storebrorsans familj. Svägerskan fyller i morgon, men vi firade henne idag. Hon fick skrubbvantar, mascara, nagellack & ett ljus av mig. Hon blev glad för det. Vi fick leka leken "Leta nyckel" i stället "Gömma nyckel". Storebrorsan skulle åka & jobba, men jobbnyckeln hade kommit bort. & brorsans bonusbarn sa att brorsdöttarna hade haft den, men båda två nekade... men den yngre klättrade upp på teveskåpet & sa "den kan vara här, tror jag"... men sen stack hon i väg... hm hur ska man tolka det. Sen skojade brorsan med de & sa "Hämta fram nyckeln nu!". Båda sa "Jag vet inte var den är, jag har inte sett den"...
Jag vet inte om de har hittat den. Vi letade fågel, mittimellan & fisk... jag kände i blomkrukorna med. Brorsan kunde låna nyckel av deras granne, men ändå liksom.

Medans vi var där & fikade så ringde fars sambo till svägerskan. Hon & hennes mamma var på IKEA (& det ikea varuhuset är nybyggt & är skitstort & stor omgivning till. Så de hade gått & letat efter bilen i en halvtimme, sen kom de på att de ställde bilen på andra sidan av varuhuset... ha ha. Jag har ej varit där än, så jag kanske ska vara tyst...

& min nya mobiltelefon fungerar toppen bra! & jag kallar den redan för min älskling! =) Jag kan facebooka, twittra, föra över bilder till datorn, MP3:a, & ja mycket mer... ha ha tänker du nu säkert eller REDAN... Och säger jag då, jag har haft min andra telefon sen 2006, & med den kunde jag ringa, sms/mms:a, radio funktion. Men den har krånglat närmare 20 gånger med... men men den var min älsklingstelefon!
Mor hade stickat ett fodral till min nya älskling, men ska sticka nytt igen för jag vill ha ett stängningsbart lock med tryckknapp på.

Oj vilket inlägg, men insåg att detta inlägg kunde bli en roman. Men men nu har du fått vetat vad jag har gjort under helgen.

Ännu en bild.

Publicerad 2011-08-28 05:00:28 i Tips

Så ser Elvispen ut en Philips Daily Collection 175 w, så nu vet du Pernilla alias Buba. Och ni andra som var nyfikna. Matkassen innehöll en massa olika matvaror.

Miljövänligt!

Publicerad 2011-08-27 13:20:25 i Shoppat

Oj oj nu är det köpstop för mig på flera månader... ha ha.

Kom hem idag med en ny Elvisp (den förra fick jag av min ena faster när jag flyttade hemmifrån för 11 årsedan). Så nu äger jag en ny, Philips. & så kom jag hem med matvaror från Willys.
& sen kom jag hem med en ny mobiltelefon. En SonyEricsson J1oi2 Elm, Pärl Rosa. 5,0 megapixlar.

Visst är den fin!? Jag gillar den! Tänkte på dessa telefoner innan: HTC, SonyEricsson Experia (den där med skjutlucka på sidan) den fanns i veckan, men återkommer i sortimentet på tisdag igen, för den var så billig. Eller en sån här som jag köpte. För jag gillar igentligen inte telefonerna med touch.

Åh jag längtar till i kväll. Satt inatt & skrev ett litet tal el. brev eller vad man säger till Lina. Vi har ju kännt varandra hela livet. Så jag skrev ner vad som har hänt genom åren. :) Får se om jag vågar ta mod & läsa det...

Idag är det härligt väder med, 25 grader varmt & sooool!! =)

Ha det bäst!

Titta vad jag har gjort! =)

Publicerad 2011-08-26 22:17:46 i AllmäntJapp, detta var Cliffhangern!! =)

Tidigare i veckan ringde jag & bokade en klipptid hos en frisör som jag har aldrig varit hos tidigare. Idag klapp jag mig, eller ja Britt-Marie.

Vad tycker du?

Jag är supernöjd! & nu har min granne/tilllika vän färgat håret på mig med, i Mandel Caramellfärg. :)

Har även shoppat lite åt mig. Samt presenter till min vän som har 30 års kalas i morgon + min ena svägerska.

I morgon ska jag handla mat samt en ny mobil! =) Jag ska ta SonyEricsson oskulden. :) Får se vilken modell det blir.

En sista blick... & Cliffhangern.

Publicerad 2011-08-25 21:35:50 i Arbete

Fick en kommentar av min fina vän Lina. Tack. <3

Cliffhangern är inte gjord än, men den kommer göras i morgon e.m. :)
Så håll ögonen på Rocktjejens blogg i morgon kväll, när kan jag inte svara på nu. :)

Idag torsd. var det min sista arbetsdag på sommarjobbet (igentligen på sönd. men är ledig fred. - sönd.) & jag sa nu på jobbet att jag är upptagen i helgen, så jag kan ej jobba.
Just när jag skulle gå & trycka på Hissknappen, så vände jag mig om & tittade en sista gång på jobbets korridor & kände: Hoppas jag får återkomma! Fick sorg i hjärtat, för jag vet inte om jag var där för sista gången eller inte.

Nu har jag kommit hem, njuter av att vara hemma. Älskar mitt hem! =)

Köpte en present till min vän som jag har fått vara inneboende hos under sommaren. Hon blev glad. :) Hon fick 2 kökshanddukar (varav en av de har Blåbärspajs recept, den andra hade litet Ordspråk). + ett litet Prydnadshjärta, som hade en text.

Nä nu ska jag göra andra bullar - för här blir det inga barn gjorda... inte för delen i den riktiga världen heller.Dessa tankar

Publicerad 2011-08-24 11:28:11 i Allmänt

med den rubriken syftar jag på vad jag skrev i förra inlägget. Jag menar att de tankar är inte lätta & tass med.
Men nu får jag säga att det är inte bara han som får mig & känna mig låg i humöret. Utan det är en grej till som kommer förändra mitt liv totalt. Jag väljer att inte berätta mer om det, för det är för privat.

Mina vänner som jag litar på får veta grejen.

Idag är det mitt sista kvällspass på sommarjobbet, i morgon gör jag mitt sista jobbpass. Vilket får mig & lite ledsen. Jag har trivits verkligen jättebra på jobbet. :) Vilka fina boende & kollegor jag har haft i 8 veckor. :)

Ska ta & kolla efter en gång till i min Sju sorters kaks bok, & tänka efter vad jag ska e.v baka. Vill bjuda mina boende på fika i morgon. :) Jga har en lite tradition att jag brukar bjuda på hembakt fika på min sista arbetsdag när jag har sommarjobbat. :)

På fred. ska jag & Emelie & hennes dotter till ena grannstaden. Jag ska shoppa & e.v göra en sak som jag har inte gjort på snart 1 år. Får se om det blir så. Vad det är tänker jag inte avslöja nu... ;)

Nä kakboken nu va.

Ha en fin lilllördag.

Kan man?!

Publicerad 2011-08-23 00:42:12 i Kärleksdravvel

Ibland får jag lite tankar om den dära killen jag träffade ett tag. Vet inte hur jag kan kalla vår situation. Vi trivdes tillsammans, jag tyckte om att somna brevid honom & att vakna upp med honom.
Samtidigt tyckte/tycker jag att det är skönt att inte ses, för vi båda inte visste vad vi ville.

Jag mailade iaf honom & skrev vad jag tyckte & tänkte... & det var/e jag glad för.

Men kan man sakna en person nu fast man inte har setts på länge? Han lämnade fina fotspår i mig & mitt hjärta. Han sa många fina saker & han fick mig & bli starkare inom mig.

Jag har nog inte vågat insett än att vi kanske har slutat ses. Har jag känslor än? När folk frågar mig om honom så säger jag: Vet inte, jag orkar inte bry mig. Men samtidigt vill jag bara släppa honom & sluta bry mig. Men det är inte lätt, jag var ju kär ett tag. Är jag det än? Hm. Den tanken har jag fortf.
Han har inte det lättaste jobbet (eller jo han tycker det) men jag tycker att hans jobb är jobbigt. Nu är han hemma (tror det iaf, har inte hört el. sett honom). Får se om vi ses till helgen när det är hejdundrandes kalas i byn.

MiaPiaFia, jag kan känna igen din & din sambos situationer, även om jag inte var tillsammans med honom.

Nä nog om detta dravvel... jag vet det är patetiskt det här med mina inre tankar, vet inte om du gillar det. Men det ger jag blanka f*n i för det är min borg här!

Han finns i en del av mitt hjärta, även om han gjorde mig besviken. Han va/är en av ärligaste människorna jag fick lära känna.

Ibland blir det som man inte har tänkt sig.

Publicerad 2011-08-22 14:04:58 i Arbete

Vaknade med förkylning & huvudvärk. :(

Har sjukanmält mig idag. Men sa att jag kommer i morgon. Har vilat i över 2 timmar nu.
Ska vila mer så huvudvärken försvinner.

Jajja, hoppas de fick in en vikarie.

Men mår man inte bra, så mår man inte bra.

Hoppas Du mår bättre.

Ha en bra dag.

Ännu en dag med vänner. + ett recept.

Publicerad 2011-08-22 00:03:32 i Recept

Söndag idag, det betyder att det är dax & jobba i morgon igen.

Jobbar fyra dagar & kvällar tre av de. Som tur fick jag jobba dag när jag gör min sista dag. Ska försöka baka något gott till de boende till den dagen. Får se om jag lyckas. Ska fundera ut vad bara.

Idag fick jag det tråkigt på e.m så jag tog en cykeltur till min vän & hennes familj. :) Till sist hjälpte jag de & sätta i hop ett stort (10 x 6 m.) partytält som jag & många fler ska vara i nästa helg.

När jag kom hem stod en papppåse utanför dörren, mor hade kommit med den hit. I den innehöll det Kantareller (mycket), äpplen, gurka & brytbönor. Så jag har rensat brytbönorna & kantarellerna, så nu är de packade i påsar & väntas att få plats i frysen. Äpplena skalade jag & skar i mindre bitar, så jag kan göra något av de. :) Älskar brytbönor & kantareller. Jag skulle vilja bli duktigare & laga mat, så jag ska nog kunna våga på & göra en riktig stek med potatis, sås med svampen. *det saftas redan i munnen*

Igår gjorde jag en god sallad:I den hade jag:

Gurka
Majs
Chili
Salladsblad
Purjolök
Soltorkade tomater

Sen hade jag på
Vitvinsväger
Rapsolja
Italiensksalladskrydda
Salt
Svart peppar.

Vän vecka

Publicerad 2011-08-20 23:55:21 i Vänner

Igår var jag ute & gick en promenad med en fin & kär vän. Åh vad jag tycker om henne!! =) & vet du, hon tycker om mig med. :) *Lycka*

Efter promenaden kom hennes vän & vännens son (jag känner iofs vännen med, hon är min syssling). Så det var roligt & prata med de. De är 4 år äldre än lilla mig, men det märks inte (jag är lika kloka som de, för de kan ju inte va yngre...)

Sen igår mot kvällningen var jag på en invigning av byns vattentorn. Det har fått en ansiktslyftning. :) Det har blivit ett Innovationstorn. Var in (tog lite foton) & vad fint har blivit. Högst upp var det en terass, därifrån kunde man se en 3 mils radie omkring vår by. Detta är sveriges första Innovationstorn. Dä du! =)

Gick & handlade i ösregnet, sen hem & fixade "Sommar med Ernsts", (jag kan inte stava hans efternamn, men jag tror att du vet vem jag menar). Han gjorde en smarrig paj i onsdagens avsnitt (tyvärr det sista), & jag provade & göra den. Meeen va god den var!! =)

Sen var jag så trött så jag avslutade min fredags klockan 23.30... ja jag somnade rätt fort sen. :)

Idag lördag har jag inte gjort så mycket. Frammåt kvällen gick jag & handlade lite, sen hem & slängde i hop Chokladpudding för min granne tilllika vän skulle komma. Skulle ha gjort en Kladdkaka, men ångrade mig i sista minuten. & vännen erkände att hon gillade Chokladpudding mer än kladdkaka... så det blev perfekt! =)

Så två puddingar åt pudding... där fick jag till det! Det va vännen som kom på det...

Jag känner mig glad & freds inom mig, för jag har hunnit träffat vänner under denna vecka medans jag var ledig. =) Känns underbart!

På måndag hoppar jag på't det igen (jobbet alltså) sen jobbar jag i fyra dagar, sen är det dax & säga hejdå till boende & kollegor. Åhh jag kommer sakna alla!!

Idag är det fösta dagen som jag har kännt mig lite gladare efter vad som hände i onsdags. Känner irritationen än i inom mig. Vet inte vad jag ska göra, för jag vill ju ha böckerna el. pengarna. Får ta en tankeställare.

Nä, ska ta & rota fram en film nu, så kan jag fortsätta med lördagsmyset.

Ernst Kantarellpaj

Publicerad 2011-08-19 22:23:25 i Recept

Antal portioner: 6

Pajbotten
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
Fyllning
1 st purjolök
1 dl soltorkade tomater, i olja
1.5 dl bladpersilja
400 g kantareller
4 st ägg
2 dl mjölk
2 dl grädde
100 g västerbottensost
salt och peppar efter smak
smör till stekning.

Gör så här

Pajbotten
Blanda smör och mjöl, gärna i mixer.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen.
Om tid finns så låt degen vila 2 timmar i kylen.
Tryck ut degen till ett tunt lager i en pajform.

Fyllning

Hacka purjolöken i grova bitar ca 2 cm tjocka.
Hacka sedan de soltorkade tomaterna och persiljan.
Stek på kantarellerna tills de släppt vatten och fått en fin gyllenbrun färg. Salta och peppra gärna.
När kantarellerna är redo så tillsätt purjolöken, tomaterna och sist persiljan.
Vispa ihop ägg och grädde och mjölk.
Strö ut de stekta grönsakerna i pajskalet och häll sedan över blandningen.
Riv till sist över västerbottensosten och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10-15 min.
Servera med en fräsch sallad som den är eller som komplement på en kräftskiva.

Bild: Min egen.
Receptet är taget från http://www.recept.nu/1.321859/ernst_kirchsteiger/paj_pizza/mjol/ernsts_kantarellpaj.

Jag gjorde en sallad på:
Chili (inte så stark).
Tomat
Rödlök
Svarta Oliver

Sen hällde jag på lite Rapsolja, saltade & pepprade.

Insändare

Publicerad 2011-08-18 18:50:21 i Skolan

Nu har jag skickat in en insändare via internet till våran lokala tidning.

Jag skickade in en insändare om mina böcker som ska vara inlämnade... (vilket jag inte tror att de är) men nu har jag iaf skrivit en insändare. Skrev med mitt nummer med, så det visar sig om någon hör av sig.

Eller så tar jag med mig en killkompis el. en av mina bröder & åker till tjejen som lånade böckerna & knackar dörr. Det var en vän till mig som sa att jag skulle igentligen göra så.
Ska fundera ut vilken bror el. killkompis som ska följa med, måste kanske ha någon som ser lite aggresiv ut.
Jag lovar er mina läsare, om hon då räcker fram de till mig så får hon höra ena & det andra.
Hon har inte hört mig arg, det kan jag säga.

Nog om de böckerna.

Idag har jag tvättat. Medans jag väntade på att ena maskinen skulle gå klart, så var jag & kastade lite. Bla. glasburkar. Kan säga att jag kastade de b o k s t a v l i g t i den sopptunnan, allt för göara slut på mina aggressioner. Det hjälpte en stund, skulle helst stått & boxat på en Sandsäck med boxningshandskar. Sen cyklade jag till en vän & hennes barn, vi fikade på en himmelsgod Kladdkaka. :) Kaffet var himmelsgott med. :) Sen cyklade jag hem igen.

Nu vet jag inte vad ska ske, för nu känner jag mig trött, irriterad (ja fortf.), tom inom mig, besviken, arg, kramsugen (men har ingen & kramas med, jo en vän, men jag kan ju inte sitta & kramas med en vän i 5 timmar). Får väll lägga in en stöt på den där killen som har e.v stötit på mig på jobbet... ha ha. Jorå så är det, annars tror jag bara det. Men han är fin iaf! =)

Som att vända på en enkrona.

Publicerad 2011-08-17 18:00:22 i Skolan

Vad är det för uttryck, jo det är mitt om du undrar. För femöring & 50 öring finns ju inte. Så jag säger enkrona.

Dagen började positivt & jättebra. jag träffade Emelie & dottern, vi tog en liten promenad, gick på Återvinningen & en barnklädesbutik (secondhand).

Efter ett tag ringde en tjej upp mig & skällde ut mig för ingenting. Det är inte jag som ska få en utskällning, utan helt tvärtom. Det är hon som har gjort fel.

Kort sammanfattning av det:
Tjejen lånade fem böcker av mig som tillhör Undersköterska utb. böckerna är dyra & kostade mig sammanlagt 2009:-.
Hon lånade de för att plugga till  USK:a, sen skulle hon lämna igen de. Enligt henne så hade hon lämnat de till sin syster & hon har lämnat in de till en på skolan här i byn. Jag gick till skolan för att hämta de, men böckerna fanns inte någonstans på skolan.

Jag kontaktade tjejen igen & skrev att böckerna fanns inte där, men hon hävdade det.
Idag såg jag systern som skulle ha lämnat in böckerna, jag är lite feg av mig så jag vågar inte gå på folk. Men Emelie gjorde det (jag bad inte Emelie & göra det), utan hon gjorde det för hon blev så arg.
Efter 10 min. ringer tjejen som lånade böckerna & skäller ut mig. Att min kompis hade minsann skällt ut hennes syster. Hm... Emelie pratade i normal samtalston. Hon sa inga fula ord eller något dumt (jag hörde lite av det samtalet).

Näå, men enligt tjejen som lånade böckerna så ska böckerna finnas på skkolan, för systern hade lämnat böckerna till mamman & mamman hade lämnat in de till en på skolan. Men vem vet de inte... Hm...

Så jag fick veta det idag alltså. Men i juni skickade jag sms till tjejen & skrev att hon får betala mig för eftersom jag inte har fått tillbaka böckerna. Men nej, det tänker hon inte göra för böckerna är ju inlämnade säger hon.
Jag ska få polisanmäla henne om jag vill, men orden står ju mot varandra. & tjejen har ju sagt tre olika verisioner nu så vad ska jag tro på???

Så vad jag ska göra nu, vet jag inte. Oj sammanfattningen blev inte så kort, men det är så här det har varit.

Så hädanefter ska jag inte lämna ut böcker, iofs om jag tar en deponi avgift innan...

TACK ..... att du förstörde min dag & kväll!! Jäkla KOSSA!!

Det kunde bli ett besök här minnsan!

Publicerad 2011-08-17 11:13:04 i Allmänt

För en timme ungefär satt jag i godan gro & åt frukost. Rostade smörgåsar & te + ett glas Proviva Mango. :)

Helt plötsligt ser jag rök vid ena köksfönsret, fattade noll... fattade inte vart det kunde komma från. Hm, rädd blev jag, men i samma stund kollade jag mot Brödrosten. Varifrån där kom röken...

Shit! Bröden som var där i hade blivit kolsvarta... spärren som ska ploppa upp hade fastnat på något sätt så smörgåsarna hade inte ploppat upp... Herregud, nu kunde jag ha fått besök av mina grannar under.

Jag tog ur kontakten, sen hade jag ur smörgåsarna i slasken, sen lät jag brödrosten vara en stund. Men röken låg som en dimma här, så jag öppnade ena köksfönstret... oj oj vad det vällde ut rök då... tur att balkongdörren var öppen med.

Men nu hade jag tur så Brandmännen behövde inte rycka ut för min del, utan de fick kanske stanna kvar på sina jobb som de har på sidan av brandstation (de jobbar 50% där). Så nu fick din Oxfilé inte rycka ut Chaffismorsa.

Bröden ligger kvar i slasken & ser ut som 2 grillkolsbitar typ...

Jag hoppas.

Publicerad 2011-08-17 00:00:02 i Allmänt

Nu är jag ledig fem (5) dagar! =) Ja du läste rätt. & nej jag har ej bytt till mig dessa dagar, det är inlagt så på schemat. Ok, ja om det är ngn som blir sjuk el. annat på mitt jobb, så får jag vara beredd på att jobba.
Men som jag vet nu så är jag ledig fem dagar. :)

Under dessa dagar hoppas jag på sol & värme. För vet du vad, jag har inte badat i sommar i sjön el. i en pool. Om man inte räknar med mina tårdoppningar som jag gjorde igår hos min vän. Nä jag tänkte väl det, det räknas inte.

Jag får åka till min favorit badplats här i byn & njuta av ensamheten för nu har skolorna börjat igen. Jag måste ju bada, men räknas det om jag bara doppar mig helt en gång, eller måste jag simma med?! ha ha.
Det är ju skandal att jag inte har hunnit badat i det fria. Jag som skickade ett vykort till mina brorsdöttrar & skrev att de skulle få komma så skulle vi kanske kunna åka till badplatsen & bada. Samt kanske spela minigolf.
Hm... & nu ska de börja skola & förskoleklass i veckan.

Så nu hoppas jag på att jag kan bada! =) & sen hoppas jag på att jag hinner träffa några el. någon av alla vännerna som jag messade. :)

Nä, nu ska jag ta & bädda rent i sängen sen ska jag njuta att av kunna krypa ner i en renbäddad säng, & jag är renskrubbad med, & då är det extra skönt! :)

Ha en underbar dag! =)

Bara om min älskade väntar med Thåström & Winnerbäck

Publicerad 2011-08-16 12:00:43 i MusikSprang på denna video för några veckor sedan. & jag blev fast som en betongklump i en rabatt.
Du som känner mig vet att jag gillar både Joakim Thåström & Lars Winnerbäck. Samt Nationalteatern, & dessa artister sjunger duett med Nationalteaterns "Bara om min älskade väntar".

Lyssna & njut! :)

Tjo.

Publicerad 2011-08-16 11:46:27 i Allmänt

Ny vecka & allt. & ny dag med.

I går hade jag en fantasisk fin dag. Den började med ett möte i den andra grannstaden, satt på mötet & fick jobbiga tankar som fick mig nästan att gråta. Usch!

Efter mötet kom min vän & hämtade mig, hon skjutsade in mig med. Vi tog en sväng till Ö o B. Jag hittade lite allt möjligt där inne, älskar den affären man hittar alltid något som man vill el. man behöver. Lite som IKEA... ;)

Dessa saker fick följa med mig hem: En bakform för bröd, våtservetter (hur kunde man inte köpa de när priset var 3.90:-), 2 muggar (muggar som ser ut som djur, en hund & en kossa) de ska mina brorsdöttrar få i Julklapp. Tandkräm, godis, värmeljus (dofterna lavendel & blåbär). Ja du läste rätt, Rocktjejen har redan inhandlat 2 julklappar!! Sensation för mig! Har nog aldrig köpt julklappar i augusti. Då har jag bara 8 julklappar till & köpa... ha ha.
Nä nog om julpratet, jag vill inte ens tänka på den. Det är sommar fortfarande.

Efter Ö o B åkte vi hem hit & jag lämnade påsen, sen åkte vi till bolaget & köpte vin, sen in på Konsum & köpte lite mat. Sen åkte vi till vännen & fixade en Tacopaj, drack vin & hade det trevligt! =) Vi hann med varsin Baileys, päroncider. Fick en Kaffe Latte med. :) Mycket trevlig dag & kväll, kom hem runt halv 10. :)

Idag har jag inte gjort så mycket. Ska städa lite tänkte jag, sen hägrar det jobb.

Men sen är jag ledig i fem dagar (som jag vet nu).

Ha en underbar Tisdag alla. :)

Tjo hej.

Publicerad 2011-08-14 12:54:08 i Allmänt

Jorå jag lever, men har bara inte haft någon blogglust i helgen.

Igår kom min mor med bakhjulet till min cykel, vi satt fast det & jag provcyklade. Då hände det en grej, hjulet åkte in i ramen när jag svängde. Jag bad mor cykla så vi fick se om det blev så för henne med. Vilket blev. Så vi fattade noll, hon ringde storbror & han kom ner efter en liten stund. Felet var: Brickorna som ska sitta vid muttrarna satt på fel sida... gissa om jag kände mig dum...

Tack storebror att du finns! Du är bäst! :) Så nu funkar cykeln bra, ja förutom att den ska smörjas där inne tramporna sitter, för det skakar lite när jag inte trampar. Men annars funkar den bra. Äntligen!! =)
Bakhjulet var vint efter att jag skjutsade min brorsdotter på cykeln, så nu blir det inga fler skjutsingar & utlåningar.

Igår slappade jag sen fixade jag en Purjolöks & Feta Ost paj, sen skulle jag på Kvartersfest hos gudsonens familj, men det blev inställt. Familjerna på gatan bangade, de ville helt enkelt inte. Så jag & gudsonens familj fixade mat & åt sen hemma hos de & ett par vänner till gudsonens familj kom. :)

Idag slappar jag med, ska jobba klockan 17.00 (jag börjar då & slutar 21.00) känns lite onödigt & åka in till grannstaden för de timmar, men men lite OB blir det. Så jag tar bussen som går 15.00, så får jag sitta i P-rummet på jobbet & göra något.

Nä nu ska jag ringa & väcka (han kanske sover, vad vet jag, han är 18, så han var kanske ut igår) ska påminna honom att han ska hämta mig i kväll.

Ha en bra e.m alla läsare.

Rocktjejen erkänner.

Publicerad 2011-08-12 21:53:45 i TV-program

Kommer du i håg sommarlovs programmet, Djurgården? Det visades på tv'n på 90 talet. Jag älskade Ko Bo & hans Djurgård.
Sköldpaddan Tage, han var störtskön. Iofs så var alla störtsköna. :)

Min gudson & hans syster har en film med Djurgården, gissa om jag har lånat den... ha ha. Själv gick jag & köpte en film nyligen. Ja, jag är 32, men jag står för att jag älskar Djurgården än. :)

  

Vad tyckte Du om programmet?

Tjo hej.

Publicerad 2011-08-11 20:16:57 i Allmänt

Heeej äntligen skriver din favoritbloggerska... ha ha. Eller jo jag är en bra bloggerska (även om det kan gå flera dagar i mellan inläggen).

Jag har det bra. Jobbar mest, det fungerar bra. Är nu hos min vän som låter mig bo hos henne & hennes söner. :)
I morgon ska jag hem efter jobbet, jobbar halva helgen.

På lörd. ska jag på Kvartersfest med min gudsons familj. Dock ska pappan jobba. Så jag får vara med i stället för honom.

Nästa vecka åker jag e.v till min bror & hans familj i Sthlm. :) Fabian ska skolas in på förskola, & lillgrabben måste ha barnvakt. Så vill gärna Faster ..... åka dit & ta hand om lillgrabben & njuta av stadsluften. Det visar sig om jag ska åka. Skulle behöva komma hemmifrån, så jag får ngn semester känsla.

Nä, nu ska jag ta & göra andra bullar.

Ha det fint.

Har man inget jobb...

Publicerad 2011-08-08 10:20:27 i Allmänt

så skaffar man sig ett.

Idag ska jag tvätta på min lediga dag, lika bra så man får det gjort. :) På sommartid tvättar jag bara, sen får tvätten torka ute på balkongen. Lovely.

Ska e.v träffa min Emelie & hennes dotter med. :)

SOL är det med, och blåsigt. Härligt med sol idag efter gårdagens regn.

Nä nu blir det frullebulle (frukost).

Någon som vill följa med på en promenad i kväll efter att värmen har avtagit lite?

Bloggtorka

Publicerad 2011-08-07 22:42:52 i Allmänt

Halla hallå. Jo Rocktjejen lever, hon har bara låtit bloggen fått en torka.
Jobbet har gått före. Nu är jag hemma igen, har jobbat min första & sista hela helg på sommaren.

Kom på nu att jag jobbar bara två veckor till (fr.om i morgon) sen är sommarvikariatet slut. Ärligt talat så känns det som att jag har jobbat tre veckor. Trivs verkligen på jobbet.

Nu är jag ledig ett tag.

Annars då? Jorå jag mår bra, & så. Har ej hänt så mycket.

Nu längtar jag till den 27:e, ska på 30 års fest. Min äldsta vän fyller 30 den 31:a, men har fest några dagar innan. :) Samma kväll blev jag bjuden på en annan fest, men men 30 års fest går lite före en valig fest tycker jag. Förlåt Lena hoppas du förstår. Jag kommer mer än gärna till dig en annan kväll. :)

Så nu ska jag på jakt efter en present. Undra vad den blivande 30 åringen skulle vilja ha?! Jag känner henne bra, så jag ska väll kunna lista ut.

Samma helg så har byns sin årliga fest, med öltält & annat skoj. Så det är öltältet som lockar. :) Då kommer alla bybor ut ur sina hem & f.d bybor återvänder hem för att träffa folk. Brukar vara skoj. :)

Nu har du fått hört från mig. :)

Denna lilla krabat fick mig & vilja stanna kvar.

Publicerad 2011-08-04 23:42:20 i Vänner

Jag tog detta foto i inställning för "Gammeldags".

Han fick Faster & tveka & gå hem. Han vet inte om det, men det är bara så. Fick veta nu i kväll, att de tvekar fortf. om hans namn, så namnet Albin är inte 100 % säkert. Jag tycker Bosse, men det är nerröstat. Träffade lillgrabben, mamman & Fabian hos lillgrabben & Fabians mormor.

Fabian fick två böcker av mig, två Bamse. Den ena trädde jag ett band i genom, så han kan ha den vid vagnen om han vill. Lillgrabben fick två bodys, en med lite roligt tryck & en röd/vit randig.

Heeelt underbart!!

Publicerad 2011-08-03 09:58:43 i Allmänt


Denna grej lyser som bara den idag!! OCH jag njuter!! & det som är bra med är att jag är ledig! =)

Tog en sovmorgon idag, men jag vaknade 07.00, somande om till 08.00, då lade jag mig på Spikmattan, då somnade jag om igen. Ska inta frukost snart, sen ska jag hjälpa min gudsons familj & måla på deras altanstaket.

Ha en lovely onsdag! =)

Springande boxer

Publicerad 2011-08-03 00:29:44 i Allmänt

Kom på att jag har inte skrivit ett ordentligt inlägg idag (tisd.) ja jag har inte skrivit ordentligt sen kanske före söndagen.
Jajja. Nu kommer ett inlägg.

Allt är bra här, jag jobbar mest, har tre veckor kvar på schemat. Sen vet jag faktiskt inte vad som sker, ska boka in ett möte med Syon på skolan här, så får jag se vad hon tycker. Jag har inte lust & plugga. Det står i halsen på det ämnet. Blir lätt så när man har läst 5 år på komvux utan paus. Fatta FEM år har jag pluggat!! Shit, tyckte det va nyss jag började... men men åren forsar fram som Nigara fallet. Men jag får se vad syon tycker, måste få ha något & göra. Ska anmäla mig som vikarie med.

Idag var jag på A.f (Arbetsförmedlingen) & prata lite, ska få gå på Aktivitetsgarantin nu när jag har slut på A-kassa dagar. Får se vad det innebär, har ingen aning, ska på info. möte om två veckor.

Festen i lörd. var trevlig, vi fick välkomst drink, sen åt vi. Pajer, grillat kött, sallad, bröd allt var supergott. :) Efter maten gick vi på en Tipspromenad om storebror, 10 frågor var det, jag fick i hop 7 rätt. :) Tyvärr hörde jag inte alla svar sen. Men men skit samma jag känner min storebror. :) Vår syssling vann alltihop (sysslingen hade en turdag, han vann Traktortävlingen på dagen). Ja det var Traktortävling på dagen, det innebär att både kvinnor & män får ställa upp & köra traktor & vagn i en bana som är gjord. Sen ska man köra på tid & ha så få tilllägg. För det sitter en planka på vagnen & banan är inte lika stor på alla ställen.

Festen fortsatte & alla hade det trevligt. :) Festen slutade 04.00 för min del. Somnade 04.30 tror jag, jag var rätt mör i söndags. Men men jag hade det trevligt. :) Tyvärr var det lite tjafs & bråk. Men men sånt är ju alltid på fester. Alltid är det någon/några som ska ställa till problem. Det hände mig lite håneri (eller vad man kan kalla det) men jag sa i från på en gång & det märkte personen så han gav upp med mig. Men tyvärr fortsatte han på nästa svaga person. Tillslut blev personen hemskickad så han fick en känga på en gång!! =) Rätt!! Han ska fan få veta att han är dum i huvudet när han dricker alkohol.

Tänk att folk kan ändra sin peronlighet totalt när den får i sig alkohol. Nä nästa gång personen hånar mig så biter jag i från på en gång. Ber han mig dra åt helvete, ja då säger jag: Ja, det kan jag! Å du behöver aldrig mer se mig!! & det menar jag nu, för nu har jag tröttnat på hans håneri. Jag har massa andra personer runt mig så jag behöver inte han i min närhet. Så är det! Nu får det f*n va nog!

Sådär nu skrev jag av mig lite.

Idag (tisd.) efter A.f så träffade jag en vän, vi tog en promenad med hennes boxer. Han var som en liten kalv som fick springa ut årets första bete. :) Så mycket spring i benen... var en rolig syn. :) Han är så jäkla go med. :) Efter promenaden gick vi till henne, hade tur, fick både lunch & kaffe. :)

Ja, just ja, i lörd. på dagen hjälpte jag min fars sambo & hennes syster. De har tagit över en Cateringsfirma här i byn. & i lörd. behövde de hjälp. Jag fick jobba där från c.a 08.30 - 14.00. Jag stod & stekte Pannbiffar, brynte köttfärs & stekte pannkakor (8 liter smet). Jag fick lock för ena örat till slut för fläkten surrade hela tiden i öronen. Men det var roligt & hjälpa till. :) De får köra ut 300 st. pannkakor varannan dag till ett café + en massa Pannbiff med, så vi gjorde 300 st. pannkakor, 16 liter smet, så när jag & bonusmamman stack hem så stekte hennes syster 8 liter smet igen. De gjorde pajer till brorsans fest med samt Smörgåstårta. När jag hade duschat & tagit på mig nya kläder så kände jag hur min BH luktade mat...  

Efter att jag var hos vännen gick jag hem & diskade, sen stack jag & jobba. :)
Nu är jag ledig i 2 ½ dagar. Sen jobbar jag min första & sista helg för sommaren, det ska nog gå bra, för jag ska jobba med bra kollegor. :)

Nä nu ska jag ta & lägga mig & läsa nya Amelia som dimpade ner i mitt brevinkast.

Ha det bäst mina läsare! =)

Liten bildbomb.

Publicerad 2011-08-02 09:03:05 i Allmänt

     

1. Filippa, min yngsta brorsdotter, hon lånade kameran här & sen tog hon kort på allt möjligt. Bland annat detta. :)

2. Min ena faster tog detta kort i lörd. Det föreställer mig & alla mina syskon. Tyvärr saknas det tre personer, men vad ska man göra när barn har spring i benen. & den yngsta var med sin mamma. Vår farmor är med också.
3. Min yngsta brorsson, Albin. :)

Om

Min profilbild

Rocktjejen

Igentligen ville jag heta Linduz här, men det var upptaget, så då fick det bli Rocktjejen. Jag är en tjej, som är för det mesta glad. Jag är faster till fyra fina barn. Gudmor/Fadder till en fin pojke, "Moster" till en fin flicka. Har fyra syskon (två av de har en annan mamma), har en mamma, pappa & två bonusföräldrar. Jag gillar musik som är från Punk-Rock-Pop-Reagge. Tex. Ramones, Ebba Grön, Sator, Asta Kask, Crash Nomada (f.d Dorlene Love), Lars Winnerbäck, Pernilla Andersson, The Hellacopters, Bod Dylan, Bob Marley, Melissa Horn, Miss Li, Niel Young, Yusuf Islam (Cat Stevens), Creedence Clearwater Revival, Lisa Miskovsky, R.E.M, Idde Schultz, Nationalteatern mfl.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela